Vánoční dárky pro učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2660
22.12.18 11:36
@Anonymní píše:
@Levandule121 a kdyby za to ucitel nestal, tak byste darek neposlala? Nebo uz z tradice ano? Omlouvam se, ptam se ciste ze zvedavosti.

Dala bych, ale asi obyčejnější. Nosím třeba i dárek učiteli do lidušky (ZUŠ) a to prostě zajdu do obchodu a podívám se, jakou bonbonieru v regálu rychle vybrat. Pravda, minule jsem našla na regálu musli v hezké krabičče a doplnila čokoládovou tyčinkou.

Ale pro učitelky ze školy jsem jela třeba i přes Prahu do květinářství, kde vím, že mají bohaté pugety za cenu 3 samostatných růží jinde. Jela jsem tam navíc 2×, nejprve jsem si kytice objednala a pak je jela vyzvednout.

Jinak bych děti nenechala ve škole, kde bych nebyla spokojená s učitelkou. Takže se mi to odfláknutí dárku asi v nejbližší době nepřihodí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30486
22.12.18 13:09

@SAJ Ahoj, přeji krásné Vánoce a všechno hezké v dalším roce - a těším se na všechny polemiky, které nás čekají. Moc si užij svátky . :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.12.18 22:12

Já ve vždy obávala, že to bude působit vlezel, až jakoby podlézavě..
U nás nosíme na konci roku, pololetí.. Svátky, narozeniny, učitelů neřešíme..
My na konci školkového roku měly taky aktivní maminky, ty chtěly objednávat dort, a kytice a nevím co všechno..
byla jsme ráda, že většina maminek to odmítla, a každý si to udělala podle sebe. Kdo chtěl donesl, kdo nechtěl nedonesl maličkost.. Ale je pravda, že se asi dvě, tři maminky složili na patrový dort a velkou kytici..
Tento rok máme poprvé učitele, tak to fakt nevím, co budem nosit :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13896
22.12.18 22:22

Dárek pro učitelku jsme nekupovali, jen pro kamarády, děti si vyměňovaly dárky mezi sebou. Dávám malou pozornost na konci roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.18 22:32

@AnastazieB nenosite na Vanoce proto, ze pro Vas neni ucitelka dobra nebo jen ze zasady? :)

• Citovat
  • Upravit
12072
22.12.18 23:16
@Anonymní píše:
@AnastazieB nenosite na Vanoce proto, ze pro Vas neni ucitelka dobra nebo jen ze zasady? :)

Já bych za sebe taky nedávala, přijde mi to nevhodné. Ale skládalo se na hromadný dárek, tak jsem přispěla. Pokud chce dát dítě, tak mi to přijde hezké. Obzvlášť, pokud ho vyrobí samo, třeba přání, nazdobí perníčky atd. Ale proč bych já měla dávat dárek někomu, s kým si ani netykám? Dávání dárků paním na úřadech, doktorům, učitelkám, šéfům,… já osobně jako úplatek cítím. Takové to české co kdyby, příště si na mě paní vzpomene, přimhouří očíčko,… je fajn mít dobré vztahy s lidmi na vlivných místech. Mně osobně to přijde nevhodné. A nemá to nic společného s naší paní učitelkou, ta je zlatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.12.18 23:20

@Kakachna asi tak, taky to tak cítím. U nás kluk když jsme pekli perníky, tak chtěl do školy, aby pani učitelka ochutnala, tak proč ne, dala jsem mu tři perníky do sáčku a donesl.. A nebo teda byli jsme na dovolené a kluk dovezl učitelovi pohled, protože učitel jen tak v legraci řekl, že by mohl ukázat fotku a nebo pohled z dovolené, tak mu dovezl. ale jinak nějaké dary , nevím no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
23.12.18 11:10

Tak já necítím dávání dárků jako „co kdyby jednou, dopředu“, ale „zpětně - paní učitelko, moc se mi líbí, jak se mi staráte o dítě, co všecko už jste ho naučila, jak jednáte s rodiči, řešíte konflikty a jak hezky o vás mé dítě vypráví. Vím, že to není jednoduché a moc vám za to děkuji“. Koneckonců ve školce jsem největší dárek dala na konci, za ty roky zpětně, kdy už mi dobrá vůle učitelek do budoucna byla k ničemu, že, ale prostě - měla jsem vás moc ráda, děkuji za vše. S čímž souvisí to, že kdybych je ráda neměla, nedám nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13896
23.12.18 21:55
@Anonymní píše:
@AnastazieB nenosite na Vanoce proto, ze pro Vas neni ucitelka dobra nebo jen ze zasady? :)

Ne, že by nebyla dobrá, ale prostě nedávám, ani učitelkám do školky jsme nenosili. Navíc naše pí. uč. je trochu zvláštní, moc dárky nechce, bych řekla. Jak jsem psala, nosíme čokoládu na konci roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí