Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Řekni ti co nám poradila fyzio u syna.
Dej na bříško, a zatlac mu lehce na zadeček, tím mu pomůžeš, aby tu hlavu zvedal. To, že mrci, neznamená hned, že ho musíš dát zpět, musí zkrátka ty svaly posilovat.
Kazde dite je jine. Moje dcera krasne pasla a drzela hlavicku co koukam na videa na tom druhem mesici, hezky pevne… Ale taky se ji to ne vzdy libilo, taky se vztekala… Je dulezite hlidat, aby se nezvedal zadecek-kdyztak ho pridrzet, a taky, aby mel spravne rucicky… Ja prebalovala vzdy pred krmenim, a tak jsem pri prebalovani vzdy davala na brisko… a postupne treba po par dnech prodluzovala interval trenovani…
Jeste jen dodam, ze presne to ze se mu to nelibi neni uplne hned duvod s tim prestat… Ty svaly se nejak zpevnit musi. Je to pro ne fuska, ta hlava je celkem tezka… ale oni se pri tom i unavi, je to fakt drina. A taky se na tom brisku a pekne vyprdi, pac si svoji vahou zmacknou brisko… za par tydnu by mel uz travit vetsinu dne na brise, to trenovani je dulezite.
Tak jsem zkusila pridrzet ten zadeček a opravdu se zaprel a tu hlavičku krásně zvedl a dokonce se mu ten jiný výhled i líbil… Takže budeme takhle trénovat několikrát denně. Děkuji za tip… ![]()
Ja bych se s dovolením zahackovala. Stejně stará holčička mi při paseni přepadává na stranu, kouká tam, opírá se o jednu ruku a nakonec tam spadne. Navíc se chce odrážet nožičkami jako do plazeni.
Kontrolu budeme mít až za měsíc, navíc tipuju, že naše MUDr toto sama řešit nebude, že se budu muset aktivně ptát (na dvouměsíční kontrole dcera shodou náhod zrovna zapasla ukazkove).
Nějaké tipy, co s tím přepadáváním?
@Santa Juana nenechat prepadavat, nam taky padala k jedne strane a drzeli jsme ruce, aby nepadala. Dulezite je trenovat casto, po chvilkach…
jinak u nas jeste na 2m prohlidce to vypadalo blede a na 3m uz bylo vse uplne ukazkove a zlomilo se to tyden pred ![]()
Doporučuji pořídit knížku Rozvíjej se, dětátko od Kiedronove a nebo kamarádka měla online kurz od mklife o našem miminku (cekame miminko) **** - vše, co potřebuješ vědět o miminku do jeho 1 roku, včetně vývoje, příkrmu, kojení, očkování a základní první pomoc. A pak ještě knizka mamou hrave, tam jsou hry k aktivaci správných svalu
edit adminom - odkaz
Dobrý den, můj syn měl teď 2 měsíce a stále nepase koníčky. Na 2 měsíční kontrole na nás doktorka koukala jako by byl opožděný a že ho mám dávat 5× denně na 5 minut na břicho ať pase. Ale on prostě nevydrží 5 minut, většinou tam sebou potácí, nebo mrčí, občas se mu podaří hlavičku zvednout, ale není to ten správný postoj, paže se mu vždycky rozjedou do boku. Když si ho dávám na hrudník tak hlavičku zvedá krásně ale na břichu ne
doktorka říkala že do 3 měsíční kontroly by pást měl a já mám teď z toho akorát stres