Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím
tahle diskuze by měla být pro ty, kteří se - stejně jako já - netěší letos na Vánoce. Ať už proto, že nemají dost peněz, nebo mají obavy z budoucnosti (jako já), nebo samozřejmě z jakéhokoliv jiného důvodu. Najde se někdo ? Hrozně bych se chtěla těšit jako malá, ale nejde to
Naštěstí je mému synovi 14 měsíců a zatím je mu všechno tohle vánoční šílenství ukradené (aspoŇ nemám pocit, ze mu ty svátky kazím…) Co vy?
Proč máš obavy z budoucnosti? Jinak my si každý Vánoce „připomínáme“ úmrtí našeho Davídka… ale kvůli dcerkám musím být silná a snažit se udělat Vánoce vždy co nejkrásnější ![]()
Mi se teď vánoce taky trochu odsunuly na druhou kolej. Vyšly mi špatně tripple testy - na rozštěpové vady - a na „velký“ ultrazvuk mne specializované pracoviště pozvalo až za 3 týdny ![]()
Anonymní píše:
Mi se teď vánoce taky trochu odsunuly na druhou kolej. Vyšly mi špatně tripple testy - na rozštěpové vady - a na „velký“ ultrazvuk mne specializované pracoviště pozvalo až za 3 týdny
No něco podobného se stalo nám, taky kousek před Vánocema..
Příteli přišel nedoplatek za sociálku a zdravotku když podnikal 16,000 a protože jsou to státní instituce tak si to rovnou strhli z platu…takže mu v prosinci místo nějakých 18,000 přišlo - životní minimum 7,000. A ještě mu to dali vědět asi 14 dní před výplatou, takže jsme neměli nic našetřeného. Vím jsou horší věci, taky se nelituju…jenom prostě se nedokážu těšit a radovat.
Kašli na to, letos nejsou, za rok budou, vy dospělí to skousnete a prckovi to bude letos fakt ještě úplně jedno, zato za rok si to už bude užívat ![]()
Ještě k tomu když byl mladej tak byl debil a nasekal spoustu dluhů (ne půjček ale sem tam nezaplatil nějakou pojistku, nebo telefon)…no a to se ted sem tam objeví ve schránce jako před exekuční výzva…no a někdy se takhle sejde třeba 5 dopisů za měsíc… Naštěstí má ted poměrně dobrou práci a „dospěl“. Ale to je jedno, prostě mě mrzí, že se netěším a zajímalo mě, zda jsem v tom sama nebo ne.
Tak jsem na tom podobně,před měsícem nám ukradli kola,odešla myčka,pc.
Chlap nedostal slíbené prémie.
Dárky pro malého máme,dokonce dost,pro sebe máme po knížce.
Pro rodiče nějaké drobnosti.
Nemám náladu na Vánoce,pekla jsem trochu cukroví,vytřu,vyluxuju,něco vyžehlím,a konec.
Jaksi to vypouštím,a jde to.
Včera jsem se dokonce musela podívat,kolikátého je.
jo já mám taky dárky pro malého i pro přítele - protože nakupuju už od listopadu
jinak bychom neměli asi nic. Přemýšlím jak si levně „vyrobit“ tu pitomou, krásnou náladu
Asi nezapadnu, ale to, že nemám hromady peněz na dárky mi teda Vánoce nepřekazí ani náhodou. Já nejsem ten typický český „konzument“, který v těch svátcích vidí jen fyzické požitkářství a kupy veledarů pod megastromem. Pro mě jsou tyhle SVÁTKY opravdu tím, čím v původním slova smyslu měly být. Oslavou narození jednoho dost dobrého člověka… Děti dostanou drobnosti a víc než na dárky se těší na koledy a atmosféru kolem atd.
Ale chápu, že někteří to prostě mají jinak. Stres, že nestihli vygruntovat, stres z toho, že budou MUSET navštívit příbuzné, protože se to tak dělá, stres z toho, že nebudou mít na drahou dovolenou jako sousedi, stres… stres… stres… Je mi to líto. A proto i zakladatelce a s ní podobně naladěným přispěvatelkám posílám hodně enerie, ať to „přežijí“ a radují se z „maličkostí“. Třeba že mají zdravé děti!!!!
Já jsem včera k vánocům „dostala“ pěkně hnusnou diagnozu… Letos je to na pytel ![]()
Pardon za anonym, nechce se mi to ještě zveřejňovat.
LULJE
díky,
no mě právě nejvíc chybí ta atmosféra a očekávání a tak. To všechno okolo.
Je dobře, že je v téhle diskuzi tak málo lidí…snad se všichni těší a radují …
Anonymní to mě mrzí, peníze budou a my nebudem, ale zdraví je jen jedno…to je jasný
U nás odpískal vánoce chlap. V pátek dostal po 8 letech výpověď ze dne na den. Nesnáší změny, takže u nás těžká depresa ![]()
Ješte ke všemu se u nás vánoce slaví ve velkém rodinném kruhu a letos se odmítl zůčastnit. Takže to vypadá, že zůstaneme sami dva a to je zase líto mě a těžce to nesu. Sice mě posílá, abych jela sama na vánoce, ale samotného ho tu nenechám.....
Radši anonym, občas sem chodí a nemusí vědět jak moc mě to trápí......
já letos nemám skoro žádnej dárek a neřešim to
sme ráda, že se sejdem jako rodina,zahrajem nějaké hry a tak..malé jsou 2 měsíce,tak jí hezké Vánoce uděláme až příští rok a letos něco ušetříme..nejsem na tom finančně nejlépe,ale to každý měsíc ne jen přes Vánoce
a nějak mi to Vánoce nekazí..není to o obžerství ![]()