Co zařídit kvůli alimentům?

Anonymní
23.5.13 15:45

co zařídit kvůli alimentům?

Ahoj holky,
vím že už tu určitě nějaké takové téma je, ale momentálně jsem v takovém rozpoložení že nemám nervy to hledat.
Dneska u nás byla moje kamarádka ze školy. Otěhotněla brzo jako já, jenže já mám milujícího manžela a ona chuděra hajzla, kterej jenom chlastá a kouří trávu (nemám nic proti trávě, ale toto už je moc). V těhotenství malovala, dělala podlahu a malej se stejně narodil do bytu kde nebyla dodělaná ani zeď, protože chlapeček to prostě nezvládl :cert:.
Jenže dneska přijela celá uplakaná, že už to nevydrží. Přijel nalitej domů, zapnul jim tam plyn na sporáku a odešel. Naštěstí to včas zpozorovala a začala okamžitě větrat a tak. V noci ji vyhodil z postele, malej spinkal celou noc v autosedačce a ona seděla na židli a plakala.
Má povahu takové té trubičky, co si myslí že po porodu to bude lepší, až malej vyroste bude to lepší, až přestane kouřit bude to lepší.
Ale kdy to bude?? Nikdy.. Tak jsme se bavili a nakonec chce odejít k jejímu taťkovi. Aspoň na chvilku. Ale co musí vyřídit aby dostala aspoň nějaké peníze od něho? Malej má dva měsíce, mateřskou bere, ale i tak z toho nemůžou vyžít. A co když on peníze nemá (nepracuje), za jak dlouho a jakým způsobem zasáhne soud? a na kolik peněz jí to vyjde?
Raději napíšu anonymně, protože už tak má pekla doma dost.
Já jsem tak na něho vytočená..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15814
23.5.13 15:56

Tak asi nejlepší bude, když zajde na úřad, na odbor péče o dítě a o všem si tam popovídá se sociální pracovnicí a požádá ji, aby jí pomohla sepsat návrh na svěření dítěte do péče. Jeho součástí je i výše výživného. Poplatek nevím, u nás rozvod zajišťoval manžel (já mu jenom musela sepsat papíry :twisted:), ale myslím, že za podání návrhu na svěření dítěte se neplatilo nic.

Ovšem pokud on peníze nemá, jakože OPRAVDU nemá, tak celkem nemá šanci z něj nic dostat, protože kde nic není, ani smrt nebere. Pokud je zaměstnaný, tak po prvních nezaplacených alimentech klidně může dát návrh na exekuci a zaměstnavatel mu bude výživné srážet z platu. Pokud má majetek, může požadovat exekuci na majetek. Pokud je ale opravdu alkoholik a feťák (jak píšeš), tak se moc nedá předpokládat ani jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
23.5.13 15:59

Za návrh na svěření dítěte do péče s poplatek nehradí. Dále můžeš žádat alimenty i na sebe. Ve všem poradí odbor péče o dítě, také ho u soudu zastupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.13 16:00

Práci nemá, má 3 školy ale vždy jen první roční, takže má dodělanou základku, a na brigády občas zajde aby měl na svoje potřeby :cert:

• Citovat
  • Upravit
1035
23.5.13 16:13

Každopádně bych zažádala o svěření do péče a alimenty. Peníze z něj asi nedostane, ale třeba ho to donutí, aby se začal snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
23.5.13 16:32

Taky by mě zajímalo, jak to soud dělá s alimentama u chlapa, kterej nepracuje (OBČAS načerno nějaká brigáda), nemá žádný majetek (ani auto, ani řidičák) a to co má je psané na jeho rodiče? To snad ani nemá cenu, ne?

• Citovat
  • Upravit
681
23.5.13 17:20

V

Příspěvek upraven 30.03.14 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
23.5.13 18:22
@Jenver píše:
Pokud nepracuje, tak mu soud alimenty vypočítá, podle toho kolik by si byl schopný vydělat, kdyby pracoval.

ale tak v tom problém není, on to soud vždycky nějak vypočítá.

problém je spíš v tom, jak z chlapa ty peníze získat :nevim:

ale každopádně jsem pro alimenty chtít i za cenu toho, že mi nebudou placeny, nežádání o alimenty může znamenat třeba to, že mi stát nepřizná dávku v hmotné nouzi (což podle popisu zní jako docela aktuální problém).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí