Jak vypadá vážit si někoho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10245
27.5.19 10:59

@warita Děkuji, to víš, buď to bude stářím, nebo tím, že jsem si za život už taky dost užil… Vyber si :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
27.5.19 11:02
@Anonymní píše:
A jinak on věděl, že jsem si toho vážila, že dokázal udělat bydlení pro nás…
Ale přece nebudu mu to říkat každý den jak si ho za to strašně vážím…
Nevím co přesně chtěl, a on to asi taky neví…

To tak někdy bývá. Někdy se prostě jen ten vztah unaví, není nic konkrétně špatně, jen to dobré najednou je ryč, nebo není vidět…
Kdo inicoval rozvod? Hádám, že asi spíš on. Nemusí to být následkem toho, že jsi udělala ty něco špatně, že máš v sobě hledat vinu.
Třeba se to vše odehrálo v něm.
A s tím, holka, nic nezmůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.5.19 11:04
@Tableta píše:
8o Jak to není moc? Já si myslím, že to je až až :cert: Myslím si, že je pěkně nevděčnej. A zeptala ses, co by si tak představoval, abys dělala? Není třeba spíš materiálně založenej? To je pak těžký. Každopádně si myslím, že bys to měla brát spíš jako výhru, než prohru. Sobec.Příspěvek upraven 27.05.19 v 09:31

vis co si ja myslim? Ze on si predstavuje tu vdecnost tak, ze si nema pravo na nic stezovat, protoze on prece zaridil bydleni, tak musi slapat v brazde a byt ticho. A beda, kdyz si na neco stezuje a neco ji vadi. To je pak nevdecna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
27.5.19 11:30
@milktea píše:
asi jsi na to kápla tou poslední větou, protože takhle to je asi v 90% domácnostech a že by takhle plošně byli chlapi blbě vychovaní, to se mi nechce věřit…To je něco jako: já vařím (ženská práce) a on poseká zahradu/vymění olej v autě (mužská). Ale tu zahradu seká jednou týdně, ale já v kuchyni jsem skoro pořád. To je k tomu baráku, že on ho sice (jednou) koupil, ale aby mu nespadl na hlavu, ty tam musíš kmitat denně.

Já fakt nevím. :think: Mám tři kluky a začínám na to narážet čím dál častěji. Nemám vzor z domu, asi jsem žila v nějaké bublině a myslela jsem si, že to jsou jenom bulvární kecy, že už to přece tak dávno není. A pic ho, už to řeším ve vlastní rodině.
Ale už jsem tolikrát narazila na údiv ve stylu „a manžel ti pohlídá?“ „ty se nebojíš mu nechat děti na dva dny?“ „kluci ti pomáhají skládat prádlo? 8o " atd. a řeči typu "co bys chtěla, je to chlap“ že mám pocit, že jsem opravdu letadlo a tyto rozdíly jsou ve společnosti hluboce zakořeněné. :,(

• Citovat
  • Upravit
19874
27.5.19 12:09
@Elenloth píše:
Já fakt nevím. :think: Mám tři kluky a začínám na to narážet čím dál častěji. Nemám vzor z domu, asi jsem žila v nějaké bublině a myslela jsem si, že to jsou jenom bulvární kecy, že už to přece tak dávno není. A pic ho, už to řeším ve vlastní rodině.
Ale už jsem tolikrát narazila na údiv ve stylu „a manžel ti pohlídá?“ „ty se nebojíš mu nechat děti na dva dny?“ „kluci ti pomáhají skládat prádlo? 8o " atd. a řeči typu "co bys chtěla, je to chlap“ že mám pocit, že jsem opravdu letadlo a tyto rozdíly jsou ve společnosti hluboce zakořeněné. :,(

Ono se to mění, ale pomalu. A někdy si to dělají i ženské samy, jak chtějí všechno zvládnout. A někdy chlapovi „pomůže“ až rozvod, aby změnil. mysleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
27.5.19 14:06
@robínek píše:
Ono se to mění, ale pomalu. A někdy si to dělají i ženské samy, jak chtějí všechno zvládnout. A někdy chlapovi „pomůže“ až rozvod, aby změnil. mysleni.

Jo, to máš pravdu. Ale je to smutné. :(

• Citovat
  • Upravit
113
27.5.19 15:29

Na základě zkušeností a pozorování lidi bych řekla, že každý clověk se (s jistou dávkou nadsázky) vždy a všude cítí nedocenen případně „na všechno sam“ :D V práci, ve vztazích, v rodině v aktivitach mimo práci… Je jen otázkou jak moc je ochotný pripustit si, ze pro nikoho dalšího kromě sebe nebude takovým stredobodem vesmíru jako sam pro sebe. A začít si všímat, ze i ostatní něco dělají, snaží se a možná se cítí (paradoxně) úplně stejně nedocenene. :mrgreen: Chce to nadhled, humor a zkrátka nebrat se tak vazne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
27.5.19 16:24
@Marrixie píše:
Na základě zkušeností a pozorování lidi bych řekla, že každý clověk se (s jistou dávkou nadsázky) vždy a všude cítí nedocenen případně „na všechno sam“ :D V práci, ve vztazích, v rodině v aktivitach mimo práci… Je jen otázkou jak moc je ochotný pripustit si, ze pro nikoho dalšího kromě sebe nebude takovým stredobodem vesmíru jako sam pro sebe. A začít si všímat, ze i ostatní něco dělají, snaží se a možná se cítí (paradoxně) úplně stejně nedocenene. :mrgreen: Chce to nadhled, humor a zkrátka nebrat se tak vazne.

přesně tak :potlesk: jako lidi jsme hodně sobecký a bohužel výchova to moc nekoriguje (hledí se na „co na to řeknou ostatní“ místo na „jak se budou ostatní cítit“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
29.5.19 17:40
@Anonymní píše:
Přispěla…na to je těžké odpovědět…
Chtěla jsem normální rodinu s úplně normálním životem…
Takže jsem prispívala tak, že jsem se o rodinu starala, o děti, domácnost, vše, chodila po materské do práce…to asi není tedy moc…
Nevím, cím víc jsem měla přispět…

Kdybys byla na pracáku, rodina pod dohledem sociálky a ty chodila fetující a po barech, tak možná může říct, že tě musel živit. Jestli bys přes ten fet měla na ten rohlík chuť.
Chovala jsi se jako ženská od rodiny. Jestli je přesvědčen o tom, že jste mu přítěží a on se nemůže rozlétnout, protože vás musí živit a ty ještě nelíbáš vzduch, který on vydechuje, tak se rozejděte. Psychicky se ti velmi uleví. Problémy budou, ne že ne, ale nebudeš si to dennodenně vyžírat, že vůbec dýcháš. Říct matce od svých dětí, že ji musím „živit“, tak ať si ten žvanec sežere sám a zůstane sám. Nikdy se mu nezavděčíš, protože tě musel přece živit a to budeš mít na talíři do konce života. Jdi od něj a už se nevracej. On ať si pořídí psa - teda ten taky žere, tak asi nic. :cert:

• Citovat
  • Upravit
253
30.5.19 11:34

Četla jsem, že ženy potřebují, aby se ve vztahu cítily milované a chlapi zase potřebují cítit, že si je žena váží. Prostě ženská udělá (ráda) spoustu práce doma bez nároku na „vděk“ ale pouze když cítí, že ji chlap opravdu miluje. A naopak chlap nepotřebuje být stále ujišťován o lásce partnerky, zato potřebuje cítit vděk za to, co pro rodinu dělá, že je potřebný, důležitý.

Blbý asi je, že ta jedna strana většinou nenaplňuje tu potřebu toho druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.5.19 11:46
@Anonymní píše:
Obnovuji tuto diskusi…
Rozvádíme se a manžel mi po dlouholetém vztahu řekne: po tom všem, co pro mě udělal, si ho nevážím a nejsem vděčná…je to normální?
To co udělal je to, že zajistil pro nás bydlení.

když se ptáš, jestli je to normální, tak ti musím odpovědět, že je normální, že to říká.
Potřebuje ze sebe smýt vinu, hodit to na někoho jiného, a pokud v tom není milenec nebo milenka, na kterou by se to hodilo snadněji, tak je vždy jednodušší říct „můžeš za to ty, protože sis mě nevážila“ než třeba říct „můžu za to i já, protože…“ nebo si prostě přiznat, že za to můžete oba a zároveň nikdo a rozejít se bez zbytečných napadání…
Ale to je bohužel pro leckoho příliš těžké.

Heleď, skoro bych řekla, hoď to za hlavu, řeči se vedou, voda teče…on je teď ublížený a kouše okolo sebe. Výčitkami ani jeden nic nezlepšíte. Asi bych měla chuť mu odpovědět, že ho chápu, když to takhle vidí, a že jestli mu pomůže to takhle vidět, tak prosím, ale to na věci nic nemění… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
30.5.19 12:04
@Bodlina píše: Četla jsem, že ženy potřebují, aby se ve vztahu cítily milované a chlapi zase potřebují cítit, že si je žena váží. Prostě ženská udělá (ráda) spoustu práce doma bez nároku na „vděk“ ale pouze když cítí, že ji chlap opravdu miluje. A naopak chlap nepotřebuje být stále ujišťován o lásce partnerky, zato potřebuje cítit vděk za to, co pro rodinu dělá, že je potřebný, důležitý.Blbý asi je, že ta jedna strana většinou nenaplňuje tu potřebu toho druhého.

To jsi hezky zachytila do slov jednu velkou pravdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.19 15:21

Ahoj,
když navážu ještě na tuto diskusi…
Jaký má manžel a otec od rodiny důvod stále své manželce, která se s ním rozvádí, stále psát (už 8 měsíců) takové věci, že ji miluje, ať tu rodinu neničí, že děti si to nezaslouží, že se změnil…
Opravdu ji miluje? Nebo co on vlastně chce?
Jde mu o ni? O rodinu? O sebe??
Nechápu to…

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
17.6.19 15:24

Tak se ho zeptej, ne? Nikdo jiný, kromě něho ti na to věrozhodně neodpoví.

A pokud se ti nedaří domluvit se s ním příčetně, tak to zkus v rámci manželské poradny.

Stejně spolu potřebujete umět konstruktivně vycházet, abyste svými problémy ničili děti co nejméně, když už je miminálně 8 měsícá, ale spíš déle dusíte v tom co žijete teď. (samozřejmě že to vnímají).

Takže poradna je jedině dobrý nápad - a neznamená to že se k němu chceš vrátit, ale že se potřebujete chovat jako zodpovědní dospělí a vyčistit mezi sebou co půjde, abyste co nejméně ubližovali dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
17.6.19 16:31

Takto obecně - může to být různé. Bud to opravdu považuje za malicherné se zvádět, miluje jí a chce to dát upřímě dohromady. Nebo je zoufalý závislý. Nebo naopak manipulátor a potřebuje svou oběť dostat zpět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí