Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kantorek píše: Více
ano, je to tak, ale je vtipné, nebo spíš smutné, že ti lékaři to vážně netuší
, bavila jsem se o tom s gynekologem (celkem vyhlášeným odborníkem) a dal mi za pravdu, že to netušil ![]()
@Meduza543 píše: Více
No tak já to jako lékař vím (gynekolog nejsem). A taky mi to osobně pár žen (40+, včetně žen lékařek) potvrdilo. Že klitoridální je slabší, „náhražkový“, „nezralý“. Ženy které jsem potkal a byly schopné obojího upřednostňovaly vaginální. V tomto měl Freud pravdu (i když samozřejmě některé jeho jiné teorie jsou už zastaralé).
Proč to lékaři moc neřeší? Protože rádi operují. Urologové taky chlapům neřeknou že po kompletním odstranění prostaty pro nádor přijdou o sperma (nebudou mít co vystříkat). Takový orgasmus si taky nedovedu představit. Ti urologové na dotaz tvrdí že potom existuje jakýsi „suchý“ který je údajně rovnocenný…no to bych si nerad prověřoval osobně ![]()
Myslím, že by bylo vhodné to nějak komplexně řešit, protože to je prostě docela sproste klamání pacientů ne? Mně fakt gynekolog do očí tvrdil, že to žádný vliv nemá nebo že o tom nevi
, možná bys měl jako lékař nějaký nápad, jak lékaře v této oblasti vzdělat, aby nekecali pacientkam a aby ty se samy rozhodly, jestli za těchto podmínek zákrok ano, nebo ne…
Souhlasím…navíc většina těch odstranění dělohy je kvůli nezhoubným nádorům.
A stahy dělohy k „hlubokému“ orgasmu patří…
patří, souhlas, ale fakt zvláštní je, že většina žen píše, že je to po operaci stejné nebo dokonce lepší, to fakt nechápu, vysvětluji si to tak, že ten kdo toto napíše, musí mít extrémní problémy s dělohou nebo si to prostě nedokáži vysvětlit a možná i ti lékaři jsou pak tímto „uchlácholeni“, že to tak musí mít každá a že je to vlastně super, nemít dělohu. No každopádně já jsem na gynekology změnila dost názor, vždy jsem je respektovala, ale poté, co jsem toto řešila s několika odborníky a oni mi odpověděli, že není vědecky prokázáno to, co říkám a že je to v podstatě nesmysl, tak si o nich nemyslím již nic pěkného…v podstatě bych jim přála, aby jim někdo uřízl špičku penisu a pak bychom se mohli pobavit o tom, jak je ten sex super, protože to mi přijde úplně stejné, jako když oni uříznou ženě dělohu kolikrát úplně zbytečně, předčasně nebo preventivně…
No tak to jsou tedy odborníci, když nevědí o stazích děložní svaloviny při orgasmu… ![]()
samozřejmě ta menšina žen, které choroby dělohy způsobují velký diskomfort, z odstranění profituje. Ale ne ta většina, kde je hysterektomie pro nezhoubné nádory resp. víceméně preventivní…
Taky bych si nenechal „preventivně“ vyoperovat prostatu ![]()
nevím, jestli to nevědí, to asi vědí, ale tvrdí, že děloha nemá vliv na kvalitu orgasmu…haha…takový lékař by měl vrátit diplom…
Jasně, měli by to vysvětlit. Ale i laik který má rád sex by se měl před jakýmkoliv operačním zákrokem v malé pánvi aktivně pídit co a jak…já bych si např. od kolegů urologů nějaké bulíky se „suchým“ orgasmem po vyoperování prostaty věšet na nos nenechal…
@Meduza543 píše: Více
Nic proti, ale už trochu blbneš… Jediného co tě trápí a na co ses ptala byl orgasmus. Přijdeš mi divna, já bych se spíš zajímala, jestli po odstranění nebudu trpět inkontinenci.
@Anonymní píše: Více
A jak můžeš vědět, jak na to, když to nemůžeš udělat? Jako že sis přečetla nějakou chujovinu? Svět je fakt plnej úchylů.
Takže je jako lepší natáhnout brka na rakovinu prostaty kvůli orgáči? Ty jo. Jsem ráda za svoje nastavení každý den víc a vážím si stále méně těch, co myslí jen skrz sex.
no jo, ale jde spíš o to, že spoustu lidí bere lékaře jako autoritu, kteří snad vědí o čem mluví a nemají důvod jim nevěřit, když to studují celý život…nevinila bych ženy, že si o tom nezjistí, protože ony to zjišťují, ale osobní osobní zkušenosti jiných žen mohou být nakonec úplně odlišné od těch jejich vlastních…a když jim to lékař nevysvětlí z anatomického hlediska, jak to funguje, tak to nemají moc šanci úplně posoudit, jak to nakonec bude…protože názory žen většinou jsou, že je to úplně skvělé, nemít dělohu…
@Všechnoznám píše: Více
Víš ono už staré české přísloví říká že „někdo rád holky, jiný vdolky“. Pokud Ty nemáš vůbec žádné neřesti, tak palec nahoru
a jestli jsi taková ta rezervní panna Marie tak můj obdiv ![]()