Váš nejpozdější termín porodu

1166
20.3.26 12:28

Váš nejpozdejsi termin porodu

Ahoj maminky,
jen pro odlehčení a abych si pořád nelámala zbytečně hlavu s předčasným porodem (jelikož se mě to už 2× týkalo, tak jsem „trošičku“ ve stresu i teď napotřetí):

Kdy naopak nejpozději se vám „podařilo“ porodit? :kytka: Je tu někdo např. 42 tt +? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20.3.26 12:34

Ja jsem sla na vyvolani 41+5, porodila jsem o den pozdeji. Myslim, ze 42+ uz te dnes doktori nenechaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
20.3.26 12:35

41+5 ten den chtěli vyvolávat. Ségra myslím ve 42tt císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2772
20.3.26 12:40
@Petronela8523 píše: Více

No, nenechají :D poslední slovo máš vždycky ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.26 12:42

@Yasmen To mas pravdu, ale ja bych to teda neriskovala, v tomhle verim lekarum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3052
20.3.26 13:08

Kamaradka prenasela 20 dni, ne teda v CR. Meli jsme termin den od sebe, deti jsou od sebe skoro 7 tydnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 13:19

No…. Já jako nevím, jestli to mám psát…
Ale….

V době největšího Covidu u nás jsem měla termín porodu.
Samozřejmě nemocnice plné s omezením a podobně.
Vždy na kontrole ok ok….
No v den poslední kontroly (41+5), kdy jsem se měla jít domluvit na vyvolání tam nebyl žádný lékař. Volali mi a termín přesunuli (42tt)
Když jsem dorazila tedy o 2 dny později, tak přišla ta nejhorší zpráva na světě - miminko nežije. Pravděpodobně to musel být okamžik, stačil by jeden jediný den a dcera by žila. Ještě nad ránem jsem cítila pohyby a vše se zdálo být v pořádku.

Do dnes si vyčítám, že jsem to nechala takhle dlouho být, ale věřila jsem přírodě, miminku i lékařům.

S druhou dcerou jsem si vydupala termín vyvolání na 38tt.

• Citovat
  • Upravit
37136
20.3.26 13:34

U mě každé další těhotenství byl porod dřív a poslední ještě k tomu překotný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
20.3.26 13:36

Já porodila dceru v 42+1. Vyšlo to na neděli, jinak by porod vyvolávali, ale chtěli tedy počkat na to pondělí. Rok 2005. Přenášela jsem všechny 3 děti, ale tohle byl extrém. Znaky přenošení dítě nemělo, moje děloha má trochu anomálii, tak možná to mělo vliv i na zrání plodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5483
20.3.26 13:55
@Anonymní píše: Více

To je hrozný a je mi to líto. 8o Vůbec se nedivím, že sis vydupala pak vyvolání hned, jak to šlo. Řekli vám, co se stalo? Placenta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5483
20.3.26 13:59

(Jinak já taky všechny 3 děti přenášela, tak proto se tu zapojuju, ale nejvíc bylo 10 dnů, to jsem oproti ostatním žabař.)

Holky, co jste přenášely nebo i rodily brzy, řekl vám někdo, že to může být i genetické a v podstatě je velmi pravděpodobné, že se to bude opakovat? Mně to jeden zkušenější doktor naznačoval u druhého nebo třetího, že se to dá očekávat, že to bude zase později. Teď čekám čtvrté. Na poradny ještě nechodím, ale blíží se to, gynekolog mi k tomu nic nového neřekl. Jsem jen zvědavá, jinak je mi fajn, nějaký týden navíc snesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5483
20.3.26 14:00
@safina píše: Více

Můžu se ze zvědavosti zeptat, co to je za anomálii? Asi bych o ní věděla, ale tyhle věci mě tak nějak zajímají. :oops:

A končím se spamováním tohodle tématu. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11830
20.3.26 14:36

Už je to roky a bylo to v jiné zemi.
Dotyčná rodila 43+5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.3.26 15:23

@TRG ja mam obe deti driv ( jeden o 25 dni a druhy o 26 dni :lol: ) a rekli mi, ze to nemam resit, ze s tim nic nenadelam a jsou holt matky, co zásadně a bez zjistene priciny rodi driv. Takze nejake predispozice asi jsou. :pankac:
Proto, kdyz se me kdokoliv pta na termin, tak rovnou hlasim datum o ca 3 tydny driv. Proto uz zacinam pomalu i plasit. :lol: Hned po Velikonocich vyperu a poskladame pokojicek. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 16:41
@TRG píše: Více

Placenta byla na hraně, ale dle lékařů by měla v té době ještě fungovat.
Pitva nic neprokázala.
Ale kdo ví, možná to bylo zanedbanou péčí a tou placentou to bylo, jen se to zametlo pod koberec, aby se to neházelo na doktory.
Přece jen by z tohohle mohli mít malér.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí