Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky,
jen pro odlehčení a abych si pořád nelámala zbytečně hlavu s předčasným porodem (jelikož se mě to už 2× týkalo, tak jsem „trošičku“ ve stresu i teď napotřetí):
Kdy naopak nejpozději se vám „podařilo“ porodit?
Je tu někdo např. 42 tt +? ![]()
Ja jsem sla na vyvolani 41+5, porodila jsem o den pozdeji. Myslim, ze 42+ uz te dnes doktori nenechaji.
@Petronela8523 píše: Více
No, nenechají
poslední slovo máš vždycky ty ![]()
@Yasmen To mas pravdu, ale ja bych to teda neriskovala, v tomhle verim lekarum.
Kamaradka prenasela 20 dni, ne teda v CR. Meli jsme termin den od sebe, deti jsou od sebe skoro 7 tydnu ![]()
No…. Já jako nevím, jestli to mám psát…
Ale….
V době největšího Covidu u nás jsem měla termín porodu.
Samozřejmě nemocnice plné s omezením a podobně.
Vždy na kontrole ok ok….
No v den poslední kontroly (41+5), kdy jsem se měla jít domluvit na vyvolání tam nebyl žádný lékař. Volali mi a termín přesunuli (42tt)
Když jsem dorazila tedy o 2 dny později, tak přišla ta nejhorší zpráva na světě - miminko nežije. Pravděpodobně to musel být okamžik, stačil by jeden jediný den a dcera by žila. Ještě nad ránem jsem cítila pohyby a vše se zdálo být v pořádku.
Do dnes si vyčítám, že jsem to nechala takhle dlouho být, ale věřila jsem přírodě, miminku i lékařům.
S druhou dcerou jsem si vydupala termín vyvolání na 38tt.
U mě každé další těhotenství byl porod dřív a poslední ještě k tomu překotný ![]()
Já porodila dceru v 42+1. Vyšlo to na neděli, jinak by porod vyvolávali, ale chtěli tedy počkat na to pondělí. Rok 2005. Přenášela jsem všechny 3 děti, ale tohle byl extrém. Znaky přenošení dítě nemělo, moje děloha má trochu anomálii, tak možná to mělo vliv i na zrání plodu.
@Anonymní píše: Více
To je hrozný a je mi to líto.
Vůbec se nedivím, že sis vydupala pak vyvolání hned, jak to šlo. Řekli vám, co se stalo? Placenta?
(Jinak já taky všechny 3 děti přenášela, tak proto se tu zapojuju, ale nejvíc bylo 10 dnů, to jsem oproti ostatním žabař.)
Holky, co jste přenášely nebo i rodily brzy, řekl vám někdo, že to může být i genetické a v podstatě je velmi pravděpodobné, že se to bude opakovat? Mně to jeden zkušenější doktor naznačoval u druhého nebo třetího, že se to dá očekávat, že to bude zase později. Teď čekám čtvrté. Na poradny ještě nechodím, ale blíží se to, gynekolog mi k tomu nic nového neřekl. Jsem jen zvědavá, jinak je mi fajn, nějaký týden navíc snesu.
@safina píše: Více
Můžu se ze zvědavosti zeptat, co to je za anomálii? Asi bych o ní věděla, ale tyhle věci mě tak nějak zajímají. ![]()
A končím se spamováním tohodle tématu. ![]()
@TRG ja mam obe deti driv ( jeden o 25 dni a druhy o 26 dni
) a rekli mi, ze to nemam resit, ze s tim nic nenadelam a jsou holt matky, co zásadně a bez zjistene priciny rodi driv. Takze nejake predispozice asi jsou. ![]()
Proto, kdyz se me kdokoliv pta na termin, tak rovnou hlasim datum o ca 3 tydny driv. Proto uz zacinam pomalu i plasit.
Hned po Velikonocich vyperu a poskladame pokojicek. ![]()
@TRG píše: Více
Placenta byla na hraně, ale dle lékařů by měla v té době ještě fungovat.
Pitva nic neprokázala.
Ale kdo ví, možná to bylo zanedbanou péčí a tou placentou to bylo, jen se to zametlo pod koberec, aby se to neházelo na doktory.
Přece jen by z tohohle mohli mít malér.