Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem. Máme problém s partnerovo maminkou. Za tři týdny se nám narodí miminko. Nevíme, co čekáme. A narazili jsme na odpor při výběru jména pro syna. Chceme Davida, ale s tim má maminka hrozný problém. Je zdravotní sestra a starala se kdysi o sousedky syna (Davida), který byl vážně nemocný a před 4 (!) lety umřel. nevím kolik mu bylo, něco přes 20. A maminka má problém s tím že by se náš syn měl jmenovat David. Při každé návštěvě pláče a prosí nás, ať jí řekneme, co čekáme (pokaždé jí opakujeme, že to SKUTEČNĚ nevíme) a pak pláče ještě víc, ať dáme jiné jméno, že by z toho měla vždy trauma, když by ho měla oslovit jménem, a že vůči sousedce by to taky nebylo fér. Ona maminka je trochu dost citová vyděračka, co se týče jiných věcí a zatím se na přípravách na miminko moc nepodílela. Zatím pořád jen má největší trauma z toho, že by se její vnouče mělo jmenovat po klukovi, ke kterýmu neměla žádný příbuzenský vtah a který zemřel před 4 lety! Já to chápu, že by jí to připomnělo, ale to bysme mu museli dát jméno, které nikdo na světě nemá, aby se k tomu nevázal nějaký příběh…partner Davida chce. Tečka. Ale já z toho mam špatné svědomí, trápí mě to. taky bych mo chtěla Davida, ale zase abych se měla dívat na tchýni, jak pokaždý brečí, kdykoli na vnouče zavolá…já nevim… co si o tom myslíte? ![]()
@Lonna pokud chcete Davida, tak takové jméno prostě dejte, je to vaše dítě. To byste opravdu museli vymyslet bůhvíjaké jméno, aby se s tím nic nepojilo. Tchýně si zvykne, nic jiného jí nezbyde…
Tchyne si zvykne, nebo myslis, ze se zhrouti pokazde, kdyz na vnouce zavola? Akorat to zkousi. Je to vase dite, vy s nim budete, dejte, co chcete. A na sousedku bych nekoukala vubec.
Ach jo… ty tchýně… mně osobně by to vadilo tohle vydírání… je to věc rodičů - to by si měla tchýně uvědomit…
zastavám heslo komu se to nelíbí - at si pr..l políbí… good luck…
Je-li to tchynino dítě, ať vybere jméno sama. Není-li to její dítě, nemá do toho co mluvit.
Začne to tým, že si nemožete vybrať meno pre dieťa sami aké chcete a ako to bude pokračovať??
za to že susedke umrel, no dobre bolo by mi susedky ľúto, ale predsa Dávidov musí mať aj tak okolo seba plno. Ja by som si to určite urobila po svojom, tchýne sa očividne nudí a nevie čo si vymyslieť aby bolo po jej…teda aspoň tak to vnímam ja. Navyše 4 roky to nie sú 4 mesiace, už by to nemuselo byť (aspoň pre vašu tchýňu) také čerstvé…
Je to snad vaše dítě, tak si mu dejte jméno jaké se líbí Vám, tchýni do toho není vůbec, ale vůbec nic
Takové plačky-herečky fakt miluju, jak jí ustoupíte, zkusíte to na Vás příště s něčím jiným co nebude dle jejího gusta ![]()
Já bych s tchýní vůbec jméno pro dítě nekonzultovala
Do toho jí nic není. My oznámili jména dětí až když se narodily a do té doby to nikdo nevěděl. Ani pohlaví ani jméno
Já bych to taky tak viděla, ale zase pak dívat se na ni, jak pokaždý brečí, kdykoki by se měla na dítě podívat nebo ho oslovit…já zas nejsem ta, která by šla přes mrtvoly a pokud by teda z toho mamminka měla mít, byť pro mě nepochopitelné, trauma, tak bych byla ochotná ustoupit, ale zase mi jde o princip. Já sousedku neznám, v živottě jsem jí neviděla, s partnerem jsme se rozhodli pro davida, máme to i černé na bílém na matrice a tchýně pořád brečí a prosí…
![]()
No já bych se na tchýni asi vykašlala…Bohužel, každý zná někoho nějakého jména…My taky zrovna čekáme mimčo a taky se občas doslechnu názoru jako :„cožeee? neee, já znám jednoho a ten…“ je mi to fuk…samozřejmě, že asi je jiné, že tento david umřel, ale i tak…dalších milion davidů chodí po světě…Navíc je to fakt krásné jméno, Davídek
prostě ji řekněte, že je to Vaše volba, Vaše vysněné jméno a ať už Vám o tom neříká…Je to partnerova maminka a když on nic nenamítá a pořád chce Davídka, to by mi stačilo…Já bych pak nemohla vybrat asi žádné normální jméno, kdybych se měla pořád na něco a někoho ohlížet ![]()
Vybrali jste si, tak se na ostatní vykašlete, je to Vaše miminko
A třeba to bude holčička
Necháváte se překvapit???:-)
Zvykne si… Moje babi, kdyz jsem ji rekla, jak se bude syn jmenovat, mi praskla s telefonem
a taky si nakonec zvykla. Co ji zbylo, zejo ![]()
Tak moje mati se nikdy nelibilo jmeno, co jsme vybrali a presto jsem vzdycky dala to, co jsem chtela.ja si do niceho kecat nenecham. ale v tvem pripade bych to jeste promyslela. vzdyt je tolik krasnych jmen! nebo se tchyne zeptej, co se libi ji
-nemyslim to vazne…
@Lonna to je její problém, že se jí to nelíbí
Naší se taky nelíbilo (Sebastian), ale zvykla si v pohodě ![]()
A na nějakou sousedku bych se vykašlala úplně!!!a neboj, tchýně si zvykne!!!a určitě to ani nebude trvat dlouho…už to s ní prostě neřešte a až se narodí, tak buď to bude holčinka nebo ji oznamte, že je to Davídek a basta…vůbec bych to neřešila…
Jestli jste se na Davidovi oba shodli a chcete ho dát, tak ho dejte. Až se narodí, tak tchýně na sousedky syna brzy zapomene a vybaví si pod Davidem vždycky toho vašeho! Akorát bych si o tom s ní zkusila ještě v klidu promluvit. Hodně štěstí k porodu!