Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na roce 7,9kg a 72 cm, holčička s porodní váhou 3,74kg
Proste drobek.
Nerikam, ze se to musi vztahovat na kazde dite. Pokud neco neni jak by melo byt, tak od toho jsou prece doktorky a jini odbornici.
Me to sedi presne, malej pri narozeni vazil 3,49kg a v roce 10,6kg
@tatranka1 já se na to právě ptala, tak mi říkala, že to je přežitek. Mě s tím vyplašila sousedka, protože se mi prcek narodil čtyřkilový a v roce měl 9,75 kg (a k tomu 80 cm, takže dlouhánek), tak na mě právě koukala jak na vraha s tím, že za ní (byla dětská sestra) by byl dávno v nemocnici, že to není normální…
Tvoje malá má problémy s váhou?
A co s tim ty doktori udelaji, kdyz nebude mit dite trojnasobek porodni vahy v roce? Nas prvni mel neco pres 9kg a 87cm, porodni vaha 4kg a i dle antropologie v Motole (kde teda nebyl kvuli vaze ci vzrustu, ale kvuli sve nemoci) je jeho vyvoj z toho antropologickeho hlediska v poradku
@tatranka1 pokud stojí na váze, tak to se nedivím, že to řeší. Mně syn přibývá pořád.
Ale i záleží na tom, jak moc nabírala předtím. Kamarádky syn měl v 6 měsících 11 kg a v roce 11,2 kg a nikdo to neřešil (porodní váha 3,1 kg).
Zname doktorka delala krevni testy a dost ji dceru hlida. Porodni vahu mela 3kg a v roce 7,5kg. Je to asi u kazdeho lekare jine.
Tak koukám, že naše vyžlice asi vede: v 11 měsících má 6,8 kg a měří 71 cm. Porodní váha 3 kg. A teď kvůli zubům nechce jíst, jinak jí dobře.
V 1 roce jsme měli 9,6kg, za další rok moc nepřibral. Budou mu za měsíc 2 a má 11,1kg. Jí všechno a někdy se divím, kolik toho sní. Ale taky pořád poletuje, pobíhá, je to nezmar, takže potřebuje hodně energie.
Jééé, tady samý drobečci jak se tak dívám..Náš " malý " má 10 měsíců a váha: 11kg a 73cm. Porodní váha 2,95kg a 50cm. Ale to je individuální. Někdo je prostě větší a někdo menší. Nedá se řídit podle tabulek. každé miminko je prostě jiné.. ![]()
Páááni jak to čtu tak mám obra
na roce má 81cm a 11kg
narodil se tříkilovej
Moje dítě mělo v roce 11,5 kila a 79 cm, i když to nevíme přesně, při měření nespolupracuje. Samej drobek tady, fakt že jo ![]()
@mrnousekjaninka píše:
Páááni jak to čtu tak mám obrana roce má 81cm a 11kg
narodil se tříkilovej
Taky mám podobnýho obříka-v roce necelých 11 kg a 83 cm ![]()