Jak vypadá vážit si někoho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1998
25.5.13 19:57

@Apaji uplne me to dojalo..teda ne ty husy, ta starost tvyho muze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
25.5.13 20:02

@napresdrzku
Díky, vyřídím mu, že na emiminu boduje :palec: :lol: Ne, vážně, při poslední operaci srdce mě navštívil v Motole (my jsem od Ostravy, takže 400 km daleko) ještě před operací. To loučení bylo šílené, jasně, jsem mladá, ale neříkám, že nás oba nenapadlo, že jim můžu zůstat na stole kór s mimotělním oběhem. Takže: „za pár dnů budeš doma, já pro tebe přijedu…“ a slzy v očích, když se ještě ve dveřích otočil. Tohle jsou okamžiky, na které si vzpomenu, když mě prudí, když mě naštve…doma se mi válí náramek s mým jménem z JIPu, abych si vzpomněla, protože jsem vztekloun a děsně náladová - tohle mě pokaždé zbrzdí. Pokaždé vím, že proti zdraví jsou tyhle malichernosti prkotiny, když dcera přinese ze školy špatnou známku - je to proti tomu prkotina, když ji nejde geometrie - není to konec světa. Jsme jako rodina někde jinde, naše priority jsou někde jinde. I v tomhle jsem dokázala najít pozitivum :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
25.5.13 20:08

@Prcek88
No, my se tak nějak našli - hm, na začátku jsme nic moc neplánovali. Vlastně jen tak nezávazně. On byl a je hezký chlap, oba jsme dělali historický šerm, takže společné zájmy. Já byla po blbém rozchodu a chtěla jsem jít studovat medicínu a na chlapy se vys*at, on byl taky po blbém rozchodu a chtěl si užít s každou sukní. A ono se to přehouplo v něco jiného a opravdového. Medicínu už jsem studovat nezačala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
25.5.13 21:22

@Apaji dojemné až na půdu :hug: tvůj muž je formát a je vidět jak z jeho chování, tak z tvého popisu „situace“, že se fakt milujete a to je krásný…

Jinak vážit si někoho, podle mě znamená ho respektovat, nejednat s ním jako s kusem hadru nebo jako s malým dítětem, uznávat jeho názory a jednání, i když s ním né vždy souhlasím, neponižovat ho, v soukromí ani na veřejnosti.
Ale má to i druhou stranu mince, daná osoba se taky musí chovat tak, aby si úctu a respekt „zasloužila“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
25.5.13 21:25

Jo a být vděčný nemá s úctou mnoho společného…respektive není bezpodmínečně nutné, aby šla ruku v ruce…
vděčnost má podle mě příchuť poníženosti, pokud by mi někdo řekl, že mu musím být vděčná, tak by to ve mě určitě nevyvolalo úctu k dané osobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
25.5.13 22:34

Vděčná nejsem nikomu, maximálně rodičům za jejich výchovu. vážit si člověka můžu za jeho vlastnosti a úspěchy, každopádně si to musí zasloužit. ;)

• Citovat
  • Upravit
3379
25.5.13 22:43

Vděčnost si myslím je zasloužená a vypěstovaná v tom druhém. Pokud není ten „druhý“ můžeme být vděčni a hrdé samy sobě.
Co se týče partnera, mluvím-li za sebe umím říct, jsem za to vděčná, jsem na Tebe hrdá, ale umím říct i to, nemůžu si Tě vážit, nejsem za tohle na Tebe hrdá. Záleží na koho člověk narazí. Jsem dost otevřená povaha, takže s mými emocemi se netajím, ať jsou pozitivní, nebo negativní, a to očekávám i od protějšku. Poděkovat za dobrý skutek umím upřímně jen jednou, nikoli se někomu klanět celý život za jednu věc a líbat mu paty do jeho skonání. Pokud mě někdo zachrání z „životních sraček“ poděkuji mu jednou nebo se jemně v řeči zmíním opět, ale abych někomu dělala sluhu? nikoli. A to očekávám i od lidí okolo mne. Upřímné poděkování, občas slovní návrat, ale více je to pro mne minulost a tou se nezabývám, jen na ní stavím dál. U mne je to jedno, jestli je to rodinný příslušník, partner, přítel, prostě přistupuji k lidem stejným metrem. Mmch, držím se toho, co se mi v životě osvědčilo: „v nouzi poznáš přítele“… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.13 22:58
@Mauzik2 píše:
@Apaji uplne me to dojalo..teda ne ty husy, ta starost tvyho muze..

Taky si myslím :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
437
26.5.13 09:42

Já si myslím, že obecně člověk aby měl pocit, že si ho ten druhý váží, tak by měl občas slyšet slova uznání a chvály. Možná tvůj muž očekává, že si ho budeš vážit (nebo podle jeho slov budeš vděčná) třeba za to, že živí rodinu. A ten pocit nemá. Takže prostě chválit a chválit, chlapi to milujou a pak i oni chválí a na rukou nosí. Za každou maličkost - miláčku děkuju, žes udělal to a to, oceňuju, že sis vzpomněl na to a to a tak podobně. U nás to tak napříkald chodí a to oboustranně. A z toho máme oba pocit, že si nás ten druhý váží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.13 10:17

@janees Ano to si taky myslím, ze chvala je dulezita. Musi se chválit, chvalit a chvalit :)

• Citovat
  • Upravit
2351
26.5.13 10:49

Tak holky, jak tak koukám, asi to vidíme všechny stejně..ten můj mužský si to asi představuje, že mu polezu do ehm..víte kam…Mám dvě děti, starší je z předchozího vztahu..Ví to moc dobře, že ho obdivuju za to, jak ho přijal, i to, že když jsem byla chvíli bez práce, tak se o nás finančně postaral..Teď jsem na mateřský s naší dcerou.. Když můžu a vzpomenu si, něco mu koupím(jen blbinu pro radost),vařím co má rád, doma má uklizeno a např. teď jsme po rekonstrukci byt. jádra..3 týdny tu dýchal prach-denně jsem tu utírala prach a několikrát denně jsem kvůli němu vytírala podlahu, protože se tu dusil, zajímám se o to co dělá, i když mi vypráví o postavičce v PC hře.. Nevím, jak to myslí on-vážit si ho..Asi čeká, že mu postavím pomník v životní velikosti? :nevim:. Každopádně děkuju za vaše příspěvky a životní zkušenosti. Asi mu to dám přečíst!! :roll:.. Některé z vás mají skvělé muže :potlesk:. Krásnou neděli všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.13 10:59
@Gabčulinda píše:
Tak holky, jak tak koukám, asi to vidíme všechny stejně..ten můj mužský si to asi představuje, že mu polezu do ehm..víte kam…Mám dvě děti, starší je z předchozího vztahu..Ví to moc dobře, že ho obdivuju za to, jak ho přijal, i to, že když jsem byla chvíli bez práce, tak se o nás finančně postaral..Teď jsem na mateřský s naší dcerou.. Když můžu a vzpomenu si, něco mu koupím(jen blbinu pro radost),vařím co má rád, doma má uklizeno a např. teď jsme po rekonstrukci byt. jádra..3 týdny tu dýchal prach-denně jsem tu utírala prach a několikrát denně jsem kvůli němu vytírala podlahu, protože se tu dusil, zajímám se o to co dělá, i když mi vypráví o postavičce v PC hře.. Nevím, jak to myslí on-vážit si ho..Asi čeká, že mu postavím pomník v životní velikosti? :nevim:. Každopádně děkuju za vaše příspěvky a životní zkušenosti. Asi mu to dám přečíst!! :roll:.. Některé z vás mají skvělé muže :potlesk:. Krásnou neděli všem :kytka:

Třeba to přečtení nebude tak špatný nápad :palec: :palec: a sám uvidí jak to je. Já taky byla bez práce chvíli a přítel se o nás staral sám a za to jsem si ho vážila, ale pomník jsem mu nestavila :D Snad to ty chlapi chápou, já se mu zase starám o syna a taky mi neříká jak si mě váží. To musí tak nějak vyplynout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.19 08:20

Obnovuji tuto diskusi…
Rozvádíme se a manžel mi po dlouholetém vztahu řekne: po tom všem, co pro mě udělal, si ho nevážím a nejsem vděčná…je to normální?
To co udělal je to, že zajistil pro nás bydlení.

• Citovat
  • Upravit
6534
27.5.19 08:26
@Anonymní píše:
Obnovuji tuto diskusi…
Rozvádíme se a manžel mi po dlouholetém vztahu řekne: po tom všem, co pro mě udělal, si ho nevážím a nejsem vděčná…je to normální?

A číms přispěla do vztahu ty? Těch pár řádků je bohužel málo na to, aby ti tady někdo „fundovaně“ poradil. Zkus to rozepsat víc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
27.5.19 08:31
@Anonymní píše:
Obnovuji tuto diskusi…

Ahoj,

to samé vyčítá kamarád své ex - že si ho neváží a neměla k němu uctu. Jenže on je docela dost samolibý, prostě jedináček, dokonalý syn, dokonalý otec, dokonalý manžel (v jeho očích a očích jeho rodičů). A po letech podřizování se, si našla milence. No a to ji celá jeho rodina nemuže zapomenout. Nojo, byla nevděčná, když se celý vztah podřizovala, přiživovala jeho ego, nic neudělal dobře? A co dělala ona? Vychovala děti a starala se o domácnost - nebylo nutné aby chodila do práce, neměli hypoteku nic.
A byla nevděčná? :nevim: Co člověk to názor.

Nicméně o rozvodovém řízení padají někdy kruté věty, které prostě říkají ublížení a smutní. Těžko soudit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí