Váš názor na věc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4047
20.3.17 21:31
@Paola21 píše:
Asi tak no, mě by taky hanba fackovala, kdyby kvůli mě měl jít někdo z rodiny do banky si půčit, hlavně když bych vydělávala jenom blbě hospodařila

Taky to tak vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.3.17 21:32
@karinka píše:
Jak já jsem ráda, že máme dcery, páč je tady větší šance, že nebudu v pozici té otravné tchýně. Je zajímavé, že tchýně většinou nevadí, když snachy ještě nemají děti, ale jakmile ty děti přijdou, tak se může tchýně postavit třeba na hlavu a stejně bude otrava.
Jediný problém vidí hlavně u tvého manžela, že ti o půjčce neřekl. Je zajímavé, že když děti žádají své rodiče o půjčku, tak je to v pořádku, ale opačně je to strašný problém. Co kdyby za tebou přišla tvoje matka, odmítla by jsi ji? Zlob se na chlapa, ne na tchýni. Za kým jiným měla přijít? Jinak, co kdyby jsi si s tchýni sedla a v klidu o všem promluvila, místo toho, aby jsi se tvářila kysele a držela pusu. Jako, řekne mi už někdo, proč v 99% má problémy s tchýni ženská? Proč chlapi takové problémy s tchýni nemají? Jako, já, ve svém okolí nevím o žádném chlapovi, co by měl s tchýní nějaké větší problémy.

Tak první problém je v tom, že tchýně půjčku nesplácí.
A další - mladí lidí si dnes většinou půjčují v bankách a obvykle na bydlení. Což je investice pochopitelná a dost zásadní. Toto už tchýně mívají zpravidla vyřešené. Pokud si kdokoli, at už mladý nebo starší, bere spotřební úvěr třeba na dovolenou nebo na Vánoce (nebo jakékoli jiné spotřební zboží), je v mých očích hazardér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.17 21:34

@Paola21 ani nevíte jak Vám rozumím.. už to totiž trvá od prosince.. taky to má splácet.. a pokaždé když se zeptám manžela, jestli už něco poslala, tak teď neměla protože měla zubaře a platila tolik a tolik.. jsem zvědavá, jestli to teda opravdu začne splácet, když od prosince ani koruna. Jinak už ji opravdu řeknu něco já..

A děkuji všem za názory a taky děkuji za podporu.  :kytka:

• Citovat
  • Upravit
25179
20.3.17 21:36
@lleennttiillkkaa píše:
@Demi hele vsadím se, že kdyby se takhle chovala její maminka, tak bude svatá, protože je to maminka. Vyčítat někomu jeho životní styl, co se týče jídla a výživy, to mi přijde trošku hloupý. Že se to tchýně snaží vnutit i jim, co na tom, tak prostě řeknu hele nemám zájem.

je to hloupý, pokud si život podle svých zásad ten dotyčný financuje sám. Pokud toho není schopen a investice očekává ode mě, mám právo se vyjdřit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
21.3.17 02:02
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Musím se prostě " vykecat " :roll: a zajímá mě i Váš názor na věc.. bude to trošku delší, proto už na to upozorňuji dopředu a za anonym se omlouvám.
Jde o tchýni. V prosinci se nám narodila vytoužená dcerka. Nikdy předtím jsem s tchýni žádný problém neměla. Ale od té doby, co se malá narodila, nemůžu ji ani vidět :nevim: na Vánoce byla u nás celý den od rána a domů odjela až následující den k večeru.. Já měla začátek šestinedělí a každá dobře víte jak ten začátek je náročný. A mít u zadku tchýni co Vám pořád vykládá a chce Vám radit a do všeho Vám kecá.. no.. :roll: to jsem ještě tak nějak nehrotila. Ale ona a ty její názory. Ve zkratce je taková babka kořenářka vše musí být zdravé, žádná chemie, samé bylinky skoro žádné maso a jí samé jáhly a obilné klíčky.. ( ať si jí co chce - každého věc ) ale prostě co je napsáno v knize tak to je a přes to nejede vlak.. taková je.. neustále se baví jen o tom co jí strašně bolí a jak je zničená ( Chápu, každý má něco ) ale neustále a neustále mluví jen o tom jednom a to samém pořád dookola. U doktorů kupodivu nic nenašli a byla už snad na všech možných vyšetřeních co existují.. a nikde žádný problém.. pořád v lékárnách kupuje nějaké vitamíny a věci na přírodní bázi. Utrácí za to nehorázné peníze a pořád ji bolí.. ale co mě dostalo nejvíc.. volala mému muži a brečela mu do telefonu že nemá peníze.. Můj muž byl zrovna na nemocenské po operaci. Tak si vzal kvůli ní půjčku u banky.. bez mého vědomí ani mi neřekl, že má jeho matka takový a takový problém… zjistila jsem to, protože přišel dopis a u nás doma si otvíráme poštu ať už je to pro mě či manžela dopis a samozřejmě tam bylo, že půjčka byla schválena.. tak jsem se ho ptala a říkal, že " půjčil " mamce že nemá peníze.. co je to za matku když si nechá půjčit od syna, na nemocenské a věděla, že jsi to bral z banky.. sama ví kolik co stojí pro malou… kdyby se pořádně nažrala a neutrácela nekřesťanské peníze za nějaké vitamíny, které jsou asi na… když ji pořád vše bolí, tak by ty penize měla!!! Vadí mi, že k nám chodí a pořád jestli chceme něco koupit pro malou ( z čeho?? Z půjčených peněz od manžela?? ) nebo že nám pomůže třeba vyžehlit nebo něco.. když potom stejně brečí že se nemůže hýbat… Chápu, někoho mrzí když nemá tchýně zájem a co by dali za to aby se chtěla starat tak jako ta moje.. ale jsem z ní na prášky.. ona neví ani že vím o té půjčce ( kterou stejně neplatí )… neumím se k ní chovat že se nic neděje a s manželem se kvůli ní hádat nechcu.. prostě mi vadí, jen co promluví.. Nevim jak se k této situaci mám postavit.. :(

Bohužel, není matka jako matka. Manžel si musí uvědomit, že jakékoliv finanční transakce nelze dělat za tvými zády. To se prostě mezi partnery nedělá. Jeho matka by se měla naučit hospodařit s tím, co má. To, že nesplácí, je dost problém. Přeci jenom jste mladá rodina, ty na rodičáku, to není od ní moc ohleduplné.
Domluv se s manželem, jak to budtete řešit. Až zase bude tchýně u vás, můžete s ní spolu promluvit. Sice slušně, ale na rovinu bych se jí zeptala, jak to vidí s tím splácením, proč nevychází s penězi, jaké má problémy, a tak. Třeba řeší ještě jiné věci, o kterých nevíte, nebo jenom neumí hospodařit, a mohli by jste jí poradit.Ale bez komunikace to nevyřešíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27266
21.3.17 09:33
@pe-terka píše:
je to hloupý, pokud si život podle svých zásad ten dotyčný financuje sám. Pokud toho není schopen a investice očekává ode mě, mám právo se vyjdřit ;)

ale tak nevíme, na co chtěla tchýně půjčit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.3.17 13:08
@lleennttiillkkaa píše:
ale tak nevíme, na co chtěla tchýně půjčit…

Vždyt to zakl. píše - na různé potraviny a doplňky zdravého životního stylu. Těžko si pořizuje bydlení. Ale i kdyby - přece do toho nebude samostatná výdělečná osoba bez závazků zatahovat syna s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81188
21.3.17 15:50

@karinka Protože chlapi neřeší nesmysly typu čumí na dítě a chce ho chovat. A navíc - chlap nebojuje o postavení u své ženy, on si je jist. Kdežto žena se stále snaží dokázat, že je pro chlapa ta první a nejlepší. A určitě stokrát lepší než maminka. Možná si není ve vztahu jistá, kdo ví. Asi. Nevím, někdy mi to tak přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81188
21.3.17 15:55

@Paola21 No nechápu, proč dáváš to „hrozně důležité“ do uvozovek! Nebo si myslíš, že pračka anebo střecha nejsou důležité? Ono zkus být čásek bez funkční pračky. A o střeše už vůbec není co diskutovat, když ti padá na hlavu. Protože když ti nateče do střechy, tak ti to pěkně poničí barák. A je líp si seknout dluh na novou střešní krytinu, víc to být nemohlo podle té částky, než být děsně hrdá a rozumná a za tři roky sháněj jeden mega na komplet krov a stropy! A navíc, však to tchyně splácí, ne? Jistě je to nepříjemné, ale pro ni to taky nic moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
21.3.17 16:07

Řešila bych pouze peníze a půjčování, to ostatní jsou prkotiny, přes které se dá s trochou humoru a nadhledu přenést. Každej je nějakej, mně je sympatický, že tchyně žije zdravě, horší je, že na to nemá :mrgreen:, ale kdoví na co si půjčuje, nevím jestli je to konkrétně zmíněno. že si stěžuje a mluví o sobě, popř, nějaké nevyžádané rady, zkus ji nějak s humorem zastavit, udělat z toho legraci, tak aby si uvědomila, že je to někdy obtěžující, nebo změnit téma. Starší lidi takoví bývají, moje mamka i tchýně melou taky furt to samý, ale beru to tak, že ve starším věku věku to tak má dost lidí a já jsem teď ta dospělá :), co má ten nadhled a babičky toleruji.

Chtěla bych vědět, na co si tchýně půjčuje, kolik a proč. Pokud by nějaké další půjčování mělo nastat, tak bych se cukla, že chci vidět detailní rozpočet jejího hospodaření, výdaje, příjmy. Případně bych požadovala, aby navštívila finančního poradce(nejlépe někdo nezávislý z poradny), určitě se něco takového najít dá. Případně bych ji jako poslední finanční pomoc zaplatila finančního poradce.

Pokud ybch viděla, že opravdu peníze nemá a přitom šetří, bylo by to jiné, než když si žije nad poměry a chce po mladé rodině dotovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5892
21.3.17 16:51
@inkakřivák píše:
@Paola21 No nechápu, proč dáváš to „hrozně důležité“ do uvozovek! Nebo si myslíš, že pračka anebo střecha nejsou důležité? Ono zkus být čásek bez funkční pračky. A o střeše už vůbec není co diskutovat, když ti padá na hlavu. Protože když ti nateče do střechy, tak ti to pěkně poničí barák. A je líp si seknout dluh na novou střešní krytinu, víc to být nemohlo podle té částky, než být děsně hrdá a rozumná a za tři roky sháněj jeden mega na komplet krov a stropy! A navíc, však to tchyně splácí, ne? Jistě je to nepříjemné, ale pro ni to taky nic moc není.

Střecha nepadala a pračka se jí jen zdála stará..je finančně negramotná. A není to žádná důchodkyně, normálně vydělává, si mohla ušetřit, ale to ona ne.

Půjčku nám zatím splácí, ale je nevděčná a jeden se pořád bojí, kdy splácet přestane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81188
22.3.17 11:32

No hele, do střechy nikdo prachy necpe jenom tak z plezíru hádám. Takže asi něco na ní bylo špatně. Co, to já neposoudím a ty asi taky ne. A že je nevděčná, to značí co? Co si představuješ pod pojmem být vděčný? Předpokládám manželovi poděkovala, nebo snad ne? Jinak nevím. Ale beru to prostě tak, že do střechy se sahá v nutném případě. A pračka, pokud byla stará, tak leze dost do peněz. Moc žere vodu, moc bere elektřinu a navíc ten servis, no nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5892
22.3.17 11:37
@inkakřivák píše:
No hele, do střechy nikdo prachy necpe jenom tak z plezíru hádám. Takže asi něco na ní bylo špatně. Co, to já neposoudím a ty asi taky ne. A že je nevděčná, to značí co? Co si představuješ pod pojmem být vděčný? Předpokládám manželovi poděkovala, nebo snad ne? Jinak nevím. Ale beru to prostě tak, že do střechy se sahá v nutném případě. A pračka, pokud byla stará, tak leze dost do peněz. Moc žere vodu, moc bere elektřinu a navíc ten servis, no nevím.

Nepoděkovala a jakmile jí něco přelítne přes nos, tak s námi přestává mluvit a nevíme, na čem jsme, jestli zaplatí/nezaplatí… Manžel s ní bydlel, tak ví, že ta střecha byla v pohodě a i kdyby pračka žrala a nevím co, tak si mohla koupit z bazaru nebo si na ní našetřit a né jít k si půjčit k Home Creditu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová