Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Regina Hero
No podrobnosti už si asi moc nevzpomenu, je to už deset let, co jsme tam byli. My jsme dělali pěší přechod (jen na čtyři dny, protože pak jsme měli v plánu pokračovat dále k moři), tak jsme to prostě přešli z jedné strany na druhou po hřebenové červené značce (asi i tam ani jiná nevede
). Začínali jsme kousek za městečkem Samokov, kam jsme přijeli autobusem ze Sofie. Odtam jsme vyjeli lanovkou (ušetřili jsme si mnoho výškových metrů, pěšky bychom to šli možná celý den) a pak už jsme pokračovali pěšmo. První den jsme vylezli jen k jezeru pod Musalou (nejvyšší hora Rily), kde byla možnost přespání v horském srubu), další den jsme zdolali Musalu a pokračovali po hřebenu přes další vrcholky. Další noc nebyla možnost oficiálního přespání, tak jsme stanovali nadivoko. Další den jsme natrefili na stádo zdivočelých koní, kteří ovšem nebyly vůbec plaší, naopak dost oprsklí, manželovi jeden vytáhl z batohu karimatku a chtěl s ní utéct.
Další noc jsme strávili v jakémsi kempu, ale vůbec už nevím, jak se to tam jmenovalo. Poslední den bylo dost hnusné počasí, pršelo a hrozně se ochladilo, tak jsme byli rádi, že už to máme skoro za sebou. Náš cíl byl Rilský Manastir a ten teda opravdu doporučuji, je nádherný, vůbec jsem to nečekala, protože na fotkách nevypadá zdaleka tak krásně jako ve skutečnosti. Takže ten určitě navštivte. ![]()
Ta nejlepší mě teď čeká, budu mit po roce celý červenec dovolenou.
Nikam nepojedeme, nejvýš výlety. Ale to soukromé moře už je napuštěné.
Ovoce, zelenina roste, melouny nakoupíme, zahradní sedacka na relax poskladana, nový gril se vybírá.
Co víc si přát? Snad fakt jen ať je furt vedro a můžeme si užívat vodu od snídaně do večera jak loni.
Opravdové moře musí počkat ještě.
Ale vysněná je Itálie, Řecko, Španělsko.
@Šmoulice píše:
Jedeme za 14 dníJeště jsme tam nebyli. Ale Česko-Saské máme prochozeno křížem krážem
já to tam znám, ale s chlapem a děckama to bylo fakt šupa..
@martina.se píše:
já to tam znám, ale s chlapem a děckama to bylo fakt šupa..
Finančně myslíš?
Pro mě nej v rámci Evropy a středomoří je tzv. „Evropský Karibik“ - Korsika, Sardinie, Mallorca, Menorca. Letos poletíme právě na Mallorcu
, kde jsem ještě nebyla, tak jsem zvědavá na srovnání s mou nejoblíbenější Sardinkou.
@kubee píše:
Pro mě nej v rámci Evropy a středomoří je tzv. „Evropský Karibik“ - Korsika, Sardinie, Mallorca, Menorca. Letos poletíme právě na Mallorcu, kde jsem ještě nebyla, tak jsem zvědavá na srovnání s mou nejoblíbenější Sardinkou.
Máš pravdu, na Korsice jsme byli loni a nádhera ![]()
@radkka píše:
Máš pravdu, na Korsice jsme byli loni a nádhera
Ta příroda a ta tyrkysová vodička, že?
@kubee píše:
Ta příroda a ta tyrkysová vodička, že?
Náhera, my jsme se jí snažili projet co nejvíc a paráda, na severu teda hodně sucho (v horách), ale pak jsme se byli koupat v takový soutěskách nebo jak to nazvat a taky super. Moře nádherné, byli jsme na nejvyšší hoře a já se málem utopila v marmeládách
![]()
Jinak u nás v domovině se mi moc líbilo hlavně v Krkonoších - Bílé Labe, v Jeseníkách - Bílá Opava, Český Ráj, Beskydy nebo třeba údolí u Ivančič (Jižní Morava).
U nás je určitě plno krásných míst.
@radkka píše:
Náhera, my jsme se jí snažili projet co nejvíc a paráda, na severu teda hodně sucho (v horách), ale pak jsme se byli koupat v takový soutěskách nebo jak to nazvat a taky super. Moře nádherné, byli jsme na nejvyšší hoře a já se málem utopila v marmeládách![]()
Joo a bych málem zapomněla na Chorvatské ostrovy, tam je také krásně. Byla jsem na Krku, kde se krásně kempuje a na Hvaru, kde je zase krásný klídeček. Jezdí se tam většinou autem, tak to spojit třeba s Plitvickými jezery.
Jinak ségra si hodně chválila Turecko a Djerbu, tam bych teď ale necestovala.
Určitě toho ještě musí být hodně, takových krásných míst už jen v Evropě.
Rozhodne Maledivy!! Pak Seychelly a Mauritius (tak na stejno), Benátky a chata na Morave…souhrnem moje ![]()
Kam se budu vzdy vracet jsou ty Maledivy. Je to destinace kam ma pro me smysl jezdit k mori
Nevidela jsem a chci videt Řím a Mustangy (samozrejme to nelze zaroven
)
Az vyrostou deti tak se moc tesim, ze krom palcani v mori tyto dve zalezitosti podnikneme. Řím romanticky s manzelem a Mustangy i s detma…a nez vyrostou tak se najdou jeste dalsi cíle. Tesim se… Zatim zminovana Morava ![]()
K
@Anonymní píše:
Rozhodne Maledivy!! Pak Seychelly a Mauritius (tak na stejno), Benátky a chata na Morave…souhrnem moje
Kam se budu vzdy vracet jsou ty Maledivy. Je to destinace kam ma pro me smysl jezdit k mori
Nevidela jsem a chci videt Řím a Mustangy (samozrejme to nelze zaroven)
Az vyrostou deti tak se moc tesim, ze krom palcani v mori tyto dve zalezitosti podnikneme. Řím romanticky s manzelem a Mustangy i s detma…a nez vyrostou tak se najdou jeste dalsi cíle. Tesim se… Zatim zminovana Morava
K
Tak to je můj sen
Jsem se dívala na ceny na Maledivy a za naši rodinku by to mohl být „pouze“ dvojnásobek letošní dovolené. Takže když budu šetřit 2 roky, tak by to mohlo i vyjít.
Ovšem s polopenzí, takže dietně.
Na all inclusive bych musela ještě přidat asi dvacku. ![]()
Nebyla jsi na Kapverdách? Tam si to chválí známí, že se tam vrací.
Příspěvek upraven 17.06.16 v 12:19
V zahraničí ostrov Hvar v Chorvatsku a Lucembursko. Doma Kašperské Hory, hotel na náměstí s dětským programem výlet s kamarádkou na řeku Vydru - opravdu paráda!
Z českých Telč, tam se mi strašně líbilo
. Ze zahraničí Řím, ale je to dlouho, co jsem tam byla. Dál se mi moc líbilo Benasque ve Španělsku. A pak i Edinburk je krásný, hlavně ten hrad
.
Jinak osobně raději vyrazím do hor, já na města moc nejsem
. Jedině by tam byl nějaký skvělý hrad nebo něco podobného
.