Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dekuju, ja si nechala hned po porodu proveru, a uz do dalsi nejdu.. takze tak nejak i resim, kdyz ted ani nemam cyklus.. tak asi i bez ochrany neotehotnim, ze? ted tedy muzu cekat na menzes..
nevim, ale maj se hormony vstřebávat vrchem nebo spodem? Já beru (s velkou pauzou) už několik let prášky, sice jsem párkrát zapomněla a po šestinedělí jsem si odvykla prášků, tak jsem zapomínala o to častěji, ale na kroužek bych zapomnínala určitě víc, ať už ho vyndat, nebo zavést a víc bych si musela hlídat dny, takže u mě je lepší mít to pořád na očích než abych to neviděla a navíc když není ani cítit…
Vystřídala jsem plno druhů prášků a každé byly jiné. Jedny se braly první den menstruace, další třetí den ms a ty poslední co jsem měla, tak poslední den ms.
ahoj .. ja kruzok mam a maximalna spokojnost.. pri sexe ho nevyberame a nie je ho citit .. ani mne ani partnerovi neprekaza.. mne ho predpisala doktorka koli tomu ze je vyrazne setrnejsi k telu ako prasky .. a kedze mi zistili celiakiu tak je to pre mna dobre riesenie ![]()
Pettulle mě je taky fuk, kudy se vstřebávají, ale spodem je to pro tělo o něco šetrnější, ale to je rozhodující jen pro ty kdo mají s prášky problém.
Jo a kdy ho zavést a vyndat jsem si musela psát do kalendáře… i když já tam musela psát i kdy začít nové platíčko prášků.
Vim, že do prášků se přidávají ještě nějaké látky kvůli tomu, že to jde přes ten trávící trakt. Já s práškama problém neměla i když jsem uvažovala o něčem jiném, ale zůstala jsem u těch prášků, ty jsem si upravila tak, abych si z nového plata nezapomněla vzít a to se mi nikdy nestalo, takže začínám každý pondělí a je to v poho.
Kroužek ma nizky obsah hormonu prave proto, že se vštřebávají přímo přes sliznici a ne zažívacím traktem, je to pro tělo menší zátěž. Takhle nějak mi to vysvětlovala gynekoložka, ale už je to víc jak pět let, tak si přesně nepamatuju. Měla jsem ho celkem tři roky a byla jsem spokojená. Při pohlavním styku jsem ho nevytahovala a necítíla jsem ho ani já, ani manžel.
Jen jsem si musela nastavit do mobilu upozornění kroužek dovnitř, kroužek ven, protože absolutně není cítit a tudíž jsem o něm nevěděla a zapomněla bych.
Určitě bych ho doporučila.
Ahoj holky, já se taky přidám s chválou na Nuvaring, doporučuju ho, kudy chodím
S dětma bych na prášky určitě zapomínala, takhle se o nic nestarám, jen mám v kalendáři napsáno, kdy se zavádí a kdy se dává ven, mám to vždycky v pondělí, tak se to dobře pamatuje…jen ty týdny letí, takže proto je lepší si to poznamenat
Cena je srovnatelná s dobrou antikoncepcí, takže jsem ani na chvíli nezapochybovala, když mi ho gyndr. doporučil a jsem fakt ráda. Já ho vůbec necítím, partner občas ano, ale děláme si z toho srandu ![]()
Ahoj, nechala jsem se přesvědčit o Dr., abych zkusila vaginální kroužek. Mám ho první skoro 3 týdny. Zavedla jsem ho první den menstruace. Bohužel pořád špiním, jsem z toho dost nešťastná, protože za 2 týdny jedeme na dovolenou a mám strach, že až zavedu další tedy druhý kroužek budu opět špinit a dovča bude zkažená. Jinak mi vyhovuje, vůbec ho necítím.
Nemá někdo takovou zkušenost? zlepší se to ten druhý měsíc?? Děkuji za odpověď.
@nicooool Druhý měsíc by měl být už v pohodě, jako u prášků. První měsíc jsem to tak měla také ![]()
Ahojky,
Měla bych takový dotaz ohledně kroužku Teyla (ale asi i ostatních, ono to nejspíš bude vše stejné, nebo dost podobné). Mám ho zavedený teprve den a samozřejmě mám hned obavy z toho, zda kroužek nemůžu nějak poškodit, pokud ho budu často prstem kontrolovat, posouvar hlouběji, nebo přímo při sexu. Já vím, asi teď vyšiluji a za pár měsíců si na to zvyknu a tomuhle se zasměju, ale stále mám blbý pocit, že by mi mohl vypadnout, nebo se přetrhnout. Jak velká je pravděpodobnost, že by se něco takového stalo?
Zatím teda jsem teda nezaznamenala, že by nějak vypadával, jenom je to pro mě nové a mám různé obavy. Jsem hodně magor? ![]()
Děkuju za odpovědi ![]()
Poškodit ho takhle asi nemůžeš, ale vypadnout může. Já si třeba nezvykla, nevydržela jsem to ani den a letěl do koše…