Vánoční atmosféra

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
269
19.11.14 10:07
@svituska píše:
@vernovot To taky plánuju a pak si vždycky nadávám, že jsem už něco nenakoupila :D

Joo myslim, ze lepsi uz to nebude. Pristi rok budeme resit to same :pocitac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
19.11.14 10:08

Na mě to nějak začíná působit..mám to tak každý rok, 23.11. mám narozeniny, což je pro mě mezník…oslavím a mám měsíc, kdy se plně věnuju vánočním přípravám…je ale pravdou, že letos to budu poprvé prožívat a dost víc než předchozí roky…malému je ted 13 měsíců, takže budu dělat výzdobu i k němu, nejsem moc šikovná, ale o to víc mě baví, když můžu něco vyrobit, vystříhat a tak…každopádně svoje výrobky nešířím nikam dál :lol: budu letos i poprvé péct cukroví, už se moc těším…dárků mám minimum, něco pro prcka, něco pro kamarádky…ale 12.12 jedu na víkend do Prahy, tak snad vše dopořídím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
19.11.14 10:10

@Apaji podzim a zima mi vždycky připadaly nudný, nepříjemný, neměla jsem je ráda. Ty to tak krásně popisuješ, že se snad přeorientuju z letňáka a jarňáka na zimáka :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700

@Apaji
Máš naprostou pravdu, chtělo by to tuhou zimu… :)
Piš ještě chvíli, to se ti tak krásně čte! :hug:

Akorát já bohužel nežiji na vesnici, takže ten předvánoční čas je mnohdy o tom davu lidí a hluku. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
@svituska píše:
Ahoj holky :kytka:,tak co už na Vás dolehla vánoční atmosféra? :-).. Začínáte už s nějakou výzdobou, pečením? Já se chystám udělat adventní věnec a dostala jsem hroznou chuť na vánočku :-D.. a jak jste na tom s dárky? :) já mám teda zatím jenom jeden a to sportovní diář, jinak nula nula prd a fantazie dochází :cert:.. Jak jste na tom vy? :hug:

Výzdobu až příští víkend, tenhle se chystám péct perníčky…ale teda netuším jak to letos zvládnu, zatím jsem dost ko, malá už třetí noc nespala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
19.11.14 10:12

Holky, chci se zeptat. Mám roční dceru, nic nenechá na pokoji, všude vleze, za vše se přitahuje a stoupá si. Určitě to znáte :D Minulé Vánoce jen ležela, tak jsem to neřešila, ale teď nad tím dumám. Jak jste zabezpečily stromeček, aby ho na sebe dítko nestrhlo? Máme umělý, tak nějak přivázat k topení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
19.11.14 10:14

@Apaji tak popis ti jde :mrgreen: a to moc :lol: úplně vidím, jak manžel vaří něco teplého=ohřívá polévku, zatímco já rozmrzám u krbu :* musím mu to dát přečíst :lol:

sníh je fajn, jen ho nesmí být moc. pokaždé jak jedem se starší na „jarní prázdniny“, tak se vrátíme a doma sněhová kalamita(krom loňska :), resp letoška). máme široký vjezd do baráku, sněhu do půl stehen :mrgreen: to bych oželela to odhazovat :mrgreen: ale sníh k zimě patří, to každopádně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
19.11.14 10:20

@Gepardice
Měli jsme stromek týden a prostě jsme ji vytrvale ukazovali, že tohle ano, ale tohle už fakt ne… :mrgreen: Nic jsme nepřivazovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
19.11.14 10:20
@Apaji píše:
@anairda @svituska @21.6.2014
Tak chtěly jste vánoční atmosféru :pankac: :mrgreen: Ale vážné, tohle mi minulé Vánoce strašně chybělo. Já byla tak zklamaná z té teplé a suché zimy :,( Proto nás tenhle rok skoro slimáci, komáři, vosy, mouchy a podobná havěť málem sežrala :? Je na čase, aby to pořádně pomrzlo.A jak je člověk zkřehlý, když se třeba vrátí z lesa (pravidelně tam dáváme do krmelce, ale hlavně o Štědrém dnu), dá si horkou sprchu, manžel mezitím vaří něco teplého a chystá filmeček (mě tedy vánoční nabídka v televizi neuspokojuje, takže si pouštíme filmy z netu) nebo si hrajeme karty a posloucháme hudbu…Příjemná doba. Léto je pro mě strašně hlučné (kromě toho, že jsem kardiak a zvládám ho těžko) - všude davy lidí, světlo do půl desáté, všichni furt řvou, děcka ječí, kohouti kokrhají a čokli štěkají, vesnické diskotéky, že člověk nemůže mít v noci otevřené okno (po žhavém dnu, kdy si chce v noci vyvětrat)…Teď se konečně vyspím, ulice jsou poloprázdné, hospůdky bez uřvané pubertální mládeže. Doba ticha, klidu, rozjímání, miluju i podzimní mlhy a šero (čtu si u toho horory - lépe se vpravím do děje :mrgreen: - mám houpací křeslo s kožešinou, stojací lampu a v klidu si čtu). Miluju ten podzimní a zimní klid.

V tom vsem mas pravdu, ja mam zimni obdobi taky radsi…cloveku kdyz je zima, tak se oblekne, ale v lete kdyz mu je vedro, tak se poti jak dvere od chliva ikdyz je uz nahatej.
A vecer je v zime po ulicich uz klid, vsichni zalezly, presne jak pises :)

Jinak ted ctu na seznamu, ze Ameriku sevrela zima..tak jak je snih tam, do tydne max 14dni je to tu taky… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8769
19.11.14 10:27

Ahoj holky, já se letos na Vánoce těším hrozně moc. V lednu se budeme moc znovu začít snažit o miminko (po letošním SP a ZT).Takže pro mě Vánoce jsou takový důležitý bod :). Jinak dárečky už mám skoro všechny a vzdy je rovnou i balím. Ted přemýšlím na adventním vencem jestli celý vyrobit nebo si koupit ten zaklad s vetvičkama už hotový. Nejsem zrovna moc šikovná na ruční práce :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
19.11.14 10:28

@Hanka79
A nebylo to tak nějak i loni? Že tam mráz a hora sněhu a tady nic? :think:
1,8m sněhu, tak to si zas můžou nechat teda… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
19.11.14 10:31

To se máte vy maminky, co máte rády Vánoce. Já i přes to, že mám dvě malé děti a měla bych se těšit, jak budou (pouze jedna, druhé mimino) rozbalovat dárky, se na ně jako každý rok netěšim. Chtěla bych se v tomhle nějak změnit, abych tim neovlivňovala dětičky, které určitě poznají, že je maminka trošku hérečka. ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
19.11.14 10:32

No a jaké dodržujete tradice, třeba rodinné? My například chodíme na Štědrý den dát zvířátkům do krmelce výslužku (kaštany, žaludy, suchý chléb, tradičně taky šlupky od vařených brambor, co si vařím na bramborový salát - ten dělám 23.12.). to je zvyk ještě z mého dětství, protože jsem byla netrpělivá na Ježíška, tak mě taťka bral do lesa a mamka doma dodělávala večeři v klidu bez urputného děcka za zadkem. Ještě jsme zkoukli nasvícená okna lidí, mrkli jaký mají stromeček…My teď tedy chodíme do krmelce všichni, protože salát, hrachovou polévku a kuřecí řízky mám udělané 23.12. Rybí polévku vaří tchyně a pošle kastrůlek nahoru mému manželovi, který jí má raději než hrachovku (já zase nejím rybí polévku). A večer jen osmažím kapra. Jinak stromek strojíme taky 23.12., Štědrý den je opravdu bez práce, kromě toho kapra a ohřátí polévek.

Dále dodržujeme, že od vánočního stolu se smí zvednout jen hospodyně (tedy já), jinak by ten dotyčný už příští rok nemusel s námi sedět u vánočního stolu. Takže dcera a manžel se musí vyčurat než zasednou :mrgreen: Přípitek zní: „Ať se tady příští rok ve zdraví všichni sejdem“. Na Silvestra tedy máme přípitek jiného ražení (to je dcera u moji mamky, takže si můžeme dovolit vyhodit z kopýtka) a silvestrovský přípitek zní: „Ať chcípnú všici zkurvysyni. Amen“. :lol: Samozřejmě si pak přejem všechno nejlepší a tak. Já mám 30.12. narozeniny, takže slavím na Silvestra.

Jo a na Vánoce musím mít klasické vánoční františky, žádné ovoněné ala skořice, jehličí apod. Klasické.

Příspěvek upraven 19.11.14 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
19.11.14 10:34

@Hanka79 Taky jsem to četla.. :) :dance:
@Kamcca Tak ať to vyjde :-), držím palce :-)
@Apaji Krásně to vystihuješ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
19.11.14 10:36

@Lusijka
A jaký máš k tomu důvod? Je to škoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek