Vánoční dárky pro učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16373
21.12.18 22:07
@Cuddy píše:
@zrcadlo 61 pracovních dní? 8o To je šílenost.

No fakt:
2 dny - podzimní prázdniny
4 dny - vánoční prázdniny
2 dny - ředitelské volno spojené s vánočními prázdninami
1 den - pololetní prázdniny
5 dnů - jarní prázdniny
1 den - velikonoční prázdniny před Velkým pátkem
2 dny - ředitelské volno s květnovým svátkem (není jisté)
44 dnů - 9 letních týdnů (mínus jeden červencový svátek, ten druhý vychází na sobotu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
21.12.18 22:13

Učím na střední a dnes jsem dostala snad první vánoční dáreček v životě. Svíčku od svého devatenáctiletého zlatíčka. :mrgreen:

Holky, jsem z toho totálně naměkko. :) Fakt. :) Slíbila jsem, že nám bude hořet na štedrovečerním stole. :) Jakýkoli jiný dárek by mě přivedl do rozpaků, ale tahle maličkost mě fakt dostala. :nevim: Loni se na konci roku domluvili a koupili mi hodně kvalitní rum. O prázdninách jsem ho od manžela dostávala po panákách za odměnu na cyklodovolené. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.12.18 22:18

Budu davat jen kdyz o to bude stat dite. Nemyslim si, ze si to ucitelky nezaslouzi, ale me to vylozene leze na nervy. Vymysleni, nakupovani, premysleni jestli je to moc nebo malo. Ted ve skolce uplne, mame tam asi 8 ucitelek. Ve finale bych mohla davat darek kazdemu koho pravidelne potkavam. Ne proste mi to tak nejak vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7361
21.12.18 22:22

kupuji pro školní i školkové učitelky drobnosti. Doufám, že andělské přání od konta bariéry + maličkost k tomu nikoho neurazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
21.12.18 22:25

Dala jsem tři balíčky kávy ,pro tři učitelky-paní +- 50 let ,na prvním stupni ZŠ a trenérce-mladé slečně balíček sladkostí.Jen tak,že si vážím jejich práce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
21.12.18 22:46

K tomu volnu - ano, děti mají ve škole víc dní pracovních volna (státní svátky nepočítám), než mají oba rodiče dovolené dohromady. Ono se to nasčítá. Tzn. i kdyby se rodiče s dovolenou vůbec nepřekrývali a společná rodinná dovolená neexistovala, tak to všecko nevykryjí. Naše škola měla dnes poprvé v den ředitelského volna otevřenou družinu (ale jídelna nevaří), jindy ne. Vedlejší škola dala rodičům báječný týden volna kolem říjnového svátku, proboha co s týdnem volna na konci října? takže u nás vykrývám babičkami (což taky nemůže každý), příměšťáky (což dost leze do peněz), pak jsou letní tábory… a naštěstí nastoupím na mateřskou, to mi vytrhne trn z paty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7361
21.12.18 22:56

prázdniny jsou super, v létě 9 týdnů - právě jsem nastupovala do zaměstnání, takže úplně bez volna. Manžel pokryl 3 týdny + část ještě neschopenka, a zbytek prarodiče, bylo to poprvé …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
21.12.18 23:47

ja jsem tech prazdninovych dnu napocitala 59, ale 59 nebo 61 uz je fakt jedno. pokud ma nekdo pouze 4 tydny dovolene (= 20 dnu), byli by potreba tri rodice ciste aby se vystridali. chapu, ze kdo nema hlidani nebo dostatecny zdroj financovani na ruzne tabory a spol z toho musi byt na prasky…

ad darky: nedavali jsme, naprosto neprakticky mne skolila chripka a nebylo kdy zarizovat. puvodni plan pocital s nejakou zkonzumovatelnou nebo snadno dal poslatelnou malickosti typu susenky v pekne piksle. ale spis ze spolecenskeho zvyku nez z nejakeho vlastniho puzeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
22.12.18 00:00

prosimtě, běž si to vyzkoušet. Běž… :zed: to je ti takovej veget za mizernej plat, že máš opravdu co závidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
22.12.18 07:56
@Šarlota4 píše:
Budu davat jen kdyz o to bude stat dite. Nemyslim si, ze si to ucitelky nezaslouzi, ale me to vylozene leze na nervy. Vymysleni, nakupovani, premysleni jestli je to moc nebo malo. Ted ve skolce uplne, mame tam asi 8 ucitelek. Ve finale bych mohla davat darek kazdemu koho pravidelne potkavam. Ne proste mi to tak nejak vadi.

Jsem ráda,ze to vnímám stejně :) Navíc mám pět dětí,do toho další povinnosti a litani nekde a shánění neceho me vylozene obtěžuje. U nás darek do skolky az pri definitivnim odchodu predskolaka,na Vanoce az starší deti,které se domluví ve třídě spolu a zařídí si to samy,na konci školního roku skolaci dávají nějakou sladkost.
Ale já se nemíním zatezovat ještě vymyslenim dárků pro ucitelky,skolnice,které jsou taky součástí třídy,chystají svaciny,pomáhají s pripravami ven,ucitelky ve skole,případně asistentky. Nemíním nic s miminem obehavat a jeste přemýšlet,jestli to není malo,moc nebo nevhodné.V tomto období mám navíc zkouskove. Kazdemu popreju a tím to končí :mrgreen: Moc dekuji za tento názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
22.12.18 08:20

Dávala jsem už od školky. Zatím měly děti vždy učitele, kterým jsem měla za co poděkovat. :srdce: Dřív jsem dávala lahev vína, na konci roku včetně kytky, teď jsme dávali poukázky do knihkupectví - inspirace odsud. :pankac: Ale do peněz to teda leze pořádně. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.12.18 08:37

Moje decka chteji. Takze nosi bud kytky v kvetinaci nebo cokoladu nebo chystame oriskovy mix (orisky prirodni, orisky v cokolade, kousky cokolady, gumidci, susene ovoce). Nedavame zadny pracholap, ale malou drobnost.
Ve ctrvtek starsi nesla tridni pod stromek svatebni krabicku cukrovi (je zranena a nemuze letos pect). Volala mi vecer a dekovala.
Mladsi nenesla cukrovi, jeji tridni je vic masova. Radeji ma orisky a slane mlsani.
Bydlime na vetsi vesnici a vetsinou to vyresim v nasem marketu nebo mistim kvetinarstvi. Orechy beru ve velkoobchu na svatky. Nic extra nakladneho neporizujeme.
Az nebudou chtit, taky je nebudu nutit. Zatim maji radost, ze potesi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.18 08:38

@Levandule121 a kdyby za to ucitel nestal, tak byste darek neposlala? Nebo uz z tradice ano? Omlouvam se, ptam se ciste ze zvedavosti.

• Citovat
  • Upravit
4885
22.12.18 08:51
@Anonymní píše:
Dobrý den, jen by mě zajímalo, zda jste dnes dávali učitelkám vašich školáků Vánoční dárečky a vlastně jaký názor na to máte? Myslíte si, že pokud dítě paní učitelce dárek nedonese, že to učitelka může vnímat jako že si jí dítě nebo rodiče neváží? Letos jsme to prostě nestihli a já jsem z toho trošku nervozní, že to paní učitelku zamrzelo nebo tak něco. Omluvte divný dotaz, prosím a také anonym. Moc díky a hezké Vánoce! :mavam:

Ségra je učitelka, přinesla domů 4 igelitky dárků, ale nepamatuei si, kdo ji co dala a kromě těch fakt velkých ani kdo dal a kdo ne. Radost měla, nedostala jen od svých dětí, ale i o d dětí, kde učí.Na II.st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
22.12.18 11:14

@růžový achát Hele, sama jsem učila a vážně nesouhlasím s tím, že by učitelky měly leháro a nedělaly nic navíc. Dokonce jsem si musela tehdá i sama platit dopravu na školní výlet s dětmi a nemít ubytování (1 noc) zajištěné přes známé kolegyně, musela bych si zaplatit i to.

Když mě do školy přijímali, zástupkyně mi řekla, že je dobře, že mě manžel zajistí a práce mi může být koníčkem. :lol: Ano, nedělala jsem to pro peníze, ale za peníze bych to dělala ráda.

Teď podnikám a mám peníze šestinásobné oproti mému platu tehdy a zhruba trojnásobné oproti penězům, které předpokládám, že mají učitelé teď. Zato mám mnohem míň práce (mám zaměstnance), čistou hlavu a nikdo mi nevyhrožuje, ani nerozkazuje. ;)

A moc dobře vím, jakou radost udělá paní učitelce byť nepatrný dárek - hlavně to gesto, že si děti nebo rodiče vzpomněli.

Jinak ano, osobně jsem měla radši společný dárek, ve školce byla super maminka, která to organizovala. Nakonec mě to vyšlo i levněji, než samostatný dárek. :P Nevidím problém v tom, udělat někomu radost. Ale chápu, že každý má právo pohlížet na věc ze svého hlediska. Obyčejně mi přijdou tvoje názory v diskusích fajn, ale tady se neshodneme. Což samozřejmě nevadí. :hug: Jo a k svátku jsem paní učitelce mladšího dítěte koupila růži. A dost mě pobavilo, že jsme se před třídou sešly 2 maminky těch největších zlobidel. :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí