Vánočka - pomóc!

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14927
18.12.17 12:39

Ahoj ja pecu podle tohoto receptu
https://www.mimibazar.cz/…dinny-recept
Je skvela jen misto hery dam maslo a pridam kandovanou pomerancovou kuru. Do testa pridam kousky mandli. Vlasske orechy tam nedavam prujdemi ze je od nich testo zbytecne tmave. Nikdy se mi nestalo ze by nevykynula nebo byla tvrda. Po upleteni dam mandle a vlaske orechy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
18.12.17 16:17

@veria @veria Jj, jedna malá vánočka, já dělám dva malé na jeden plech vedle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
18.12.17 16:20

@Black Cat No tahle je chuťově bezkonkurenční :-) Mě zase navnadil ten recept z mimibazaru, ale ta hera mě trochu odrazuje a navíc jsem s mým receptem spokojená, tak asi zatím měnit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
18.12.17 16:22

@Romilda hele receptů je tu spoustu, takže těžko vybírat. Opravdu se nedá šlápnout vedle s receptem ze stránek kuchařka pro dceru https://www.kucharkaprodceru.cz/…ocka-recept/

celkově popisuje proč je třeba udělat nebo použit to či to, jsou to dobré stránky. Ale myslím, že v základu se hodně vánoček bude podobat. Hned se mi krásně povedla i zaplést a vůbec se to nerozjelo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
18.12.17 16:39
@bibi2233 píše:
@veria @veria Jj, jedna malá vánočka, já dělám dva malé na jeden plech vedle sebe.

Prosím te a do toho kvasku se nedává cukr? Ten dam všechen až potom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
18.12.17 16:54

@bibi2233 jj taky nedavam heru ale maslo.. a stoji za vyzkouseni ;-) i ty pomery surovin jsou super.. ze neni potreba dosypat mouka nebo mleko.. proste pokazde krasne tuhe vlacne testo. Ale je fakt ze zadelavam v pekarne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
18.12.17 21:56

@veria @veria V receptu se do kvásku cukr nedává, mě to v pohodě vykyne i bez něj. I když je fakt, že do normálního kynutého těsta jsem trochu cukru dávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
18.12.17 21:56

@katkalaila Díky, je fakt, že mě to docela láká. Ještě to zvážím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
18.12.17 22:07

@katkalaila já v robotu ale těsto super a vždy strašně rychle zmizí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
18.12.17 22:16

@bibi2233 jasne ;-)

@Markéta80 u nas taky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
19.12.17 09:36
@bibi2233 píše:
@veria @veria V receptu se do kvásku cukr nedává, mě to v pohodě vykyne i bez něj. I když je fakt, že do normálního kynutého těsta jsem trochu cukru dávala.

Já tedy dávám. :think: A to nedáváš ani trochu mouky, prostě jen teplé mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
19.12.17 12:35

@klamonožka @klamonožka Je to napsáno v tom postupu. Udělá se důlek uprostřed mouky, dá se tam část mléka s droždím a postupně se vmíchává trocha mouky co je kolem, dokud z toho nevznikne těstíčko, které se nechá uprostřed té mouky kynout. A pak se smíchá zbytek dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
19.12.17 13:03
@bibi2233 píše:
@klamonožka @klamonožka Je to napsáno v tom postupu. Udělá se důlek uprostřed mouky, dá se tam část mléka s droždím a postupně se vmíchává trocha mouky co je kolem, dokud z toho nevznikne těstíčko, které se nechá uprostřed té mouky kynout. A pak se smíchá zbytek dohromady.

Aha :) Tak dělám těsto třeba na knedlíky, ale na tu vánočku to dávám zvlášť do rendlíčku… Asi to ve výsledku vyjde nastejno. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí