Vánoce 2016 a ,,dokonalost,,

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8793
18.12.16 17:44
@Kirstenn píše:
Ja si taky letos udělala radost ručně foukanými ozdobami. Jsou krásné.

jj dokonce tam byly dílničky ala ozdob si svou kouli (napatlat lepidlem a posypat třpytkama), takže kluci měli co dělat, každý stvořil dva kousky. No bude švanda, babičky budou obdarovány a budou je muset mít každoročně na stromku (určitě jim to nezapomenou zkontrolovat). :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
18.12.16 17:44

Jaký si to uděláš, takovy to mas.Ja okna rozhodne neumyvala-Boze, bylo pod nulou cely tyden a ted sněží, takze k čemu to je? Vajecnak nedelam, alkohol nepijeme, cukroví jsem delala jeden druh, beztak to nikdo neni a ja aspon neztloustnu. Behem jednoho vecera jsem na netu objednala hracky a mela vyřešené darky, uklid speciální nemam a jeden den jsem vytáhla vánoční dekorace, takze úplná pohoda.Jo a telku jsem mela zapnutou naposledy asi pred mesicem nebo kdy byl ten svátek, takze reklamy atd jdou mimo me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
18.12.16 17:46

Kašli na to kdo co má…prostě si vánoce užij tak, jak chceš ty ;) Ale můžu tě uklidnit, zatím mám jen pár druhů cukroví, dárky teda naštěstí většina hotová, úklid jsem zatím nestihla (myslím nějaký větší i s výzdobou), většinu vánočních akcí také ne a vím, že to ani nestihnu…prostě letos nestíhám a je mi to nějak jedno, dneska jsme si s malou udělaly pěkný výlet a to je pro mě hlavní 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
18.12.16 17:47

Cukrovi musim naplnit, darky zabalit a jinak je vsude bordel :mrgreen: Na okna jsem ani nepomyslela… No a jsem v pohode :lol: Ale chapu te, zkus tolik nelpet na dokonalosti, vsak ono je na FB jen to co se povedlo, co se nepovedlo a co se nestiha tam nikdo neda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
18.12.16 17:50
@tulenice píše:
jj dokonce tam byly dílničky ala ozdob si svou kouli (napatlat lepidlem a posypat třpytkama), takže kluci měli co dělat, každý stvořil dva kousky. No bude švanda, babičky budou obdarovány a budou je muset mít každoročně na stromku (určitě jim to nezapomenou zkontrolovat). :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak to je super :) někde na trzích?
Věřím, že babičky si nedovolí zapomenout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
18.12.16 17:53
@Kirstenn píše:
Tak to je super :) někde na trzích?
Věřím, že babičky si nedovolí zapomenout :lol:

normálně v obchodáku asi lákadlo pro lidi, tak jsem podlehla, obvykle prchám ale měli tam hromadu ptáčků a dokonce takovýho jakýho jsem ještě neviděla. Tak už ho mám doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 17:57

@tulenice Hodně dobrý komentář, díky pobavil mě :D, všem díky, je mi líp, když mě teď napadá, že třeba to ostatní nemají taky tak dokonalé, jak se to tváří na FB! :think: Někdy si díky nim, připadám úplně neschopná :,( Máte všechny pravdu, jdu si dát vaječňák a koukat s dětmi do pokojíku na Shreka :srdce: (zakl.)

• Citovat
  • Upravit
blabla123
18.12.16 18:04
@Anonymní píše:
@tulenice Hodně dobrý komentář, díky pobavil mě :D, všem díky, je mi líp, když mě teď napadá, že třeba to ostatní nemají taky tak dokonalé, jak se to tváří na FB! :think: Někdy si díky nim, připadám úplně neschopná :,( Máte všechny pravdu, jdu si dát vaječňák a koukat s dětmi do pokojíku na Shreka :srdce: (zakl.)

Buď v klidu na štědrý den mám být do 16h v práci, nemám stromeček, výzdobu, nic :D :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31278
18.12.16 18:07

DRAHÁ ANONYMNÍ, zareaguji na úvodní příspěvek. Za prvé, to, že někdo dává na odiv něco na FB, neznamená, že je to dokonalé, že třeba tři centimetry mimo objektiv není bordel jako prase, okno je vyfocené za dobrého světla a polovina „dokonalých dárků“ jsou jen prachsprosté reklamy.

Někdy mi přijde, že tvoření vánočních depresí u dokonalostichtivých žen je jen další „dokonalý“ tah dnešního komerčního světa, jak z tebe jen vydojit víc peněz (za dárky, úklidové prostředky a čokoládu na nervy).
Jaké si to uděláš, takové to máš, tak praví už stoleté moudro - pokud se necháš zmastit mediální masáží, tak ano, budeš utahaná, vynervená, v depkách. Pokud na to však hodíš bobek a povzneseš se, tak si užiješ krásné svátky plné pohody, odpočívání, pohádek, mlsání, návštěv a několika málo dárků (pro děti - protože u těch jsou pod stromkem ta krásná rozzářená očička, třicátá tetička z pátého kolene ti může políbit šos), ukliď tak, aby ses nelepila k podlaze, naskládej prádlo do pračky a nádobí do myčky, upeč jen ty tři druhy, které má beztak rodina nejraději a šluuuuuus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 18:11

@Sany80s Super! Jak někdo napsal, nechávám se pohltit reklamou a věřím všem, jak dokonalé vše mají, pak se cítím horší :roll: asi to je mým špatný sebevědomím nebo co? My jsme úplně obyčejná rodina, na výlet na hory nejsou peníze :,( ale snad se snažím dost, aby měly děti i tak krásné Vánoce… jdeme na toho Shreka, papa (zakl. )

• Citovat
  • Upravit
1150
18.12.16 18:12
@Anonymní píše:

Holka zlatá, FB, Instagram a jiné sociální sítě jsou morem této doby. Srovnáváme své cukroví s cukrovím profesionálních kuchařek, svou vánoční výzdobu se ženami, pro které jsou dekorace a aranžmá koníčkem, svou postavu s lidmi, kteří tráví desítky hodin v posilovně, svou životní realitu s nakašírovanými fotkami určenými jen k reprezentacemi, které nemají se skutečností skoro nic společného.

KLID! Ta ženská, co se na FB chlubí 20 druhy dokonalého cukroví, má v koupelně plíseň kolem vany, ženská, která má celý byt vysmejčený jako klícku, upekla jen tři druhy cukroví a ještě jeden z nich spálila, ženská, která si na FB neustále dává fotky své dokonalé rodiny, se za dva roky rozvede, protože jim to doma skřípe. Prostě - nikdo nedokáže dělat všechno dokonale, jen někteří lidé se tak dokážou tvářit.

Nebuď tak snadno ovlivnitelná, podle toho, cos napsala, to máš dokonale zorganizované! Já mám pět dětí, místo mytí oken jsme na vystříhaly zimní městečko a společně jím okna polepily, místo drhnutí koupelny jsme upekly tři druhy cukroví, které už jsou skoro snězené, je tu binec, ale každý večer vytáhnu klarinet a zpíváme si koledy, čteme si vánoční knížky a strašně se spolu těšíme. Bude tu tak uklizeno, jak to zvládnu v klidu uklidit, a bude tolik cukroví, kolik zvládnu v klidu upéct. Radši budu na štědrý den odpočatá, natěšená a spokojená máma se špinavou podlahou v obýváku, než uhnaná, vyšťavená hospodyňka vzteklá na děti, protože jí šlapou po čisté zemi :jazyk:

Příspěvek upraven 18.12.16 v 18:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16987
18.12.16 18:13

Myslím, že mám hezkou výzdobu, dáky taky všechny nakoupeny, ale pořádek tu asi nebude nikdy - dvě děti, 2 kočky a manžel, který sice pomáhá, ale má své práce víc než dost.. A víš co? Od předevčerejška je mi tohle všechno jedno - děti chytly nějaký moribundus a já se modlím, aby se dostaly za ten týden do pořádku.. Protože se už moc těším, až se sejdeme s rodinou.. A věřím, že to vyjde- protože i když jsem dnes kupovala místo dárků sirup na kašel, nevzdávím se.. a přestávám se honit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.12.16 18:17

Já se hlavně držím hesla v klidu nestresovat. Nejlepší dárek jsem si nadělila ted v prosinci sama, udělala jsem vypadá všechny zkoušky, nic netřeba opakovat, co jsem měla tenhle půl rok splnit mam, takže teď mám zasloužený měsíc odpočinek. Než se najede na nové kolo stresu.
Výzdobu teda máme, cukroví taky, ale to je tím, že mě to baví ta atmosféra, navíc já jak jsem nervózní tak mě to uklidňuje. Takže včera když jsem čekala, na výsledky hodnocení než to vyvesi tak jsem stihla to cukroví dotahnout. Úklid se dělá běžný, okna se umyvaly v říjnu, tak proč znovu na Vánoce. Dárky máme, jednu část jsem balila, sama též minulou sobotu z nervozity pri čekání. Druhou si zabali manžel.
Zbytek v klidu společně dodelame co bude třeba a co ne svět se nezboří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.12.16 18:22

Pomoc je jednoduchá - smázněte facebook a zkuste dlouze kontemplovat o tom, jestli vánoce vážně mají znamenat milion věcí a zprzuzení, vyčerpaní lidé a nebo jsou důležitější kvalita vztahů a náplň času, který společně strávíte něčím příjemným, spíš než kolik druhů cukroví budete mít napečeno a jak dokonalá bude vaše výzdoba.

Mě je jasné, že to fakt myslíte dobře a snažíte se až k smrti, ale opravdu je vnější efekt to, proč se chcete štvát k vyčerpání? Opravdu by byli vaši blízcí nešťastní, kdybyste se vzdala své představy „dokonalých vánoc“ a spíš byste se společně věnovali něčemu, co vás těší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.16 18:23

@Ronja Dokonalý! DÍKY to jsi mě pobavila :mrgreen: doopravdy jsem se usmála, když jsem četla o té plísni ( ono to přesně na jednu s dvaceti druhama sedí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová