Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mansa píše: Více
Neshledavam nic divného na tom, pokud psycholog upozorní na rizika - není tam proti, aby všechno schvaloval a ve všem podporoval. Pokud si ctyricetileta žena najde partnera, který nemá dítě a chce ho, pak je riziko rozchodu velké.
@Anonymní píše: Více
Pokud by to bylo tak, že psycholog upozorní na jistá rizika, tak s vámi naprosto souhlasím. Pokud je to tak, jak psala @LunaP: “Mě to radil i psycholog, ať si ani nezačínám s bezdětným mladším, že bude chtít dítě a třeba to nepůjde.” Tak mi to adekvátní nepřijde, ale u jejich rozhovoru jsem osobně neseděla, tudíž nemůžu vědět jak to bylo.
@Proto02 píše: Více
Známe se přes pár příspěvků, pár dní. Jeho názor jste nemohla vyslechnout (což ostatní bohužel také ne, protože jsem s tím sem přišla sama), ale začínám mít pocit, že mi nechcete dát radu ani konstruktivní názor a rovnou píšete, jako by to byl patent na pravdu. Spíš to na mě působí, že vám v něčem vadím anebo jste oproti mě o dost ráznější a přímočařejší.
Prosím tě…proč bych to asi dělala? Reaguji na tvoje příspěvky, na to co píšeš a jak reaguješ ty. Nemusíš to brát v potaz, ale je to prostě veřejná diskuze, tak asi musíš počítat, že se ti některé názory nemusí líbit. A ano, jsem přímočará, píšu tak jak to cítím a buď si z toho něco vezmeš nebo ne, takhle to je. Nic proti tobě nemám, vždyť tě ani neznám. A navíc, nic hrubého nebo zlého jsem nenapsala.
@Proto02 píše: Více
Když zakladatelka ho hrozně hájí celou diskusi. A opravdu se brání jinému pohledu. Neznáme toho chlapa, nebyli jsme u toho rozhovoru, tak snad je tak fajn, jak zakladatelka píše. Však jeho prověří čas a životní zkoušky a ukáže se, co v něm je. To zakladatelka pozná časem. Prověří ho buď zdlouhavé čekání miminko, nebo budou mít miminko nakonec brzo a děti nejvíc prověří vztah, to je pořádná zkouška ![]()
Podle diskusi, co tu LP měla a jak popisovala chování, názory a životní styl svého partnera, tak ji rozchod doporučily i diskutující zde. Čímž bych se zastala profesionality onoho psychologa.
@Mansa
Tak to je dobře, že jste si to řekli, klid v duši je dobré mít. Já být tebou klub dne na vyšetření jdu hned…ale berte to v pohodě.
Já chápu, že psycholog to asi říci musel když mi bylo 38, protože riziko toho, že neotěhotním je velké. Tak to prostě řekl.
Ale chci tím spíš říci, že se dokážu pak trápit kvůli tomu co kde kdo řekl a leží mi to pořád v myšlenkách. To samé i když něco řekne partner…dokážu se tím úplně vystřelovat ![]()
Jo a já mám taky upřímného chlapa a taky bych si někdy přála aby byl raději zticha ![]()
@Mansa a ty víš diagnózu? Pokud ano tak jistě víš jaké je řešení. Já bych návštěvu lékaře zbytečně neodkládala. I samotná léčba může trvat a čekání na zázrak je prostě zbytečné. Alespoň budete vědět kde je jaký problém a jaké je řešení a pak to proberete co še jste ochotní podstoupit.
@Weia jsem přesvědčená, že hodně mužů by to nikdy partnerce nepřiznali a pak by ji postavili před hotovou věc. Přiznal brzo, že ho to trápí, protože jsem trvala na pravdivé odpovědi a dost jsem zdůraznila, že je pro mě důležité, aby mi to řekl. Má trochu větší míru stresu a zodpovědnosti v práci a možná proto pak už nemá takovou kapacitu zvládat úplně s lehkostí stres v osobním životě. Rozhodně to, ale není žádný ohromný nervák nebo stresař. Spíš je na to více senzitivní, než lidé v našem okolí co znám. Víc třeba projevuje lítost/nebo vztek, když něco podle něj pokazí a mě to třeba jako taková katastrofa nepřijde.