Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Boteovatereza27
Me nikdo nemeril panev ani v jednom tehotenstvi ze 3. Ja mam nakonec vsechny deti sekci. Ale mam spoustu kamaradek co maji za sebou VBAC a chvali si to. Prvni akutni pro hrozici hypoxii plodu. A druhe dite KP, tak jsem na VBAC nemela odvahu.
Priznam se, ze jsem se druheho porodu hrozne bala a byla jsem nakonec rada za dalsi cisar. Ale kdyby byla mala hlavou dolu, tak mi ho automaticky nedelali. Asi zalezi na porodnici ![]()
Jo a u tretiho jsem si sla rovnou domluvit termin a pak jsme rikala ze teda vlastne nevim, zda muzu. Ze to beru do tretice automaticky. A doktorka mi rekla, ze oni to taky berou jako automatickou vec po 2sekcich udelat treri, ale zda si preju VBA2C, tak s tim nema problem a nebudu prvni ani posledni. Ja ale byla zase srab
![]()
Na Facebooku je skupina VBAC a tam ti poradí holky úplně se vším. Já měla první císař pro nepostupující porod a druhý plánovaný na moje přání a obdivuju všechny kdo to chtěli zkusit:-) Jinak ale mám pocit, že tak polovina holek ze skupiny stejně skončí na druhém.
@Boteovatereza27 píše:
Ahojky. Jsem nyní ve 13 týdnu druhého těhotenství. Času do porodu spoustu, ale já už začínám přemýšlet. Můj první porod byl vyvolávaný týden po termínu, v pondělí začali s vyvoláním, malá se nakonec narodila až ve středu v půl 3 odpoledne akutním sc udajně pro nepostupující porod, malá nechtěla sestupovat…Porod hrozný..tolik drijáků co do mě narvali..Několik tablet, nějaké injekce a na konec oxytocin. Byla jsem hloupá. Věděla jsem to celou dobu že skončím na císaři.Prostě jsem to měla furt v hlavě, nevím proč. Na víc jsem obravdu maličká. Měřím 153 cm a jsem hubená. Zpetně mě i dost zaráží, že mi nikdo neměřil pánev?..Je tu někdo kdo měl první porod podobný jako já, se stejným problémem a druhý porod byl přirozený? Vím že se mě budou ptát jak bych si přála rodit..a já opravdu nevím.
Ahoj.
Pokud jsi to celou dobu měla v hlavě, tak to ani jinak skončit nemohlo. ![]()
@Boteovatereza27 ahoj taky se chystám na Vbac jsem v 10 týdnu:-) pojď k nám na fb di skupinky Vbac CZ je tam spousta užitečných rad. Jinak Já mám v papírech zapsán nepoměr pánve s miminka. Moje gyn. Když to videla tak se zděsila, ze to prý není možné. Pritlacila jsem na ni, jestli mi pánev měřila (nepamatuju si to) a ona ze jiste
minuly tyden jsem byla poprvé na kontrole tehu a byl tem zaskok, ty se taky zdesila a rikala ze určitě rodit muzu, ze ani ný utz nevidí žádné deformace nebo málo prostorné pánve ale ze klasicky pelvimetrem se už neměří, o ničem to nevypovídá. Jsem rada, pro Vbac jsem ochotna udělat úplně vše…možná it roční riskovat, všechno lepší než porod podobný tomu prvnímu, silné poporodni trauma a deprese ještě 1,5 roku poté… držím palce at se správně rozhidnes podle svého ![]()