Vánoce 2016 a ,,dokonalost,,

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31278
18.12.16 20:00

@Kelsey tak u nás je to odhozený nákup a věci, co si dítko vezlo v batůžku k babičce (protože já jako správná nezodpovědná matka jsem si jela vylejt hlavu na vánoční večírek s kamarády).
Navrchu jsou uklízecí ubrousky, páč skvěle fungují na 90% bordelu v domácnosti, takže josu stále někde po ruce a už se to naučilo i dítě, takže si s nimi před pár minutami hrálo na úklid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
18.12.16 20:03

Dárky jsem většinou nakoupila na netu a většinu už mám zabaleno. Cukroví nepeču, protože ho u nás nikdo nejí, okna jsem myla někdy v říjnu, kromě nálepek je mám momentálně ozdobené i otisky ručiček a nosánku naší holčičky (má teď v oblibě koukaz z okna na projíždějící auta). Uklizeno mám celoročně, v pátek jen zajedeme koupit čerstvé maso a ozdobíme stromek.

Vánoce budeš mít takové jaké si je sama udeláš. My je budeme mít určitě klidné a pohodové ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.12.16 20:13
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ani nic nepotřebuji, jen popovídat, jsem klasická utahaná máma, která podlehla všemu kolem Vánoc, dárky mám všechny, okna umytá, cukroví napečené, vaječný koňak v lednici, výzdoba bytu… a padám na pusu. Do toho všeho se na facebooku jen dívám, kdo má kolik dárků, kolik druhů cukroví kdo napekl, vouchery na hory, samá Vánoční dokonalost… :( Pořád mám dojem, že pro mou rodinu nemám až tak dokonalé Vánoce :roll: asi mi hrabe, reklamy a fotky z FB mě dokonale způsobují depku z celých Vánoc. Jak to máte vy? Jste spokojené a máte klid? Nebo taky řešíte předvánoční deprese jako mám právě já? Anonym omlouvám, nechci aby mě našli kamarádky z facebooku zde, jak si stěžuji :roll: Užijte si hezkou neděli. Všem díky za názory, jak nepodléhat… :kytka:

neřeš kraviny a budeš spokojená. nejít 23 na noční, nemělo by to chybu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
18.12.16 20:26
@Aspera píše:
@tulenice když se tam dávalo vše z krabic tak aspoň základní dělení, učebnice, odborné, pohádky a dospělé, to jde ne. :-)

tojo to jsem taky měla, ale kde ty časy jsou :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
18.12.16 20:36
@Mar__tanka1983 píše:
„optický klam“ :D
Názorný příklad „dokonalé vánoční fotografie“ (dobře, ani ta první není dokonalá, ale tak co se stihne naaranžovat za půl minuty???) :jazyk:

adventní věnec už mám vychytaný, to jsem tak jednou koupila rovný černý svícen v tchibu se sundávacími skleněnými kalíšky. Když nezapomenu koupit tlusté svíčky tak ty kalíšky sundám a postavím je místo nich, když zapomenu tak do nich dám čajové svíčky, k tomu různě naaranžuji umělé čamčarádí (nechci mít celý měsíc jehličí v talíři). Jednou jsem tam dala i šálku. Pak sundám svíčky a svícen i s výzdobou strčím do krabice a použiju zase příště. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
18.12.16 22:04
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ani nic nepotřebuji, jen popovídat, jsem klasická utahaná máma, která podlehla všemu kolem Vánoc, dárky mám všechny, okna umytá, cukroví napečené, vaječný koňak v lednici, výzdoba bytu… a padám na pusu. Do toho všeho se na facebooku jen dívám, kdo má kolik dárků, kolik druhů cukroví kdo napekl, vouchery na hory, samá Vánoční dokonalost… :( Pořád mám dojem, že pro mou rodinu nemám až tak dokonalé Vánoce :roll: asi mi hrabe, reklamy a fotky z FB mě dokonale způsobují depku z celých Vánoc. Jak to máte vy? Jste spokojené a máte klid? Nebo taky řešíte předvánoční deprese jako mám právě já? Anonym omlouvám, nechci aby mě našli kamarádky z facebooku zde, jak si stěžuji :roll: Užijte si hezkou neděli. Všem díky za názory, jak nepodléhat… :kytka:

to chce klid :mrgreen: Vánoční úklid nehroť - pokud uklízíš pravidelně celý rok, tak je to dostačující. Já třeba okna myla před 14 dny a dle mě zbytečná práce - občas sněží, občas prší = špinavé zvenku, dětské ruce = špinavé zevnitř. Pro příště si cukroví objednej a v rámci zábavy upeč s dětmi třeba jen perníčky. Stromek je ozdobený za chvíli a výzdoba taky moc času nezabere. Dárky objednej s předstihem na internetu a máš klid :P :P :P :mrgreen:. Pak si můžeš jen užívat různé vánoční trhy a jiné akce :dance:. Já mám školkové dítko a pětiměsíční mimino a myslím, že jsem celkem v klidu a vše tak nějak hotové a ještě mám čas na knížku :). No, na druhou stranu musím kriticky přiznat, že mimino je hodný. Se starším jsem takovouhle pohodu, když byl mimino neměla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
19.12.16 13:58

Neřeš to tak, Vánoce máš připravené pěkně, tak se vyprdni na nějakej facebook. Myslím, že to je tím. Zavřela (zrušila) bych facebook, aby mě zbytečně nestresoval a užívala si vlastního „klidu“ a před(vánočního) času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
19.12.16 14:02

Já mám dneska nějaký blbý pocit že neudělám svými dárky radost tak jak si představuju… nepiju alkohol takže nevím jak se toho pocitu zbavit :D

• Citovat
  • Upravit
508
19.12.16 14:04
@Doe_Jane píše:
Já mám dneska nějaký blbý pocit že neudělám svými dárky radost tak jak si představuju… nepiju alkohol takže nevím jak se toho pocitu zbavit :D

Když nepiješ, tak zahulit? :mrgreen: Ne, teĎ vážně…Myslím, že radost určitě uděláš, a když ne, pak si dotyční dárky nezaslouží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
19.12.16 14:09
@misalin píše:
Když nepiješ, tak zahulit? :mrgreen: Ne, teĎ vážně…Myslím, že radost určitě uděláš, a když ne, pak si dotyční dárky nezaslouží ;)
:D nikdy jsem nehulila i když nějaký materiál doma asi máme… tak že by? :D
jsi moc hodná… dnes už jsem nevěděla co by tak jsem mamce udělala Poukaz na den se mnou, tak snad to ocení… chtěla jsem to dát i tchyni ale to nevim nevim :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
508
19.12.16 14:19

@Doe_Jane Jé, to je krásnej dárek ten poukaz, takovej od srdce, takhle si představuju Vánoce, a né nějaký statisícový dary.No a s tou tchýní-záleží, jaký spolu máte vztah, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
19.12.16 19:32

Zakladatelko, klíííd!
Souhlasím skoro se vším, co tu už bylo řečeno.
Zrovna jsem přemýšlela nad tím, proč jsou Vánoce pro hodně žen takový stresor…přitom jako děti jsme přece měly Vánoce rády, ne?

A na co si z těch dob pamatujeme - že byla umytá okna a naleštěné příbory? Já teda ne. Já si pamatuji na cukroví, čtení vánočních příběhů, procházku pro Praze s našima, betlémy, těšení na dárky (a přitom konkrétní dárky si vlastně vůbec nepamatuji)…

Já myslím, že si to teď v dospělosti komplikujeme hodně samy. Chlapům a dětem bývá jedno, že nejsou umytá okna. To je nad jich rozlišovací schopnosti. Víc ocení, že se s nimi svalíte na gauč a kouknete na pohádky nebo půjdete na procházku.

Cukroví má smysl péct jen s láskou - ideálně s dětmi. Jinak je fakt lepší nechat si upéct od tchyně/mámy, nebo vzít z místní cukrárny. Padání na hubu v kuchyni do noci a o samotě mi přijde skutečně dost nevánoční.

Vánoční úklid je také divná věc. Podle mě má většina lidí uklizeno tak nějak celoročně. K nám chodí jednou týdně paní na běžný úklid, to musí stačit. Maximálně 24.12. naleštím v koupelně kohoutky, aby to vypadalo, až se začnou valit hosté na večeři.

Výzdobu jsem teda dělala, ale mě vití věnců a aranžování baví. Nestálo mě to skoro nic, dohromady se to se svíčkami vlezlo do 150 Kč.

Jediné, co chápu, že může stresovat, jsou ty tři dny volna v kuse, kdy se lidi nenajedí ve škole a v práci a je třeba nějak vykrýt těch několik obědů a večeří. Ale zas odpadá vymýšlení, co uvařit - většina rodin to má dáno tradicemi:-)
Omlouvám se za elaborát, ale já mám Vánoce ráda a jsem vždy šťastná, když se sejdem ve zdraví v plném počtu u stolu. Nepovažuji to za samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová