Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pokud s ním děti chceš a navíc máš pochybnosti o své plodnosti, tak bych na vyšetření šla hned, možná i začala podle situace plánovat IVF… a neztrácela čas zbytečnými debatami coby kdyby.
Ono to je těžký, podle mě má na prvním místě děti před partnerem hodně lidí, jen o tom nevedou rozhovory. A jasně, tady se jedná zatím o hypotetické děti, ale i tak. Docela by mě zajímalo, jak by svůj názor přehodnotil, kdyby se ukázalo, že je neplodný on.
@Mansa píše: Více
A jak to cítíš Ty teď? Vzala by sis teď svého přítele, v tuto chvíli?
@Cirrus fibratus píše: Více
Neřekl, že by mě okamžitě vyměnil za jinou ženu- naopak. Ale souhlasím s tím co píšete: žena, která mu nedá dítě, nemůže být jeho manželkou a rozhodně chápu, že tenhle tlak by nechtěl snášet každý. Jsem ale přesvědčena (za tu dobu co spolu jsme), že je dobrým partnerem do života. Je to první muž, se kterým si dokážu představit celý život.
@brabantik píše: Více
Vyšetření ti nedá úplnou jistotu, že otěhotníš (a donosiš) (a porodiš zdravé dítě)
@Cirrus fibratus jasně že ne, ale může je to někam posunout, kor když ona o své plodnosti pochybuje.
Přístup tvého partnera komentovat nebudu, to už tady udělali jiní.
Pokud máš nějakou pochybnost ohledně plodnosti, tak bych další půlrok asi nečekala a šla na vyšetření (oba partneři). Pokud budete oba ok, tak tomu dejte ještě čas na domácí snažení a pokud bude někde problém, můžete ho začít řešit.
Dnešní medicína umí skoro zázraky.
@Cirrus fibratus Ano vzala, je to pro mě skvělý kamarád, muž i milenec. Pouze pokud bych měla stoprocentní jistotu, že mu nemůžu dát rodinu, pak bych musela říct ne, protože bych věděla, že by se trápil.
Jo tak toho bych poslala do oběhu hned, ne ze bych mu zvelebovala majetky.
Ale existuje i možnost darovaného vajíčka v případě tvého problémů s vajíčky a ne nějakého problémů donošení. Dítě by mohlo být biologicky otce. Samozřejmě pokud by byl zdravotní problém donošení na tvé straně pak NM…což je nedostupné.
Pokud bude problém na jeho straně pak spermie od dárce. To by mu přeci nemohlo vadit poněvadž by dítě nemohl mít s nikým.
Ale vy jaksi zatím nic nevíte. Tak není třeba myslet na nejhorší. Půl roku snažení je prd.
Horší je, že spolu jste dlouho a děti nebo další vize už asi měli být aby došlo k posunu. Takové vztahy pak mohou být přechozený.
Já to mám podobné ale mě to partner přímo řekl, že dítě je pro něj stěžejní. Jasné je, že pokud nebudou bude asi hledat jinde " maminku"Já řekla že se budu snažit. Snažíme se 4 roky a nevzdáváme se. A mě je 40+ a to co máme za sebou nikomu nepřeji ani v nejhorším snu…ale nevzdáváme se.
@Serpentini píše: Více
Přesně. Mi by nejvíc v životě vadil člověk, který se chvíli o něco snaží a hned jede negativismus. To by byl největší problém. Hrotitel a dramatik obecný.
Vzhledem k názorům toho tvého dobráka, bych se nechala vyšetřit co nejdřív. Taky se chlapci může stát, že něco špatně bude na jeho straně a už ty jeho názory možná tak horké nebudou. Ale nevím, jestli bych s ním chtěla zůstat, když by mě tak ochotně vyměnil. Takové řeči a názory by nutně znamenaly nějaké ochladnutí ve vztahu z mé strany.
A podle mě to tak skvělý muž a kamarád není, milenec možná. Ty nechceš, aby se trápil a on by tě klidně trápit nechal.
Ono najít dneska fajn partnera není úplná samozřejmost. Ja bych v případě takových problémů partnera neopustila. Kdyby tě tak miloval, tohle by nemohl vypustit z pusy. Hlavně takhle předem, když ještě ani nic nevíte. To musí na ženy nutně způsobit tlak a tím i třeba ty problémy s otěhotněním.
@LunaP myslím, že vaše situce je mnohem těžší než naše a držím vám oběma palce. Náš vztah nejspíš přechozený není, jinak bychom o rozchodu uvažovali nejspíš hned, ale my se tomu chceme vyhnout- proto spolu otevřeně mluvíme. Děkuji i za vaši podporu ve smyslu, že zatím možná děláme z komára velblouda. Mě partner přímo řekl, že mě miluje a že chce ty děti se mnou, ale vůbec neví co by měl dělat kdybych nemohla a je pro něj životně důležité mít své vlastní potomky.
Vztah je o tom, zvládnout spolu dobré i zlé. Tenhle na rovinu říká, že když pěijde to zlé, opustí tě.