Vánoce, dárky.Jak říct?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4009
29.7.18 10:06
@terinka4444 píše:
tak snad se bavíme o rodinné sešlosti, to znamená po Štědrém dnu, ne? Manžel ( a u nás máma, protože ta je na Štědrý den u nás, přeci nebudou sami) mi dává dárek snad na Štědrý večer

Tak my mame tu rodinou seslost na stedry den :nevim: . Tem, kdo s nami na stedry den neni, posilame darky taky na stedry den, at si je rozbali pod stromem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
29.7.18 10:07

My jsme se dohodli na zruseni darku spolecne a vsem to nakonec vyhovovalo. Chce to prodiskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.7.18 10:09
@evill píše:
Tak my mame tu rodinou seslost na stedry den :nevim: . Tem, kdo s nami na stedry den neni, posilame darky taky na stedry den, at si je rozbali pod stromem :nevim:

No to my ne, my máme sešlost 25. s mou rodinou, jakože sourozenci, jejich protějšky a děti, 25. a s manželovo rodinou 26. 24. jsme jen my dva, naše děti a moje maminka s otčímem a svobodný brácha, aby nebyl na Štědrý večer sám. S rodinami se scházíme a slavíme vánoce na 1. a 2. svátek vánoční, na Štědrý den jsou všichni doma se svou nejužší rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Jana206 píše:
Jsem stejného názoru. Nás je z každé strany hodně tak když to spočítám,tak i ty dvě stovky na osobu mi nám zvedly vánoční rozpočet o několik tisíc,bohužel :mrgreen: Navíc za dárek,o který nikdo až tak nestojí. Všichni se věcí spíš zbavujeme,lapače prachu nechceme. V takové ceně bych musela dotyčného dobře znát,abych se mu trefila do vkusu,srandovní barevné ponožky by asi nikdo nenosil. A v dnešní době je poštovné hrozně drahé,na obíhání vánočních trhů s blbostmi nemám čas a kdybych objednala serepatičky na netu,tak těžko v jednom eshopu a v den dopravy zdarma(často mají omezený sortiment ten den nebo vyprodáno,co chci),tak by se zaplaceným poštovným zase navýšil rozpočet.
Je to prostě kombinace toho,že do dvou stovek kvalitní dárek neseženu,blbosti nechceme a financí. Ale cítíme to tak všichni,v naší rodině se dospělým dárky nedávají už generace,dospělí si mezi sebou nedávali ani když jsem byla dítě.

A ty neznáš dobře svou vlastní rodinu? 8o to mi přijde naprosto strašný

• Citovat
  • Upravit
6446

Nevim a neumela bych to vybrat. Me nebavi kupovat blbosti. Pokud nenarazim na neco vtipneho, zajimaveho s jasnym vztahem k obdarovanemu tak radeji nekoupim nic. Rodicum davam knizky, vim co ctou a co je zajima. Manzel ma spoustu zajmu, ale obleceni, elektroniku i sportovni vybaveni si vybira a kupuje sam. Jasne ze kazdy rok neco vymyslet dokazu, ale je to porad tezsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
29.7.18 10:15
@terinka4444 píše:
No to my ne, my máme sešlost 25. s mou rodinou, jakože sourozenci, jejich protějšky a děti, 25. a s manželovo rodinou 26. 24. jsme jen my dva, naše děti a moje maminka s otčímem a svobodný brácha, aby nebyl na Štědrý večer sám. S rodinami se scházíme a slavíme vánoce na 1. a 2. svátek vánoční, na Štědrý den jsou všichni doma se svou nejužší rodinou.

My mame stedry den ve velkem, a pak jezdime uz jen po jinych pribuznym - kterym ale darek posilame pod stromek a pak uz jen hodujem, koverzujem - u nekterych si rozbali deti neco, protoze chteji videt jejich radost, ale dospeli ne. Nikdy to detem neprislo divne, ze rodice nerozbaluji nic, dostali na stedry den od jeziska. I bezne behem roku dostavaji na nsvstevach pozornosti deti a dospeli ne, nikdy se nedivili, ze ony dostali od babi cokoladu a ja ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
29.7.18 10:16
@P4ja píše:
No spíš ty zase koukáš koho bys chytnul za slovo :lol: @balkanka psala, že dárek musí být přesně za 200, takže si.dovedu představit, že když zbyde třeba koruna, tak to vyjde na půl žvýkačky.

To musíme být stále vážní? I u toho, když se v červenci řeší vánoční dárky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
29.7.18 10:17
@lucenka píše:

A proc nenapises nejake ty darky za dve stovky? Me to fakt zajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
29.7.18 10:18
@lucenka píše:

Na pořízení nějaké blbosti bych musela narazit na něco vtipného,s jasným vztahem k obdarovanému,jak píše @Ijen Pokud narazím,většinou někde na výletě,mimo Vánoce,tak to koupím a dám. Cíleně to nevyhledávám. Sama jsem dostala taky dost lapačů prachu nebo nevhodné kosmetiky,k čemu toto je. Jasně jsem napsala v prvním příspěvku,že nám to tak vyhovuje všem ;) To,že to má někdo jinak,přece není důvod chytat za slovíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.7.18 10:20
@evill píše:

Tak my se v rodině nijak finančně neomezujeme… Ale do dvou stovek se dá vejít třeba s knížkou, nějakým vtipným hlavolamem, kosmetikou, dárkovým balením čajů, dobrou čokoládou,…

• Citovat
  • Upravit
4009
29.7.18 10:22

Jinak jeste k tem tradicim. Tradice je prece dostat darek na stedry den. Ne od KAZDEHO dostat darek, kdykoliv se s nim o vanocich sejdu. Myslim, ze i jeden darek pod vanocim stromkem =splnena tradice :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.7.18 10:22
@evill píše:

Tak přeci znáš nejbližší členy tvé rodiny ne? Jako sourozence a švagrovce. Tak dárky, naši chlapi mají rádi poslední léta ponožky z Pánů z Ponožkovic, vždycky udělají radost, kvalitní čokoláda, vozíme jim ji ze Švýcarska, já třeba ujíždím na svíčkách, švagrová zase na keramických hrníčcích, nebo sypané čaje v pytlíčku, to zase druhá. Vždycky se dá koupit třeba láhev oblíbeného vína. Nebo dobrá káva. Brácha cokoliv na zahrádku, udělá mu radost i sada lopatky nebo tyčky k rajčatům, z toho má radost největší. Přeci znáš členy své rodiny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
29.7.18 10:23
@evill píše:

Psala příklady jedlých dárků, ale to si koupí každý na Vánočních trzích nebo v akcích sám. Nevím, co bych musela pořídit, aby to bylo něco, co si ten druhý fakt nekoupí sám, možná nějaký vlastní výtvor(utopence, nakládaný hermelín podle vlastní receptury),nebo ročníkové víno nebo něco z ciziny, co u nás není dostupné. Ale to přece nebudu cíleně shánět na Vánoce. Vlastní výtvory si když tak nosíme na ochutnávku na oslavy, případně na silvestra, jestli někam jdeme nebo máme návštěvu.
My vozíme suvenýry z letních dovolených a výletů, pokud narazíme na takový, který má k obdarovanému vztah, děti tímto způsobem rády obdarovávají babičky, případně další příbuzné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101439
29.7.18 10:25
@terinka4444 píše:
tak snad se bavíme o rodinné sešlosti, to znamená po Štědrém dnu, ne? Manžel ( a u nás máma, protože ta je na Štědrý den u nás, přeci nebudou sami) mi dává dárek snad na Štědrý večer

Tak tohle uz je uplne zverstvo, Jezisek snad chodi jen jednou, tak se ty darky prohazi mezi probuzenstvem dopredu a kazdy najde vsechny svoje na stedry den pod svym stromkem. A ne na 10×…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6446
29.7.18 10:26

Na Stedry den jsme doma s klukama, darky prarodicum manzel odveze, soucasne darky od nich priveze. Druhy den prijdou nasi k nam, to uz se nic nerozbaluje a na 2. svatek jdeme k tchyni, kde uz se tez nic nerozbaluje. Sice jsem mela snahu zavest, ze by kluci meli darky i u nich pod stromem, ale nefungovalo to, asi aby to nevidela svagrova nebo tchan nebo co ja vim. Cili nase deti si vsechno rozbali 24.vecer a vubec nikdy neresily jestli budou mit darky jeste jinde, natoz jestli je tam budeme mit i my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová