Vánoční dárky - co kupujete, co vyrábíte

4201
5.10.20 09:09

Vánoční dárky - co kupujete, co vyrábíte

Zdravím ženy i muže emimina :mavam:

Už je říjen, v obchodech ozdoby i kolekce, pojďme si poradit co na Vánoce. Navíc koncem listopadu - jestli ne dřív rodím a vzhledem k tomu, že to opět vypadá na císař - moc už toho pak po obchodech nenachodím..

S 5ti letou vyrábíme dárky (vloni jsme malovali povlaky na polštářky - polštářek měli v tescu za 50 Kč a dávali do hezkých sklenic oříšky s medem), nějaký váš nápad ať víme co letos? :think:

Jinak ohledně nákupu dárků co už máme letos (tak nějak začínám od léta, ať to pak není hromada peněz a navíc napadá mě to postupně):

Roční kluk - odrážecí auto, leporela s volantem a zvuky, poskakovací zvířátková koule, autíčko „zmáčkni a jeď“

6ti letá - lego, knížky, brčková stavebnice, pyžamo, kadeřnická sada, ještě budu objednávat loutkové divadlo (nadšeně hraje pohádky na návštěvě, tak ať může i doma)

• oba mají narozeniny hned po vánocích (3 a 4 dny), tak ještě něco k narozeninám, dcerka si hádám vybere sama.

Další dítko bude mít tou dobou měsíc až 2, nějakého usínáčka musím pořídit, protože nevysvětlím, proč jí Ježíšek nic nedonesl :lol: a líbí se mi termo láhev co ukazuje na displeji teplotu obsahu :think:

Pak tu mám 13ti letou, líbila se jí moje čtečka knih, tak dostane kindle + nějakou knížku dovnitř, pyžamo a nějakou sadu s parfémem, v případě zájmu i nějakou deskovku.

Můj drahý - ještě si nejsem úplně jistá, uvažuji o kvalitních chytrých hodinkách :think:

Všem nám koupím vstupenky někam společně, pak jen pro mě s chlapem a nějakou deskovku.

Moji rodiče: pekárna, mluvili o ní na jaře a pak to nějak vyšumělo, taťkovi ještě knížku a mamce nějaký doplněk.

Chlapovo rodiče - zatím nevím :think: a prodloužíme předplatné časopisu

Ségra: předplatné časopisu (náš každoroční dárek :mrgreen:) a hledač klíčů :lol:

Neteře a synovec: ještě mě žádný ultra super nápad nenapadl :think:

Jinak se mi líbí poukázky třeba: pohlídám děti na 2 hodiny, kafe a zákusek v kavárně, apod. :)

Tak, teď vy. :dance:

Jinak uvítám i „náplň“ do adventního kalendáře, mám už sponky, gumičky, svítící pramen, lak na nehty, balzám na rty, náramek.. Chtěla jsem složit lístečky s aktivitami (kino, vystoupení.. Jenže s tím koronavirem je to celé takové pitomé…) :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37142
5.10.20 09:26

U nas je to letos diky corona krizi dost skromne. Každé dite dostane lego a pak spolecne hru k albi tuzce. Babickam a segre davam jako kazdy rok balicek kosmetiky, to davam postupne dohromady uz od srpna, jak na co narazim :D pro dedy jako kazdy rok jedle darky, vidim to na domaci utopence, ty meli loni velky uspech a k tomu krabici cukroví. Svagrum mam v planu objednat fotoplakaty z oblíbených filmů. Pro chlapa mam zatim svetr :lol: moc to nehrotime a hory drahych daru si nedavame ani v dobach, kdy neni krize. Jeste musim vymyslet nejakou drobnost chlapovi a mooozna objednám fotokalendare pro prarodiče, ale vzhledem k tomu, ze jsme letos nikde poradne nebyli, tak nemam dost fotek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
5.10.20 09:40

@Kriss Tina utopenci by mohli být fajn, ty jíme všichni :palec: fotokalendáře dám asi taky dohromady :think: to spojujeme se ségrou, ať máme dost fotek :mrgreen:

Zkoušeli jste to pexeso k Albi tužce? Viděla jsem kdesi reklamu, tak se mi to celkem líbilo… :think: to by klaplo třeba k těm narozeninám. :think:

Jojo, proto to kupuju už tak dopředu, ať to pak není pálka. Hodlám mít do konce listopadu hotovo, pak už jen cukroví a budu ležet pod stromem a koukat na pohádky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37142
5.10.20 09:49

@Zuzee87 pexeso jsem nezkousela, mame zatim klasicke knizky, pak betlem (ten je na vanoce super jako dekorace a hraje koledy) a pak k tomu mame bubny a piano :D mam v planu koupit hru na farme, je to jako deskova hra akorat se na to tuka tou tuzkou no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
5.10.20 09:52

Já pro širší rodinu dělám domácí „žrací“ koše - domácí paštiky, ovocné víno (šípkové a zázvorové), domácí maso ve sklenici, marmelády, chilli omáčky. Synovcům - model auta/tanku/letadla (sbírají to), knížku a hru.

Manžel letos dostane koženou bundu a jinak nic, byla fakt drahá, ale taková bunda už je napořád a vím, že ji chce už dlouho. Šetřila jsem na ni, nejspíš ho klepne, ale vím, že bude rád.

Pro dceru mám velkého plyšového Olafa a panenku Annu, nějaké hry a knížky, pastelky, puzzle a pár zvířátek od Schleichu, ty miluje.

Všechno zařizuju a kupuju postupně, už téměř vše mám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
5.10.20 10:13

Já úplně nevím. Manželovi budu kupovat povlečení, má rád draky a oranžovou a našla jsem super černooranžové s hnusným drakem :mrgreen: pak mu budu kupovat kolekci dražších vín od našeho oblíbené vinaře, předplatné Enigmy, to obnovuji každý rok, dres na florbal a asi samsung hodinky.

Mamče nevím vůbec co, zatím jsem vymyslela jen župan, ten by si přála, dál jsem bezradná. Tchánovi jsem objednala kolekci piv z malých německých soukromých pivovarů, tak doufám, že to do Vánoc zvládnu dostat přes hranice, a dál také nevím.

Děti, no to je oříšek, dceři bude devět také hned po Vánocích, koupila jsem ji kabelku, dětský pandora náramek, tak jí ještě dokoupím přívěsek, mám přeje si další LOL panenku, mám pro ni tvořivé sešity s koníkama, na jejího živého koně jí budeme se starší dcerou vyrábět novou ohlávku, vodítko, otěže, čabraku ( to vám ale asi nikomu jako inspirace nepomůže), udělám jí krabičku s tvořícíma věcma, zatím tam má fimo hmotu, barvy, lak, kaligrafické fixy), dostane nový klubový dres a klubové oblečení k jejímu sportu, k narozkám dostane samsung hodinky. Dál zatím nevím, ani mě nic nenapadá.

Čtrnáctiletá, no ta dostane nějaké oblečení, chtěla jsem jí kupovat notebook, má mj starý, ale nijak se netváří, že by ji potěšil, tak spíš asi tablet, už jsem nějaký vybrala, taky ráda kreslí, tak jsme našli nějaký kreslící. Budeme kupovat snowboard, mám pro ni také pandru náramek, tak ještě dokoupím korálek. Budu jí dělat fotky na zeď a dál už mě nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
5.10.20 10:31

Díky za tohle téma :) už pomalu koukám po nějakých dárcích.
Já letos tápu co pro dcery, věk 6 a 7 let… Máte tipy? Určitě koupím každé nějaké lego, to je u nás taková klasika, potom oblečení. Ale co dál to vůbec nevím :nevim: Už si moc nehrají s barbínami atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
5.10.20 11:07

Taky uz zacinam porizovat darky. Kluci dostanou novy koberec se silnicema (stary se uz rozpada), stavebnici Boffin, neco programovaciho (jeste vymyslim co presne), neco na tvoreni, obleceni (ponozky, zupan, pyzamo). Mimino dostane plysaka, lzicky a nejake obleceni (to jen kvuli starsim, jemu se budou libit jen svetylka).
Jeste jsem zapomnela na krabicky na mlecne zuby a pro nejstarsiho pokladnicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
5.10.20 11:30

Ja to letos hodne osekam, nechce se mi utracet a nemam ani moc naladu. Klukum, mladsimu neco z lego technic, pak obleceni a nejake doplnky k PC, starsi si vybere sam, manzela a rodice vyresim mozna knizkama a kosmetikou a nikomu jinemu darky nedavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.10.20 11:51

Klukovi bude na Vánoce 10. Určitě dostane plyšáka, knížku. A pak si přeje GoPro, tak asi dostane to.
Chlapovi netuším. Rodina dostane asi fotoknihy a pak netuším. Dřív jsem dávala lístky do divadla, ale to teď asi riskovat nebudu :think:

• Citovat
  • Upravit
74217
5.10.20 12:22

Moje deti jsou letos opozdene. Kazdy rok kolem 15.9. dopis pro Jeziska pripraveny, obalky vyrobene a letos nic. Jeste nemaji.
Kazdopadne chteji Aktivity a mela jsem pujcenou hru Děti z Carcassonne doma pres vikend. Ta se jim velmi libila. Nechteli, at ji zase odnesu pryc. Nasla jsem i vetsi baleni. Tak to jim poridime.
Mam sepsany seznam her do druziny, ktere chci pro deti. Urcite se nejake budou hodit i domu i synovcum. Potrebuji ty obalky pro Jeziska, at jdu na jistotu.
Rodicum jsme koupili stolni grill. Preji si ho. Mam novy uni robot. Tak ten chci mamce. Muzi zatim nevim. Praprarodicum neco dobreho a fotky pravnoucat. Oni nechteji zadny pracholap.
Mame dva kocicaky. Tak hracky a skrabadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
5.10.20 13:41

Letos jsem vyhlásila jeden dárek mezi rodinami, víc nic. Jen se zbytečně hromadi věci.
Pro naše fotokalendář, pro tchanovce asi fotku dítěte v rámečku (kalendář dostávají od švagrů). Bratr si řekne asi o nějakou knihu a švagrům nějakou deskovku nebo poukaz na Escape game. Jinak domácí výrobky od nás dostávají pravidelně.
Pro osmiměsíční nám taťka vyrobí aktivity board, to bude bohatě stačit, já ji možná zvládnu udělat quiet book (když ne, dostane k narozeninám v dubnu), od druhé babičky si řekneme pro malou asi o nějakou praktickou věc (merino body třeba).
Pro manžela zatím mám ponožky a buď hlavolam nebo nějaký kurz/aktivitu. A poukaz na zmrzlinu pro oba.
A já bych si moc přála 8 hodin spánku v kuse :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
5.10.20 13:55

Blízké obdarováváme hlavně naší produkcí - někdo dostane králíka, někdo nakládaný sýr, kuře, nasušené ovoce a ořechy, džemy, kozí mýdlo, konopnou mastičku, prostě každému co jeho jest :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
5.10.20 14:39

U synů to jistí určitě nějaké lego, už jsem nachystala papír na kreslení a nalepování přání, manželovým rodičům fotokalendář a zbytek budu přemýšlet a ptát se postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
5.10.20 14:48

Holky víte o nějaké dobré deskové hře, pro děti 6+?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat