Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tohle ochlazení je příšerné. Konečně jsem začínala odkládat teplé ponožky a je zase hnusná zima. Moje optimální provozní teplota je od 25 výš. A když jde bouřka, tak to poznám vždy. Mám nižší tlak a na změny dolů jsem citlivá.
Vždyť je duben, propana. Naprosto normální počasí je. Těch 25 a víc už normální fakt nebylo.
Vadi mi horko, zhoršuje mi to moji nemoc. Nevím jak to zvládnu v létě. Uz roky poznám kdy bude pršet, zacnou mě bolet záda. Jsem lepší jak meteo stanice. Ono vám nemusí být zrovna 70 abyste byli citlivý na změny počasí.
Vadi mi tyhle rychle vykyvy pocasi z 10 na 25 a po 2 dnech zase zpatky. Pred prechodem spatne spim, pak jsem unavena, boli me hlava. A ne, neni mi 70.
A jinak bych radsi, kdyby vydrzelo stavajicich 12 a postupne se oteplovalo.
Mně fyzicky ani ne (i když, kdybych mohla, zalezu si raději do peřin než sedět v kanclu
), ale spíš psychicky je to náročné. Krásné počasí nás už takhle nalákalo a pak takový sešup
I když ani to teplo teď nebylo dobře - pro přírodu je přirozené to, co přišlo teď. V zahradě mám všechny rostliny o měsíc napřed, vykvetla mi už i pivoňka, která normálně kvete až ve 2.polovině května.
@vedma007
To mi povídej, mám zahradu na jih a kvetou mi jahody ![]()
Mně ty změny vadí jen Kvůli tlaku, mám nízký. Za ochlazení a déšť jsem ráda. Jahody nám taky kvetou a to fakt normální není.
Teplotní skoky o dvacet stupňů během jediného dne nám opravdu vadí.
@ropucha 02 píše: Více
Bacha, já už mám plody
včera jsem na to koukala jak tele na nový vrata.
@unuděná tak to já ne. Loni jsem obnovovala a přesunula jsem je do mírného polostínu, dopoledne tam nepere přímé slunko. A teď jsem ráda.
@inkakřivák píše: Více
Ty moje jednou 2-3 cykly ročně, takže za mě fajn, že letos asi dají 3 ![]()
@Alušáček píše: Více
Přesně tak. Mně to vadí taky jen duševně, fyzicky to nevnímám.
Mám ráda teplo, slunce, těším se na léto a doufám, že bude tropické.
To, co bylo ještě v pátek, byl na duben extrém. Mně se to líbilo, ale fakt extrém.
Vycasit se zatím nemá. Minimálně do pondělí bude tak, jak je dnes a to mi psychicky dobře nedělá.
Doufám, že květen nepojede v tomto módu. To fakt nechci.
@Klopotkova píše: Více
Ja zas doufam, ze leto tropické nebude, i kdyz asi marně.