Vánoce 2016 a ,,dokonalost,,

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
18.12.16 18:26
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ani nic nepotřebuji, jen popovídat, jsem klasická utahaná máma, která podlehla všemu kolem Vánoc, dárky mám všechny, okna umytá, cukroví napečené, vaječný koňak v lednici, výzdoba bytu… a padám na pusu. Do toho všeho se na facebooku jen dívám, kdo má kolik dárků, kolik druhů cukroví kdo napekl, vouchery na hory, samá Vánoční dokonalost… :( Pořád mám dojem, že pro mou rodinu nemám až tak dokonalé Vánoce :roll: asi mi hrabe, reklamy a fotky z FB mě dokonale způsobují depku z celých Vánoc. Jak to máte vy? Jste spokojené a máte klid? Nebo taky řešíte předvánoční deprese jako mám právě já? Anonym omlouvám, nechci aby mě našli kamarádky z facebooku zde, jak si stěžuji :roll: Užijte si hezkou neděli. Všem díky za názory, jak nepodléhat… :kytka:

Neporovnávej se s ostaními ženami na Fcb a věř, že je všeho tak akorát. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
18.12.16 18:27

„optický klam“ :D
Názorný příklad „dokonalé vánoční fotografie“ (dobře, ani ta první není dokonalá, ale tak co se stihne naaranžovat za půl minuty???) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
18.12.16 18:46

@tulenice když se tam dávalo vše z krabic tak aspoň základní dělení, učebnice, odborné, pohádky a dospělé, to jde ne. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
18.12.16 18:50
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ani nic nepotřebuji, jen popovídat, jsem klasická utahaná máma, která podlehla všemu kolem Vánoc, dárky mám všechny, okna umytá, cukroví napečené, vaječný koňak v lednici, výzdoba bytu… a padám na pusu. Do toho všeho se na facebooku jen dívám, kdo má kolik dárků, kolik druhů cukroví kdo napekl, vouchery na hory, samá Vánoční dokonalost… :( Pořád mám dojem, že pro mou rodinu nemám až tak dokonalé Vánoce :roll: asi mi hrabe, reklamy a fotky z FB mě dokonale způsobují depku z celých Vánoc. Jak to máte vy? Jste spokojené a máte klid? Nebo taky řešíte předvánoční deprese jako mám právě já? Anonym omlouvám, nechci aby mě našli kamarádky z facebooku zde, jak si stěžuji :roll: Užijte si hezkou neděli. Všem díky za názory, jak nepodléhat… :kytka:

Hehe, dokonalost… to tak max. na těch fotkách. Nevěř tomu, že jsou na FB všichni krásní, mladí, bohatí a happy. Já dělám co můžu, dokonalé to nikdy nebude, ale dnes jsem otevřela stránky školy, kam chodí syn a tam na mě vykoukly výsledky v piškvorkovém turnaji školy, kde byl první. No a o tom to je, to jsou ty nejhezčí dárky. Všechno ostastní je podružné. Abych pravdu řekla, máme doma 4 děti a ani kdybych se rozkrájela, eňo ňuňo to nikdy nebude, ale jsem šťastná. Včera dcera prvně skákala na koni přes překážky. A nespadla. Mluví o tom ještě dnes. Dopekla jsem nějaké cukroví, umyla okna v zimní zahradě, chlap přidělal světýlka do oken a co nestihneme, to nestihneme. Dárky budu balit dneska. A na Vánoce se těším. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
18.12.16 18:53
@Ronja píše:
Holka zlatá, FB, Instagram a jiné sociální sítě jsou morem této doby. Srovnáváme své cukroví s cukrovím profesionálních kuchařek, svou vánoční výzdobu se ženami, pro které jsou dekorace a aranžmá koníčkem, svou postavu s lidmi, kteří tráví desítky hodin v posilovně, svou životní realitu s nakašírovanými fotkami určenými jen k reprezentacemi, které nemají se skutečností skoro nic společného.

KLID! Ta ženská, co se na FB chlubí 20 druhy dokonalého cukroví, má v koupelně plíseň kolem vany, ženská, která má celý byt vysmejčený jako klícku, upekla jen tři druhy cukroví a ještě jeden z nich spálila, ženská, která si na FB neustále dává fotky své dokonalé rodiny, se za dva roky rozvede, protože jim to doma skřípe. Prostě - nikdo nedokáže dělat všechno dokonale, jen někteří lidé se tak dokážou tvářit.

Nebuď tak snadno ovlivnitelná, podle toho, cos napsala, to máš dokonale zorganizované! Já mám pět dětí, místo mytí oken jsme na vystříhaly zimní městečko a společně jím okna polepily, místo drhnutí koupelny jsme upekly tři druhy cukroví, které už jsou skoro snězené, je tu binec, ale každý večer vytáhnu klarinet a zpíváme si koledy, čteme si vánoční knížky a strašně se spolu těšíme. Bude tu tak uklizeno, jak to zvládnu v klidu uklidit, a bude tolik cukroví, kolik zvládnu v klidu upéct. Radši budu na štědrý den odpočatá, natěšená a spokojená máma se špinavou podlahou v obýváku, než uhnaná, vyšťavená hospodyňka vzteklá na děti, protože jí šlapou po čisté zemi :jazyk:

Příspěvek upraven 18.12.16 v 18:13
:potlesk: :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
18.12.16 18:54
@Anonymní píše:
@tulenice Hodně dobrý komentář, díky pobavil mě :D, všem díky, je mi líp, když mě teď napadá, že třeba to ostatní nemají taky tak dokonalé, jak se to tváří na FB! :think: Někdy si díky nim, připadám úplně neschopná :,( Máte všechny pravdu, jdu si dát vaječňák a koukat s dětmi do pokojíku na Shreka :srdce: (zakl.)

Přesně tak. Co tak můžu porovnávat na FB, tak ti co vypadají nejdokonaleji, neumí pořádně vzít hard do ruky, něco pořádného upéct nehrozí. Za ty drahé super výzdoby dávají peníze, které jim pak chybí jinde. Doma taková pohoda taky není, protože je to urvaná máme, které to stejně nikdo neocení, tak zkusí sesbírat aspoň pár like.
Naopak jsou šťasné a v poho ty co tam dají spatlané cukroví od dětí, kde v pozadí vidíš tu kuchyň jako po výbuchu bomby, ale jsou tam i šťastné děti, protože máma se nehnala za zbytečnostma, ale pekla s nima cukroví i za cenu bordelu a toho, že okna viděla hadr kdo ví kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
18.12.16 18:56
@Aspera píše:
Přesně tak. Co tak můžu porovnávat na FB, tak ti co vypadají nejdokonaleji, neumí pořádně vzít hard do ruky, něco pořádného upéct nehrozí. Za ty drahé super výzdoby dávají peníze, které jim pak chybí jinde. Doma taková pohoda taky není, protože je to urvaná máme, které to stejně nikdo neocení, tak zkusí sesbírat aspoň pár like.
Naopak jsou šťasné a v poho ty co tam dají spatlané cukroví od dětí, kde v pozadí vidíš tu kuchyň jako po výbuchu bomby, ale jsou tam i šťastné děti, protože máma se nehnala za zbytečnostma, ale pekla s nima cukroví i za cenu bordelu a toho, že okna viděla hadr kdo ví kdy.

Jojo okna, já jsem se na to nemohla už dívat, tak zas. aný s prominutí skla, že jsem se dokopala umýt aspoň tu zimní zahradu, ale ti havrani, svině, si ze mě stejně prd dělají no a na jaře to vždycky dokonají vlaštovky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
18.12.16 19:04

Dokonale muzou mit vanoce na fotkach. Co ty vis co se skryva za tim.
Ja okna ani nemyla. Jezisek se narodil v chlive, tak co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.16 19:22

U nás se přes Vánoce uklízí tak, jako kdykoliv jindy. Nic se nehrotí. Ale chce si to vypěstovat odolnost vůči tomu, co „všechno by se mělo“. Podle mě klíčem k největší vánoční spokojenosti je právě přestat o nějaké dokonalosti vůbec přemýšlet, uvolnit se a užít si to. Jsou to krásné svátky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
18.12.16 19:22
@tulenice píše:
normálně v obchodáku asi lákadlo pro lidi, tak jsem podlehla, obvykle prchám ale měli tam hromadu ptáčků a dokonce takovýho jakýho jsem ještě neviděla. Tak už ho mám doma :lol:

Aha, my byli na řemeslném jarmarku.
Myslíš ty co byli dříve? S peříčky na skřipci? Ja koupila taky, jsou krásní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
18.12.16 19:23

Věř, že ten, kdo je opravdu spokojený se sebou a šťastný, nemá potřebu o tom psát na FB. Já se na okna letos vykašlala, něco málo napekla, aby měla rodina co mlsat, na nějaký počet druhů doma fakt nehrajeme a kvůli chlubení to dělat nebudu. Nemám ještě ani koupený stromek… A co, doma jsme spokojený, není tady sice dokonale naleštěno, ale rodina tu nemá nas..nou a nervózní matku. Vybodni se na všechny a žij si život podle sebe. Nesleduj reklamy a statusy na FB a budeš určitě spokojenější :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
18.12.16 19:27
@Mar__tanka1983 píše:
Názorný příklad „dokonalé vánoční fotografie“ (dobře, ani ta první není dokonalá, ale tak co se stihne naaranžovat za půl minuty???) :jazyk:

Boží :mrgreen:
A přesně takhle je to, zakladatelko, skoro všude… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
18.12.16 19:30

Mam umyty okna, ale uklizet budu az v patek, aby vydrzelo uklizeno aspon na ty 3 vanocni dny, upeceny 4 druhy cukrovi, nakoupeny a zabaleny darky, koupenej stromek a maso na rizky, chybi mi udelat uz jen bramborovej salat a vic neresim. Ze ma nekdo vic cukrovi, lepsi darky, vouchry na hory me vubec, ale vubec nezajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
18.12.16 19:36

Uklizeno nemám a s předvánoční pracovní dobou asi ani nebudu mít.. Napečeno nemám (spoléhám na tchýni :jazyk: ), Dárky mám objednané-jsou na cestě (doufám že přijde vše v čas )… Nemám je doma, takže zabalené taky ne :nevim: Ale mám stromeček, krásnej :srdce: Včera jsme ho se synem zdobili. No a místo toho abych šla něco dělat, tak tu ležím u Notasu se svařákem :mrgreen: Hlavně žádný stres :kytka: ;) Jo a fotku stromečku mám na fb taky, pěkně vše okolo naaranžované :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.12.16 19:46
@Mar__tanka1983 píše:
Názorný příklad „dokonalé vánoční fotografie“ (dobře, ani ta první není dokonalá, ale tak co se stihne naaranžovat za půl minuty???) :jazyk:

U nás to bylo včera od odpoledne v kuchyni, jak po výbuchu :-D nebyl čas pri práci dělat pořádek, cíl byl aby mě to zabavilo, jinak jak si nekousu nehty bych si ty akrylky ohlodala asi, kdybych mela přemyslet a jen sedět cekat.
Dneska jsme to spolecnyma silama dopoledne dávali doporadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová