Vánoční dárek vlastní výroby - máte tip?
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
vánoční dárek vlastní výroby - máte tip ?
Ahojte
protože máme letos hodně zatíženou kasu díky kupování výbavičky a pod smrk si dáme sami asi jenom naše miminko, napadlo mě, že bych letos dárky sama vyrobila. Máte nějaké dobré tipy, co jste ručně vyrobily a někoho potěšily? Podotýkám,že jsem kopyto a neumím šít, plést,ani háčkovat… ![]()
Díky za případné tipy
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A co udělat obraz?
Seženeš laťky…to tě vyjde asi na 20kč…uděláš rámeček…na čtvrtku namaluješ něco…já mam ráda abstrakci nechas uschnout,otočíš zezadu natřeš mokrou houbou a zezadu nacvakáš sešívačkou čtvrtku na rámeček…jak to bude schnout,tak se ti to hezky vypne
Moc hezké
Lepší je použít barvy,co po zaschnutí vodou nesmyješ (akrylové) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kristanka píše:
Ahojteprotože máme letos hodně zatíženou kasu díky kupování výbavičky a pod smrk si dáme sami asi jenom naše miminko, napadlo mě, že bych letos dárky sama vyrobila. Máte nějaké dobré tipy, co jste ručně vyrobily a někoho potěšily? Podotýkám,že jsem kopyto a neumím šít, plést,ani háčkovat…
Díky za případné tipy![]()
![]()
jé dneska jsem chtěl založit stejný téma ![]()
No já jsme si na fler.cz koupila 2× krabičky na čaj -pro další tvorbu,naatřu je , dám ubrouzkovou techniku a dotoho kpupím čaje a 2 dárky hotovo
,ale dál už nevím ..snad tu chytnu inspiraci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo třeba skleničku od instantní kávy a omotávat bavlnkou, nebo nějakou přízí, provázkem.Dá se to udělat barevné aby se to hodilo do interiéru obdarovaného.
- Citovat
- Upravit
Vytisknout fotky - klidně jen na tvrdší papír a lepit a lepit - vytvoříš jednoduše kalendáře, tzv. scrapbooking. Jinak ubrousková technika je jednoduchá a opravdu je to pěkné ![]()
Filcování taky není špatné a i celkem jednoduché - vytvoříš brože, naušnice ap.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo mě ještě napadla taková jedna,když tu čtu tu skleničku
Sklenice od kečupu bez etikety a děláš proužky…nasypeš trochu čočky,pak třeba červené fazolky, pak třeba hrách,pak třeba oranžovou čočku,pak bílé fazole…atd atd porad dokola až nahoru:) Zavíčkuješ, přes víčko dáš nějakej kus látky a převážeš třeba stužkou
Zbytek luštěnin pak spapáte a eště budeš mít dárek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak přidávám stránky mé spolužačky ze školy…ta vyrábí šperky ze všeho co je k dispozici…třeba kelímek na čajové svíčky
Tak si to prohlídni a třeba se inspiruješ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednoduché jsou závěsy z filcu (silnější), dá se sehnat ve velikosti A4 kolem 15 Kč a z jednoho archu se toho udělá dost. Dál potřebuješ bavlnku a když máš doma nějaké korále (jde to i bez nich). Přikládám obrázek, my dělali srdíčka, ale dá se dělat cokoli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nějakou baštu - koupit jen hezké sklenice, třeba s tím skleněným víkem a kovovou sponou - jak to bývávalo dřív. A třeba domácí paštiku, naložené sýry, krásný jam (pomerančový s badyánem a skořicí), nějaká čatní, něco v rumu (ovoce), ořechy v medu, likéry (domácí „bejlís“, vaječňák, nugátová, ledové kaštany, apod). Atd. Stačí pak hezky ovázat sklenici a dozdobit třeba skořicí, badyánem a kolečkem usušeného pomeranče a je to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super dárky jsou nakládaný hermelín, utopenci, naložené ořechy v medu apod. dobroty. To tě budou mít všichni rádi mňam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi před dvěma roky jsme pro našeho kamaráda udělali dle návodu toto - v Ikea jsem koupila tu uzavíratelnou sklenici - stála asi 50kč…ale určitě ji mají i jinde:
http://www.apetitonline.cz/…muffiny.html
Pořád o tom mluví, že to bylo originální a jak si na muffinech pochutnali
![]()
Ještě jsme mu k tomu koupili i formu, protože ji doma neměl - ale není to nutné, určitě by se to dalo upéct i jako bábovka
super jsou i třeba nějaké domácí naložené sýry - když se to pěkně nazdobí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já chtěla reagovat, že mám nejvyšší čas se pustit do pletení, páč celá rodina očekává ode mně „sibiřky“ - pletené ponožky, a koukám, že píšeš, že tohle nee … tak malovaný textil. A jde to i bez talentu. Já takhle dělala tričko manželovi s jeho oblíbeným motokolem značky Stadion. Doma má spousty literatury, tak jsem si okopírovala značku na pauzák, proděravěla ji a pak to přetřela barvou Tím jsem získala základní linku a tu pak upravila. No a ještě jsem kreslila stejnou techikou i tu motorku, a to bylo teda dílo, ale vyšla! (Běhala jsem se přitomm dívat do garáže, abych přesně trefila barvy
). A klukům jsem takhle na trička přenášela oblíbené obrázky z knížek. A tátovi a bráchovi jsem se teda už spustila, to už jsem malovala jen s vizí v hlavě, šlo spíš o vtip (jejich hobby) a jednoduché postavičky clipart …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Relax
Co takhle vyrobit něco nejen do žaludku (to by mohlo být pro pány)ale pro dámy vytvořit třeba krásnou voňavou sůl do koupele??
Mořská sůl, levandule, oliv.olej, vanilka. Recept jak na to bude v novém časopisu KONDICE, teď mi to manžel přinesl a úplně mě to nadchlo a asi to pro kámošky vyrobím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit