Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje mamka kouří, ale říkám si, její věc, když byly děti malé vadilo by mi, kdyby kouřila před nimi nebo kdybychom přišli k ní a tam bylo zakouřeno, ale ona celý život kouří jen na balkoně nebo v kavárně nebo u tety (tam je nedýchatelno).
Moji puboši asi ani neví, že babička kouří a i kdyby to věděli, myslím že jsou natolik soudní, že by si řekli, že si ničí zdraví ona a dál by to nepitvali.
Proč to píši?
Moje kolegyně vyšiluje ze své tchýně, že kouří. já tu paní náhodou znám, kouřit jsem ji nikdy neviděla a z vyprávění vím, že také kouří jen na terase či v restauraci atd., nikdy by si před vnoučetem nezapálila, což tvrdí i kolegyně.
Jenže ona se teď rozhodla, že chce dát babičce ultimátum, pokud nepřestane kouřit, nebude jí půjčovat vnoučka, přijde mi trhlá.
Přijde o každopáteční hlídání
.
Moje máma kouří celý život doma, na balkon ji nikdo nedostane a je jí celkem fuk, že tam lítá dvouletý vnuk. Když jí něco řeknu, tak jsem ta nejhorší ![]()
Prosím anonymně, máma tu občas nakukuje…
@Lenka002 kolegyně je švihlá. Zajímalo by mě, jak se to nakonec vyřeší. Nevím, jak bych reagovala, kdyby mi někdo takové ultimátum dal. Snad jen zarytě tvrdila, že už fakt nekouřím a kouřila potajmu
Kdyby nešlo o má vnoučata, tak bych snad snachu propleskla za takhle blbý názor ![]()
Edit: za předpokladu tedy, že babička opravdu nekouří před dětmi a ani v bytě, ale někde venku, aby děti nebyli vystavování pasivnímu kouření. Babička, co by hulila dětem pod nos, by měla smůlu i u mě.
Příspěvek upraven 30.04.14 v 22:04
@Lenka002 To mě příjde na hlavu taky. Moje tchýně je též kuřačka ale kouří jen venku takže je mi to fuk
jediný co sem jí řekla že si nepřeju aby malýho brala ke své kámošce která kouří aj s manželem a synem doma a je tam i pro mě jako kuřačku nedýchatelno a do kuř. restaurací což dodržuje takže ok ![]()
Kolegyně je divná. Pokud se nekouří u dítěte, tak nechápu, o co jí jde.
@Lenka002 Tak pokud nekouří před dětma a nemá to doma jak v hospě, tak není problém ne
Člověka 50+ asi bude těžko vychovávat ![]()
Příspěvek upraven 30.04.14 v 22:03
Mě to přijde praštěný. Moje mamka taky kouří, ale před malým nikdy. Max. že někde běhá opodál a ona si zapálí. Takže babičku s foukací tyčinkou viděl, ale je ještě moc malej, aby to chápal ![]()
@Kakika píše:
@Lenka002 kolegyně je švihlá. Zajímalo by mě, jak se to nakonec vyřeší. Nevím, jak bych reagovala, kdyby mi někdo takové ultimátum dal. Snad jen zarytě tvrdila, že už fakt nekouřím a kouřila potajmuKdyby nešlo o má vnoučata, tak bych snad snachu propleskla za takhle blbý názor
Přesně, taky bych tvrdila, že nekouřím.
@Lenka002 moje máma je to samý, akorát ještě hulí, když jde večer se smetím ![]()
před vnučkama by si nikdy nezapálila…
nehledá spíš kolegyně záminku?
Příspěvek upraven 30.04.14 v 22:05
Otazka, jestli by takhle vysilovala kdyby slo o vlastni mamu…Takove koureni by mi vubec nevadilo
Máma kouří, malou vídá pořád. Doma nekouří, jen na balkoně, malá jí tam doprovází, nehrotím to. Je to nesmysl. Krom toho, malá vždy říká, fuj babiška hují ![]()
@omites píše:
Proč řešíš kolegyni?
Zajímalo mě to. Tady se řeší větší kokotiny, ne? ![]()
@zelenaprisera píše:
@Lenka002 moje máma je to samý, akorát ještě hulí, když jde večer se smetím
před vnučkama by si nikdy nezapálila…
nehledá spíš kolegyně záminku?Příspěvek upraven 30.04.14 v 22:05
Taky mě to napadlo.