Vafky Gamat 461 – Vypínat na noc?

Anonymní
29.11.24 21:19

Vafky gamat- vypínat na noc?

Ahoj, mám poprvé tohle plynové topení. Vypínají se na noc? Zapalování mi přijde složité :D ale když jsem koukala sousedům n měřáky, tak ji vždy stál, když nebyli doma, tak nevím :think: nechci to nechat běžet a pak se nedoplatit 8o nebo jak to děláte vy? Mám gamat 461

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3734
29.11.24 21:32

Nevypínám nikdy.Jen pokud jedu na více dní pryč pak to dám na nejmenší stupeň. Topím tak více než tři roky a nestalo se mi že by přišel velký nedoplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.24 22:04

@Švédka87 takže to dát na 1 na noc? Mě zmatlo to, ze sousedi vedle a podemnou to vypínají, měrák jim stojí i přes den :think:

• Citovat
  • Upravit
1131
29.11.24 22:17

Vafky jsme nevypinali celou zimu, ale na noc a když jsme nebyli doma, tak jsem je stáhla jen na plamínek. To pak nezerou skoro nic a zapnou se jen otočením kolečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
29.11.24 22:40

Jen otáčím kolečko, mám ho klidně na dvojku, ono to začne topit až když teplota klesne pod určitou hranici. Momentálně je ještě teplo, takže to ani moc nespíná, takže pokud chci trochu přitopit, tak otočím kolečko - slyším cvaknutí, jak hořáky začnou hořet. Nechám třeba půl hodiny na 3-4 a pak dám zase na dvojku - zase slyším cvaknutí, jak se hořáky zhasnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
29.11.24 22:42
@Anonymní píše: Více

Určitě to nevypínají, stačí dát jen na jedničku - to uvnitř hoří jen malý plamínek (jako svíčka), aby se zas mohly zapálit hořáky, když bys kolečkem otočila. Kdyby plamínek nehořel, tak bys pokaždé musela znovu zapalovat - to se nedělá, zapálí se jen na začátku sezóny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.24 22:44

@AnastazieB aha, dekuju! Jsem v tom nová :)

• Citovat
  • Upravit
1609
29.11.24 23:28

,,Na plamínek" To hoří malinko a přitom to není vypnuté, aby se to muselo nahazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
29.11.24 23:47
@Anonymní píše: Více

Já nechávám klidně normálně na 3. Nesleduji teda co u sousedů.😄Topím si jak potřebuji. Také záleží na tom jaká je zima venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.24 23:49

@alun-ka už jsem nastavila pohotovostní režim, co jsem vyčetla

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat