Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj damy, mate nekdo zkusenost s vaginalnim krouzkem? kolik stoji, kdo ho aplikuje? na netu nic nemuzu najit diky!
Příspěvek upraven 28.08.10 v 16:26
Ahoj, staženo z různých serverů na netu + jeden odkaz na cenu.
Jak se zavádí?
Zavádění vaginálního kroužku je stejně jednoduché, jako zavádění hygienického tamponu. Zavádí se do pochvy stejně, jako právě zmíněný tampon. Největší výhodou u této antikoncepce je, že po celý měsíc o kroužku nevíte. V pochvě zůstane na stejném místě, jak jste ho zavedla, nemusíte se proto bát, že by vám vypadl. Navíc je jeho „nošení“ pohodlné. Účinnost vaginálního kroužku je stejná jako u antikoncepčních pilulek. Předepsat si jej můžete u svého gynekologa.
Tři týdny bez starostí
Lékařské výzkumy hovoří o tom, že více než dvě třetiny uživatelek antikoncepčních pilulek svou pilulku pravidelně zapomínají. Každé páté ženě se to stává alespoň jednou za měsíc! Opožděné užití tablety o více než 12 hodin vystavuje ženu riziku nechtěného otěhotnění, nepravidelné užívání pilulek rovněž zvyšuje pravděpodobnost vedlejších účinků, jako je nepravidelné krvácení či bolest v prsou. „Výhodou kroužku je jednoznačně vysoká antikoncepční spolehlivost, nejmenší množství selhání (žena na něj nemusí myslet denně) a tudíž výborná kontrola menstruačního cyklu,“ říká gynekolog Mojmír Fischer.
kdyžtak si zkus zadat „vaginální kroužek“ a vyjede ti plno odkazů. Já s ním zkušenost nemám, beru HA.
ahoj, a ten krouzek se zavadi kazdy mesic.. v prvni den menzesu novy? ![]()
ja si nechala po porodu pichnout proveru ale chci neco jineho, a pokud je tohle nejmensi zlo, sla bych do toho:)
Já teda nekojím, ale beru HA Lyndynette20. S kroužkem zkušenost nemám, ale ano zavádí se každý měsíc, je tedy jako prášky, akorát že ho nebereš denně. Na 21 dní si ho zavedeš a po nich ho na 7 dní vyndáš, pak zavedeš nový a tak pořád dokola.
Ale nesmíš zapomenout na to, kdy ho vyndat a kdy ho zase aplikovat. Tady je o něm víc: http://www.naseinfo.cz/…alni-krouzek
jj dekuju uz koukam na pribalovy letak:) poradim se s gynekologem..
http://www.docsimon.cz/…-krouzek-1ks
Nevíte, proč je to právě kroužek?? Když stejně píšou, že se při styku může vyndat, tak proč to není třeba kulička nebo tak něco?
Protože je to optimální tvar aby co nejméně překážel a při tom neměl tendenci vypadnout… a vyndat se při styku může, ale nemusí, já ho třeba nevyndavala a přítel si nestěžoval, ani já o něm nevěděla.
Jinak nový se nezavádí první den MS, ale v ten den co bys normálně začala jíst prášky.
Musím říct, že mi maximálně vyhovoval, jen to maličko leze do peněz, patří to mezi HA k těm skoro nejdražším.
ahoj jani, ja brala teda yadine ktery mi vysel na 3mesice za necely 1000kc, takze to vyjde asi nastejno.Takze spokojenost vetsi nez s HA?
Ahojky, má ho švagrová a je moooooooooooc spokojená. Taky jsem o něm přemýšlela, ale 1000,– na 3 měsíce je dost ![]()
no ale zas jestli je to mensi zlo nez HA, tak bych sla radeji do toho, nez si huntovat telo nejakyma srackama..
pardon ![]()
Jo, tak v porovnání s yadine to máš defacto za stejné peníze
A u mě spokojenost rozhodně větší než s pilulema, je to tedy HA taky, ale je to pohodlnější a druhou výhodou je, že to nejde přes zažívací trakt, ale vstřebává se to přímo sliznicí, i když to by u mě problém nebyl, s prášky jsem nikdy ze zdravotního hlediska problém neměla, ale ta skleroza… párkrát se mi povedlo zapomenout i 2 za sebou nebo si je nevzít, když jsem někam jela…