Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@KackaDoup píše:
@Markéta80 Psy je vhodné krmit jedním druhem krmiva, na které jsou zvyklí. Mají 1700 chuťových pohárků, zatímco lidé 9000, proto nepotřebují neustálou obměnu stravy. Co je ale důležité, je její vyváženost,“
Přesně tak, miluju ty řeči - dej jim tohle ať mají změnu
. Málokdo dokáže pochopit, že psi vnímají chutě jinak a nepotřebují změnu, ale pravidelnost a vyváženost adekvátně k aktuální zátěži.
Dostává kvalitní granule, jednou za týden přibližně syrové masíčko, občas syrové kosti. Zeleninu a ovoce dostává když jíme my
Nesnáším, když jí přítel dává od stolu vařené jídlo nebo na ní chce likvidovat to, co už jemu nevoní..
Ja dam spis na nejake dobre granule, hlidam si obsah aby to nebyl nejaky odpad a aby to bylo pro psika kvalitni a melo to obsahovat co nejvic veci at se nemusi dokupovat nejake vitaminky atd, obcas ale varim nebo tu konzervu sem tam dam, neni to casto jednou dvakrat do mesice vyjimecne.. ![]()
@martina.marna A prosímtě, co si představuješ pod pojmem nějaké dobré granule?
@Inaris jenže pro každého je kvalita něco jiného. Já se řídim složenim ![]()
@Inaris jene každý řeší ve složení něco jiného. někdo chce jen maso, zeleninu, ovoce pro někoho jsou ok i ty co mají v sobě kila kukuřice
Takže nezbývá než sledovat složení, já v granulích nechci kukuřici a ani soju a aby na prvních místech bylo maso a samo bez vitaminu k3.
@Inaris myslíš BARF? proč ne, je to přirozená strava
, ale představa jak ěm to tady tahá pobytě
, nebo si kus masa někam schová a já tady po pár dnech jen budu hledat od kud jde smrad
. To bych jí to musela sekat na pidi kousky ![]()
@Inaris jen to chce trošku načíst co a jak dávat a jak kombinovat. Na ifauně radí tyto stránky http://www.manwe.eu/…coje-to-barf je to tam vše hezky popsáno a finančně taky ok
. Mít většího psa tak bych do toho šla ale naše se už jednou skoro udusila bůvolí kostičkou ![]()
@Inaris tak to jo, naše má 1,85kg
, předtim kavalírku a to už by šlo ale zase mít jeden šuplík v mrazáku volnej ![]()
Mi krmíme granulemi, ale převážně vařím psi kolínka s masem.
¨jak kdy, včera jsem rozvařila guláš, že ho dneska dodělám, protože jsem potřebovala nacpat něco dobrého do psa, bohužel po dvou psích porcích je dneska ze slibovaného guláše smetanová máčka s vajíčkem, ale čoklík je spokojené
takže asi tak
My děláme naší fenečce kuře k jejím narozeninám a k Vánocům, k narozeninám tam jen zapíchneme svíčky a vyfotíme ji s „dortíkem“. Jinak občas uvaříme játra, jinak má granule a konzervu ![]()