Jak vypadá vážit si někoho?

2351
25.5.13 17:45

Vážit si někoho?!

Ahojte holky, zajímalo by mě, jak si představujete, že by mělo vypadat „že si někoho vážíte a jste mu vděčné“. Partner si totiž myslí, že si ho nevážím :roll:.. No, já si zase myslím, že jo..No, ale asi mám špatnou představu :nevim:..Díky za Vaše názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1998
25.5.13 17:47

A jak ti zduvodnil, ze si ho nevazis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.13 17:49

Vážit si někoho chápu já ve smyslu nebrat toho člověka jako samozřejmost a tím by tak mělo odpovídat chování.

No je to ale dost široký pojem a myslím, že ho i každý chápe jinak. Spíš by chtělo popsat, co přesně ti vyčítá (kromě toho, že si ho nevážíš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
25.5.13 17:50

Proč si myslí, že si ho nevážíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
25.5.13 17:51

No, tak tahle faze u nas taky probehla, a to paradoxne z obou stran :lol:
Pri podrobnejsi komunikaci sme zjistili, ze nam obema vadily i stejny veci - kdyz ti ten druhej porad rika co a jak mas delat a vpodstate se k tob chova jak k nesvepravnymu… sem presvdcena, ze to byl dopad toho, ze sme se stali rodicema, proste pak partnera korigujes tak trochu jak dite a ani si to nemusis uvedomit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
25.5.13 17:51

Ja taky obcas doma zahlasim, ze si me nikdo nevazi, ale to je v situaci, kdy po sobe kluci nuklidi, udelaji bordel a nehlasi se k tomu..spis pri blbinach bych rekla..ale jinak mam pocit, ze si me muz vazi a je rad, ze me ma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
25.5.13 17:55

Myslim si ze v kazdem partnerskem vztahu prijde chvile, kdy si partneri reknou nebo jen mysli, ze ten druhy si ho nevazi. Obzvlast v dlouhodobem vztahu s detmi.Je treba asi komunikace, mluvit o tom, aby to neprerostlo ve velkou hradbu mezi partnery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
25.5.13 17:57

Myslím že to že si toho druhého vážím jsou drobnosti které říkám, nějak se projevuji. Mám už dlouhodobý vztah, takže se s mužem známe opravdu dobře. Víme kdy je lepší mlčet, kdy je naopak potřeba promluvit, kdy být rázná/rázný, kdy pokonejšit. A nejvíc se to projeví ve stresových/nepříjemných situacích, on stojí za mnou, já za ním.

• Citovat
  • Upravit
22026
25.5.13 18:00
@Gabčulinda píše:
Ahojte holky, zajímalo by mě, jak si představujete, že by mělo vypadat „že si někoho vážíte a jste mu vděčné“. Partner si totiž myslí, že si ho nevážím :roll:.. No, já si zase myslím, že jo..No, ale asi mám špatnou představu :nevim:..Díky za Vaše názory :kytka:

„Vážit si někoho“ a „být někomu vděčný“… to jsou setsakra rozdílné pojmy.

Svého partnera si vážím - ale určitě bych neřekla, že jsem mu vděčná. Nějak nevím, proč a za co by si manželé, resp. partneři měli projevovat vděčnost.

Vážím si jej za to, že se o nás stará… že je fajn táta… že je sebejistý, ale zároveň hodný a laskavý člověk.

EDIT: A vlastně ani nevím, jak přesně mu to dávám najevo - tak nějak normálně, v běžném životě. Nepotřebuju ho o tom nějak výslovně nebo výrazně přesvědčovat - a ani on mne. Prostě to o sobě víme a cítíme.

Příspěvek upraven 25.05.13 v 18:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
25.5.13 18:01

To je siroky pojem, nemyslet to, ze k nemu nemas uctu? Ze neni respektovan? Jinak ja to mam stejne jak @Mauzik2 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
25.5.13 18:02
@BohunkaP píše:
„Vážit si někoho“ a „být někomu vděčný“… to jsou setsakra rozdílné pojmy.

Svého partnera si vážím - ale určitě bych neřekla, že jsem mu vděčná. Nějak nevím, proč a za co by si manželé, resp. partneři měli projevovat vděčnost.

Vážím si jej za to, že se o nás stará… že je fajn táta… že je sebejistý, ale zároveň hodný a laskavý člověk.

jo na konci co pises bych taky brala jako vysvetleni,,vazit si,,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
25.5.13 18:13

Kdyz si nekoho vazim tak se jedna o muj vnitrni pocit ucty k nemu. To ze si vazim manzela a mam ho v ucte znamena, ze nekdy jsem zticha i kdyz bych mu nejradeji neco,,peknyho" rekla, kdyz jdu nakoupit tak mu obcas prinesu nejakou drobnost co vim ze ma rad…atd. Ale nejsem jeho sluzka a otrokyne. Obcas si musi kosili vyzehlit sam, na veceri si sam namaze bez kecu chleba (i kdyz prijde hotovy v osm vecer)…a mimo jine i za to si ho vazim. Vazim si ho za to ze si hycka, ze na me a na dceri nesetri, vazim si ho proto, ze si vzajemne vychazime vstric. A on je rad, ze ma tak baaajecnou zenu jako jsem ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
25.5.13 18:18
@Gabčulinda píše:
Ahojte holky, zajímalo by mě, jak si představujete, že by mělo vypadat „že si někoho vážíte a jste mu vděčné“. Partner si totiž myslí, že si ho nevážím :roll:.. No, já si zase myslím, že jo..No, ale asi mám špatnou představu :nevim:..Díky za Vaše názory :kytka:

Hroozne by mne zajimalo jak si predstavuje projevy toho, ze si ho vazis… Vzpomela.jsem i na popis arabske kultury v knize Bez dcerky neodejdu. Tak projevem ucty vuci muzi bylo i nemluvit s ostatnimi muzi, podrzet mu kdyz dostane chut na sex, zahalovat si oblicej, varit, smazit, zkratka drzet pusu a krok… No a pani si teda povedeneho manzela vazit tim padem nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
25.5.13 18:22

Mně to ten můj říká taky, že si ho nevážím. A říká to, když se chovám nevděčně nebo se na něj utrhuju. Já zas říkám, že si mě neváží, když bere to, co dělám a že s ním jsem, jako samozřejmost.

• Citovat
  • Upravit
4724
25.5.13 18:34

Někoho si vážit ještě neznamená být mu vděčný. Vážit si znamená, že toho druhého respektuju, důvěřuju jeho schopnostem a úsudku, oceňuju, co pro rodinu dělá.. Takže pokud po druhém člověk vříská, štěká, dohaduje se, vyčítá..to se z toho pak špatně pozná, že si ho váží. Být vděčný mi do partnerského rovnoprávného vztahu moc nesedí.. i když taky vlastně občas muži vyčítám, že je nevděčník a že si neváží mé práce doma a kolem dětí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí