Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lulje píše:
Asi nezapadnu, ale to, že nemám hromady peněz na dárky mi teda Vánoce nepřekazí ani náhodou. Já nejsem ten typický český „konzument“, který v těch svátcích vidí jen fyzické požitkářství a kupy veledarů pod megastromem. Pro mě jsou tyhle SVÁTKY opravdu tím, čím v původním slova smyslu měly být. Oslavou narození jednoho dost dobrého člověka… Děti dostanou drobnosti a víc než na dárky se těší na koledy a atmosféru kolem atd.
Ale chápu, že někteří to prostě mají jinak. Stres, že nestihli vygruntovat, stres z toho, že budou MUSET navštívit příbuzné, protože se to tak dělá, stres z toho, že nebudou mít na drahou dovolenou jako sousedi, stres… stres… stres… Je mi to líto. A proto i zakladatelce a s ní podobně naladěným přispěvatelkám posílám hodně enerie, ať to „přežijí“ a radují se z „maličkostí“. Třeba že mají zdravé děti!!!!
U nás jde taky především o to, být pohromadě, dělat si radost tím, že máme jden druhýho. Jasně, máme malý děti, kterýý se těšej na dárečky, ale stejně se prý nejvíc těší na kapříka. U nás Vánoce nejsou jen vo tom, kdo dá komu nejdražší dárek atd. U nás je to o lásce ![]()
Taky se netěším na Vánoce, spíše se úplně děším. V srpnu nám umřela maminka a já jsem z toho pořád moc špatná, každou minutu na ní myslím a nechci žádné Vánoce, nemám už z ničeho radost…ještě že mám malého, ale je to všechno teď o moc těžší. Byly jsme pořád spolu
Takže já Vánoce moc slavit nebudu, jen kvůli malého.
Tak já se přidávám spíš k těm „ve stresu“. Mám pocit, že bych měla mít nablýskaný byt, nazdobeno, všechno nachystáno, navařeno, napečeno a k tomu zářit dobrou náladou. A nemám a nezářím. částečně proto, že to není úplně moje parketa (domácí práce), částečně proto, že od října neustále řeším rýmy, kašle, průjmy a já nevím co ještě. Kája šla do školky a malý (půl roku) to nasává jak houba. Pak taky začínáme s příkrmama a mě to tak nějak přišlo líto
, že to rychle utíká a já za chvíli už nebudu mít mimi, ale velkého kluka (blbost, co). Jak říká můj manžel, já jsem prostě na stres odborník, vždycky si něco najdu ![]()
Ahoj,
taky jsem zatím měla letos nějakou Vánoční nenáladu- ani nevím proč.
Ale dnes se to obratem změnilo- poslala jsem muže s dětmi na kroužek (vyjímečně a pod záminkou dobalení dárků) a místo povinností jsem si nalila vaječňák, pustila si oblíbenou muziku- né vánoční, zhasnula jsem, zapálila svíčky a k vaječňáku jsem dětem zakousla Mikuláše, dala nohy nahoru a najednou mi bylo a zatím pořád je fajn.
Tak třeba to u tebe chce jen oddych. ![]()
…tak já se nikdy na Vánoce nestresovala,nakoupila jsem na netu,letos sem pekla cukroví poprvé,uklízím jen tak normálně,žádný okna apod.
Jen letos nebyla vánoční výstava,vánoční trhy.
Nechce se mi ![]()
Ahoj holky koukám taky dobrý! ![]()
No tak můj manža si před týdnem oddělal nohu(čéška v řiti roll: ) takže chodí o dvou berlích a má levou nohu v ortéze. DO práce ale jezdit musí(vůbec nevím jak to dělá, ale peníze domů vozí, tak snad někde v praze nežebrá
), protože po Vánocích a v první půlce ledna nebudou kšefty naprosto žádné
V neděli jsem začala krvácet a hlasina Hcg odhalila potrat, takže hurá v pondělí na revizi (dva dny se doma manžel o dvou berlích staral o naší 14ti měsíční škodici-zase vůbec nevím jak to dělal, ale oba jsou živí a zdraví a spokojení
). Tři dny před štědrým dnem nemám doma NIC. Jjen zatím enzabalený drek pro manžu, dárky pro malou jsou na poště a bůhví jestli si je budu moci vyzvednout protože nám dnes zapadal barák, auta i přístupová cesta sněhem a já se s malou nesmm po revizi tahat, , strom nemáme a nevím jestli někdo bude schopen ho dovézt, když jsme oba s prominutím kripli (jána břicho a David na nohu) Do toho sousedovi u kterého jsme prali poslední měsíc dopračkala pračka, takže všechno špinavé a smradlavé, naše pračka poněkud stojí v kuchyni a čouhaj z ní šlahouny-opět není kdo by jí přenesl do koupelny a zapojil, tak jsem dnescelý den po kouskách prala v ruce megavárku ve vaně-fakt zážitek (kdyby to viděla oktor, tak mě zavře v nemocnici do konce nařízeného šestinedělí
)… no hlavně že se máem rádi ![]()
Sorry za román, jsem to zkrátila, je toho víc, jako klepající exekutor na dveře (zapomenutý dluh starý 7 let a teď si vzzpomněli
) a tak dále, no super…
Všem přeju v rámci možností poklidné svátky, aspoň ten štědrý den (který se píše s velkým Š ale jsem líná) a mějte se všichni rádi ![]()
(sorry za překlepy, nevidím si při psaní na obrazovku-takhle dodělanej počítač jsem ještě neměla
)
Miruš,s mimi je mi to líto,četla jsem poslední deníček,jak se zadařilo.
Ale to je trochu OT ![]()
A jinak se drž,koukám,že u vás je taky veselo
![]()
když čtu ostatní příspěvky, tak si říkám: „Ty blbko, co bys chtěla ?!!!“ Ale vánoční náladu to, že je na tom někdo hůř ne a ne přivolat
A myslím, že Miruši jen tak někdo netrumfne. Zní to tak šíleně, že to asi musí být pravda.
momi33 píše:
Miruš,s mimi je mi to líto,četla jsem poslední deníček,jak se zadařilo.
Ale to je trochu OT
A jinak se drž,koukám,že u vás je taky veselo![]()
Holky mám vám dojem že se to teď se*e snad každýmu-co jsem v mých dvou milovaných skupinách tady na emimi tak tam je jedna jobovka za druhou
co to má bejt? To je to každej rok takhle jen nás to míjelo a vyžrali jsme si to za ty léta pohody letos? Nebo je tenhle rok fakt zakletej? Rozhodně si nestěžuju, mě tento rok přinesl mnoho krásného, jen ty hrůzy a životní zkoušky jsou letos snad u každého v hrozně velké míře ![]()
Miruš,taky si myslím,že se to sere každému,brácha před několika měsíci ukončil dlouholetý vztah,kamarádce minulej tejden ukradli auto co jí stálo před domem i s kočárkem a autosedačkou…
Káka74 píše:
když čtu ostatní příspěvky, tak si říkám: „Ty blbko, co bys chtěla ?!!!“ Ale vánoční náladu to, že je na tom někdo hůř ne a ne přivolatA myslím, že Miruši jen tak někdo netrumfne. Zní to tak šíleně, že to asi musí být pravda.
Miru, to je mi líto.
Díky Bohu Tě-Vás neopustil humor.
Ono to fakt není o dárcích, cukroví, úklidu, ale atmosféře, lásce a i srandě.
Koukám, že ten můj léčivý vaječňák asi rozešlu po celé republice. ![]()
MirušeProdigy píše:Káka74 píše:
když čtu ostatní příspěvky, tak si říkám: „Ty blbko, co bys chtěla ?!!!“ Ale vánoční náladu to, že je na tom někdo hůř ne a ne přivolatA myslím, že Miruši jen tak někdo netrumfne. Zní to tak šíleně, že to asi musí být pravda.
á myslim že jsme na tom ještě dobře, hele dokud se nestane něco co nás položí na krovky, tak to ještě není tak hrozný Pranda ten potrat nás trochu sejmul a první dva dny byly docela na prd-sychicky pro oba, ale máme doma to malý sluníčko a to nám každou minutu dokáže tak rozzářit, a halvně máme sebe, moc se milujeme s manželem a tak si říkám, že dokud všechny překážky budeme zvládat, tak to přece není až tak hrozný
máš můj obdiv
a držim vám palce at vám další mimi vyjde ![]()
momi33 píše:
Miruš,taky si myslím,že se to sere každému,brácha před několika měsíci ukončil dlouholetý vztah,kamarádce minulej tejden ukradli auto co jí stálo před domem i s kočárkem a autosedačkou…
tyjo vážně peklo! ALre to říká naprosot každej, a jakože ne malý věci, fakt jobovky! Můj brácha taky rozchod ale jakej!
je to dost vážný ěm to teda taky sejmulo protože někomu věříš a pak se dozvíš že tě ten člověk celou dobu akorát využívá-brácha bude slavit Vánoce s námi, jsem za to hrozně ráda, ale musí mu bejt hrozně ![]()
A vůbec není snad nikdo kdo by řek-tak, mě vychází vše, na Vánoce se těším, protože nás nepotkala žádná překážka za poslední měsíc.
Nám to ti Májové chtějí pěkně osladit ty poslední vánoce asi ![]()
Miru,brácha byl s holkou 4 roky,jezdili si po světě,Srí Lanka,Filipíny,Indonésie,dával jí drahý dárky,a ona si klidně s jeho autem jezdila za milencem.¨
Ještě za ní byl,že jí odpustí,ponížil se jak prase,chvilku byl špatnej,úplně zlomenej.
Ale už má nějakou „kamarádku“,i když mi nedávno psal,že neví,jak zvládne Vánoce.
Taky bude u našich,ale ta krasavice bydlí kousek od nich…