Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj ja pecu podle tohoto receptu
https://www.mimibazar.cz/…dinny-recept
Je skvela jen misto hery dam maslo a pridam kandovanou pomerancovou kuru. Do testa pridam kousky mandli. Vlasske orechy tam nedavam prujdemi ze je od nich testo zbytecne tmave. Nikdy se mi nestalo ze by nevykynula nebo byla tvrda. Po upleteni dam mandle a vlaske orechy ![]()
@Black Cat No tahle je chuťově bezkonkurenční
Mě zase navnadil ten recept z mimibazaru, ale ta hera mě trochu odrazuje a navíc jsem s mým receptem spokojená, tak asi zatím měnit nebudu.
@Romilda hele receptů je tu spoustu, takže těžko vybírat. Opravdu se nedá šlápnout vedle s receptem ze stránek kuchařka pro dceru https://www.kucharkaprodceru.cz/…ocka-recept/
celkově popisuje proč je třeba udělat nebo použit to či to, jsou to dobré stránky. Ale myslím, že v základu se hodně vánoček bude podobat. Hned se mi krásně povedla i zaplést a vůbec se to nerozjelo ![]()
@bibi2233 píše:
@veria @veria Jj, jedna malá vánočka, já dělám dva malé na jeden plech vedle sebe.
Prosím te a do toho kvasku se nedává cukr? Ten dam všechen až potom?
@bibi2233 jj taky nedavam heru ale maslo.. a stoji za vyzkouseni
i ty pomery surovin jsou super.. ze neni potreba dosypat mouka nebo mleko.. proste pokazde krasne tuhe vlacne testo. Ale je fakt ze zadelavam v pekarne ![]()
@veria @veria V receptu se do kvásku cukr nedává, mě to v pohodě vykyne i bez něj. I když je fakt, že do normálního kynutého těsta jsem trochu cukru dávala.
@katkalaila Díky, je fakt, že mě to docela láká. Ještě to zvážím ![]()
@katkalaila já v robotu ale těsto super a vždy strašně rychle zmizí ![]()
@bibi2233 píše:
@veria @veria V receptu se do kvásku cukr nedává, mě to v pohodě vykyne i bez něj. I když je fakt, že do normálního kynutého těsta jsem trochu cukru dávala.
Já tedy dávám.
A to nedáváš ani trochu mouky, prostě jen teplé mléko?
@klamonožka @klamonožka Je to napsáno v tom postupu. Udělá se důlek uprostřed mouky, dá se tam část mléka s droždím a postupně se vmíchává trocha mouky co je kolem, dokud z toho nevznikne těstíčko, které se nechá uprostřed té mouky kynout. A pak se smíchá zbytek dohromady.
@bibi2233 píše:
@klamonožka @klamonožka Je to napsáno v tom postupu. Udělá se důlek uprostřed mouky, dá se tam část mléka s droždím a postupně se vmíchává trocha mouky co je kolem, dokud z toho nevznikne těstíčko, které se nechá uprostřed té mouky kynout. A pak se smíchá zbytek dohromady.
Aha
Tak dělám těsto třeba na knedlíky, ale na tu vánočku to dávám zvlášť do rendlíčku… Asi to ve výsledku vyjde nastejno. ![]()