Vánoce a novorozené miminko!?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1382
15.9.15 12:14

Já asi nic malýmu kupovat nebudu, ale myslím, že celý zbytek rodiny mu toho koupí až až a čekám, že mamka mu to i úhledně všechno zabalí, takže stejně bude mít pod stromečkem nejvíc dárečků prcek :lol: První vnouče pro obě rodiny no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.15 16:30

Myslíte, že je schopné 2 týdenní dítě zvládnout vánoční návštěvy? Chodíme na štědrý den po celé rodině - od 15:00 do 20:00, navštívíme jedny rodiče, druhé rodiče, prarodiče :-) je to vše v dosahu 500 metrů :-) bydlíme v jedné vesnici :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
13.11.15 17:37
@mandarinkapomeranc píše:
Myslíte, že je schopné 2 týdenní dítě zvládnout vánoční návštěvy? Chodíme na štědrý den po celé rodině - od 15:00 do 20:00, navštívíme jedny rodiče, druhé rodiče, prarodiče :-) je to vše v dosahu 500 metrů :-) bydlíme v jedné vesnici :-)

Podle mě ano. Dcera s tím problém neměla, v měsíci. Pořád spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
13.11.15 17:41

Moc bych neplanovala, spis podle aktualni situace;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.15 18:14

@Fjodorka
:palec: v to doufám, že to u nás bude podobně…snad jo a když ne, tak se nedá nic dělat :-) nějak to přežijeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
5.10.17 08:11

Ahoj :mavam: potřebovala bych od vás maminek poradit. Jsem prvorodicka a termín mam 25.11. Moje maminka plánuje jak budeme na Vánoce všichni u ni ALE- přijde mi ze je moc brzy jezdit s měsíčním miminkem někam přes noc, kde jsou v byte 3 psy, a budOU se tam stridat návštěvy… možná jsem hystericka ze se o něj moc bojim, nejradši bych s nim zůstala doma alespoň cele to sestinedeli, manžel ani máma semnou ale nesouhlasi :-( Prosím co vy si o tom myslíte? Navíc bude zima, chřipky…

• Citovat
  • Upravit
21311
5.10.17 08:14

@Kalbe zůstala bych doma. Hlavně kvůli sobě, sestinedeli ma svůj důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
5.10.17 08:17

Deti nejaou z cukru a leccos preziji. Ja s mym mesicnim jela 800 km autem. U mamky si muzes urcite taky s mimcem lehnout do postele a jeste se o tebe vsichni budou starat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30985
5.10.17 08:17

@Kalbe Zustala bych doma, zvlast pokud se ti nechce. Ty Vanoce jsou rizikove v tom, ze vsichni se chteji videt, takze prijedou i mirne nemocni, coz na konci roku je tak nejak kazdy… No a co si budeme povidat. U tech miminek je zazitek i hloupa ryma. Kdyby byla mamka co k cemu, tak prijede navstivit vas, tobe co nejvicepred Vanoci pomoci apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
5.10.17 08:20

Ahoj, já bych mimčo určitě nikam přes noc nevozila. Šestinedělí je jak pro mámu tak pro mimčo čas, kdy se po porodu dávají zdravotně dohromady, vytváří si nějaký režim, zvykají si na sebe…Je to zbytečná zátěž. Když vynecháte jedny společné Vánoce, tak se přeci svět nezboří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
5.10.17 08:20

Zustala bych doma. Malej se narodil 7.12. a nedokazu si predstavit s nic cestovat po navstevach.
Kdo chtel, prijel na otocku k nam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.10.17 08:21

Já bych zůstala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3966
5.10.17 08:23

Já teda nevím, ale u rodičů na vánoce jsme byli, když bylo malému 14 dní, žádný problém jsem v tom neviděla, v jeho třech týdnech jsme jeli na týdenní silvestrovskou dovolenou a taky bez problémů. Ale je to o tobě, jak to budeš cítit. Já se všemi dětmi cestovala od propuštění z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15586
5.10.17 08:26

Já rodila v půlce listopadu a o Vánocích jsme courali všude. A to jsem měla nedonošeně, které mělo přijít na svět právě až o Vánocích :-D

Nevidím v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
5.10.17 08:27

Doktorka mi říkala, že šestinedělí je více než pro miminko důležité pro maminku. Dítě má prý stále protilátky z těla matky, ale matka je vyčerpaná těhotenstvím, porodem, a tím vším kolem a je proto náchylná k chytání nemocí atd.. Já být tebou, řídím se svým pocitem, nech to plynout a neplánuj to. vidíš jak budete po tom měsíci sehrané s mimčem, jak se budeš cítit. Já budu rodit v prosinci, jsme také pozváni do větší společnosti. Nechávám to otevřené a prostě uvidím jak to bude. Rozhodnu se třeba 24. ráno. Netrápila bych se tím dopředu. Mamka to snad pochopí ne, i když někdy to s nimi je těžké :mrgreen: to znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí