Vaření levněji
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jako asi jen blazen, ale džus jen 100%, mléko nekupuju jiné než chlazené a vejce z volného chovu. Ale těch nesmíme moc, ani tak 6 za týden, spis nárazově, když něco peču. Jsem pako co
šetřit zas tak nepotřebujeme, ale prostě mi to přijde moc.. Rybu bych taky mrazenou nekoupila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola Tak to neres. Mas nejakou jakostni hladinu potravin, pod kterou nechces jit, ale pak neres setreni. Mne nedela problem koupit vejce z klecoveho chovu a trvanlive mleko (nakupujeme 1× tydne), takze pak se dostanu s cenou niz. Navic trvanlive potraviny se daji kupovat pouze v akcich, pokud chce clovek cerstve, tak v akci koupi 1× a mimo akci treba 5×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Jako asi jen blazen, ale džus jen 100%, mléko nekupuju jiné než chlazené a vejce z volného chovu. Ale těch nesmíme moc, ani tak 6 za týden, spis nárazově, když něco peču. Jsem pako cošetřit zas tak nepotřebujeme, ale prostě mi to přijde moc.. Rybu bych taky mrazenou nekoupila.
Taky kupuju jen 100% džus, ale v Lidlu, a tam stojí jablkový 15,–. Mléko chlazené taky v Lidlu, plnotučné za 18,–.
Jde to levněji.
Je fakt, že vejce máme od mamky, ale maso kupujeme. Klidně zadní hovězí, občas i toho lososa. Ale zase ho nesníme tolik. Jednak nevařím denně, ostatní mají jídlo ve školce/práci, a taky máme rádi bezmasá jídla.
Taky dost ušetřím tím, že jdu nakoupit já a nejlépe sama. Jakmile pošlu manžela, utratí dvakrát víc, než bych šla já a přinese vesměs kraviny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když mi nepřijde, ze kupují něco extra. A to mliko zas tak drahé není. Teda já vůbec nevím kolik stoji normální mliko.. Bydlime v Německu, naposledy jsem byla nakoupit v Čechách v lidlu a přišlo mi, ze mám plnější košík za míň ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola
Možná jen chodíš do špatného obchodu, mě třeba kdyby někdo nutil nakupovat v Tescu, tak jsem na tom asi podobně, tam se prostě nedá, pokud nechceš jíst nekvalitní potraviny. Třeba je to v tomto. ![]()
Edit.: jestli žijete v Německu, tak to se nedivím, to v přepočtu utratíte ještě dost málo, to je jasné potom!
Příspěvek upraven 18.05.16 v 09:55
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KPKristy jo, ale v tom lidlu měli jen jablko a pomeranč. To se dokola pit nedá..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola U nas cerstve plnotucne mleko stoji 18,90, trvanlive plnotucne v akci cca 13,90, to je temer 1/3 cenovy rozdil. Pokud to tak budes mit se vsim, tak se na 6tis za mesic pro 3 lidi nemuzes dostat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem nechápala, kde projíme tolik peněz, když jsme bezdětní. Potom jsem zavedla obálkovou metodu, ať mám při nákupech aspoň nějaké omezení, a světe div se, už tolik neutrácím! Je to o tom, že u sebe mám omezený počet penízků a člověk pak nekupuje každou blbost, co nepotřebuje a jen mu padne do oka. Kupuji opravdu jen to potřebné a když mi zbydou třeba dvě stovky navíc, tak koupím nějakou tu „zbytečnost“. Je to o té mentalitě, kdy je člověk omezený a koupí jen to, pro co původně do obchodu šel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
@KPKristy jo, ale v tom lidlu měli jen jablko a pomeranč. To se dokola pit nedá..
Tak to my pijeme dokola
. Tak já třeba piju převážně čistou vodu, klukům jablko a pomeranč nevadí..
Ale samozřejmě, pokud máte jiné chutě, tak tady ten výběr není, to chápu.
U nás máme jen Lidl, Jednotu a Penny, takže ten Lidl mi z toho vychází nejlépe v poměru cena kvalita.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dostávám peníze na ruku, problém je, že když řeknu, že už nemám, tak mi manžel peníze dá a já vůbec nemám představu jak často mi je vlastně dává. Asi si budem muset sednout a nejak to omezit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky někdy utratíme za jídlo hodně, vím že když jdu do obchodu třeba jen pro vajíčka musím někdy držet mlsný jazyk na uzdě, jinak koupím pomeranče, smetanu s umyslem na polívku a nakonec stejně skončí v kafi, balkán do salátu a takové věci bez kterých bych se obešla. Ale někdy mi to prostě nedá a jindy si říkám ne, ne jen ty vajíčka ne, neber ten sejra dneska né
I Když to vypadá že v lednici nic není, jen zbytek celeru, půl mrkve a jinak fakt nic, tak z toho dokážu vykouzlit i dušený celer s mrkví na kari a ktomu co zbyde ve špajzu těstoviny, rýže. Je dobré si fakt promýšlet co se z toho uvaří, kolik toho bude, a nekupovat prostě tak nějak všechno s úmyslem až pak z toho něco vymyslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030, obálkovou metodu jsme taky zavedli pro kontrolu. Taky nám přišlo, že ty peníze kamsi tečou úplně samy ![]()
A je fakt, že když se zaměřím na to, že víc utratit nemůžu, tak i ušetřím
. Ne tak manžel teda, jak už jsem psala výše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Já dostávám peníze na ruku, problém je, že když řeknu, že už nemám, tak mi manžel peníze dá a já vůbec nemám představu jak často mi je vlastně dává. Asi si budem muset sednout a nejak to omezit.
Tak si udělej ty obálky. Vyfasuj peníze, rozděl do obálek a snaž se nepřekročit limit. Uvidíš, že se to dá..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alexanna, já bych teda nemohla jít nakoupit bez seznamu. Kouknu do ledničky, do špajzu a píšu. To znamená, že doplním zásoby, opravdu to, co potřebuju a klidně z obchodu odcházím. Bez seznamu nakupuju úplně zmateně - tohle se hodí, tohle možná užiju… nakonec jsou to blbiny, mlsky ![]()
Raději to mám napsané..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit