Vánoční dárky pro učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.12.18 19:56

@neumisa Nechtějí vidět. ;) Chtějí jen rejpat. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.18 20:00

Jsem učitelka, ale ne třídní, takže jsem dárek nečekala. Pár jich i tak bylo, potěšily mě, skoro i dojaly, ale že by si tím děti, které je donesly, udělaly u mě plus do budoucna, to ne.

• Citovat
  • Upravit
a12
61211
21.12.18 20:16
@zrcadlo píše:
V lednu jsou 2.1. (u nás k nim ředitel ještě dal 3.-4.1. ředitelské volno), v únoru tuším jeden den pololetních, a jarňáky jsou u nás v březnu. V dubnu pak velikonoční, takže u nás bez prázdnin jen září-listopad-květen-červen.

Jo a v tehlech měsícich bude nakej svatek a s nim i reditelsky volno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30457
21.12.18 20:17

Přijde mi absurdní si myslet, že učitelka se bude chovat k dítěti jinak, když od něj dostane pod stromeček dárek. Dárky jsem měla pod stromečkem, nevím, od koho byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.18 20:18

@a12 Ředitelské volno může být max. 5 dní v roce a většinou se využívá při větších opravách školy.

• Citovat
  • Upravit
74217
21.12.18 20:19

Delam AP na prvnim stupni. I mi nosi deti drobne darecky. Jsem vzdy dojata.
Letos byla perlicka lak na nehty a rucne vyrobeny smajlik a klasika cokolady, svicky.
Kazdy chtel, abych ochutnala jeho cukrovi. Jsou mili. Pak uz mi bylo zle, ale nechtela jsem nikoho urazit, ze odmitnu.
Kazdy rok jim za sebe davam balicky pod stromecek, kdyz je den deti, kdyz mam narozeniny a v cervnu.
I moje druzinove deti nosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16378
21.12.18 20:33
@neumisa píše:
tak jarní jsou pohyblivé, my je máme hned v pololetí. Pololetky a 2. leden se snad ani jako prázdniny počítat nedají, je to jen 1 den, ty jsou spíš na úrovni státního svátku. Mám za to, že pisatelce šlo o delší volno. Ale to je fuk.Málokterá učitelka dělá jen svou práci - většina dělá i spoustu věcí navíc, které opravdu v popisu práce nemají. Ale to rodiče nevidí. Nebo nechtějí vidět.

Když to si právě myslí jen ti, kteří mají volna dostatek. Ségra to teď počítala, a od září do dubna potřebuje vykrýt s dcerou prvňačkou 15 dní, což je 60% její dovolené (a 75% té minimální zákonné dovolené), a to se ještě nepropracovali k létu (i s letními prázdninami to je 59 dní, údajně ještě v květnu 2 dny ředitelského přibudou, takže 61 pracovních dnů). Nedivím se, že je taková bitka o příměstské tábory a rodiče prosili ve škole o rozšíření turistického kroužku (se kterým se jezdí na ty podzimní prázdniny na výlety, ale kapacita byla hned naplněná).
Jinak se vůbec nenavážím do práce učitelek, naopak si jejich práce vážím a patřím k těm, kteří by jim výrazně přidali i peníze, aby na peďáky a do praxe chodili ti nejlepší. Stejně tak věřím, že nepřímá činnost zabere učitelům spoustu času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16378
21.12.18 20:37

@Kelsey Ty děláš v družině? Můžu se zeptat, jestli máte některé dny volna otevřenou družinu? U kamarádky v jiném městě podporují pracující rodiče a družina je na podzimní, pololetní a velikonoční prázdniny otevřená celý den (jako hlídárna). U nás v okolí nikde, tak mě zajímá, jak to bývá jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.18 20:38

@zrcadlo A to si představ, že ve všech okolních státech mají děti toho volna ještě mnohem víc. :mrgreen: A například v Řecku si učitelé troufnou i stávkovat.

• Citovat
  • Upravit
26444
21.12.18 20:39

@zrcadlo

u nás v době ředitelského volna funguje družina - ale bývá prázdná, tak 5 - 6 dětí z celého 1. stupně. A hromada rodičů jezdí s dětmi pryč i mimo volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.12.18 20:41
@zrcadlo píše:
@Kelsey Ty děláš v družině? Můžu se zeptat, jestli máte některé dny volna otevřenou družinu? U kamarádky v jiném městě podporují pracující rodiče a družina je na podzimní, pololetní a velikonoční prázdniny otevřená celý den (jako hlídárna). U nás v okolí nikde, tak mě zajímá, jak to bývá jinde.

Nemame otevreno, kdyz jsou prazdniny.
Znam skolu, kde delaji o podzimnich i jarnich tabor. U nas nebyla odezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.12.18 20:47
@Anonymní píše:
@Hanka1 a proc nechtelo? Jestli to neni moc osobni.

Pani ucitelka dost preferuje jedno pohlavi a paťak uz si vsimne no…

• Citovat
  • Upravit
16378
21.12.18 20:55
@Anonymní píše:
@zrcadlo A to si představ, že ve všech okolních státech mají děti toho volna ještě mnohem víc. :mrgreen: A například v Řecku si učitelé troufnou i stávkovat.
No jo, ale třeba nejvíc volna mají děti ve Francii, ale zároveň je ve Francii nejdelší dovolená (ze zákona 30 dnů + díky extrémně silným odborům další volné dny navíc, pak další za odpracované roky atd.), takže tam to jde ruku v ruce.
@neumisa píše:
@zrcadlou nás v době ředitelského volna funguje družina - ale bývá prázdná, tak 5 - 6 dětí z celého 1. stupně. A hromada rodičů jezdí s dětmi pryč i mimo volno.

Asi mají k dispozici prarodiče. Já koukám z bytu přímo do oken družiny, a tak dobrou polovinu dětí vyzvedávají prarodiče (a pravidelně, dost mě to překvapilo, já teď plánuju nástup do práce a řešíme s manželem různé varianty režimů, a já jsem brala prarodiče jenom jako takovou zálohu „kdyby něco, tak vyzvednou“, resp. budeme se snažit si to pokrýt sami, a ono je dost rodin, kde prarodiče opravdu vyzvedávají každý den).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
21.12.18 21:01

Dcera donesla paní učitele vyrobenou novoročenku a jmelí. Tak nevím, jestli tohle je úplatek :mrgreen: Prostě malá pozornost. Já od studentů také dostávala nějakou drobnost. Treba čaj, sklenice medu,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
21.12.18 21:58

@zrcadlo 61 pracovních dní? 8o To je šílenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí