Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Co je za zkratku dmo? my taky cvičíme vojtovku, malý má 2 měsíce.
Anonymko, člověče nechceš se živit vymýšlením thrillerů?
proč by proboha měl mít hned dmo, jen proto, že nedrží hlavičku?
prosím tě, klid. Kazíš si první měsíce s dítětem vlastníma výmyslama o tom, co mu je. Cvič Vojtovku, ono se to podá, asi má těžší hlavu. Ve třech měsících bych to tedy neřešila. Fakt ne.
dobrou
har.
Jeee malá taky nedržela hlavu, otáčela se pozdě, ani se kloudně neplazila, dlouho lezla a teď v 16 měsících je úplně normální. Prostě byla jen líná. Doktorka jí do očkováku napsala, že nemá psychomot. vývoj v normě, hnala nás po neurologii a rehabilitacích.. Každé dítě je jiné, tabulkama. se neřiď, akorát tě to bude stresovat. Užívej si mimčo, hrozně to uteče.
Ano může to být dmo, ale nemusí, tak na 90 procent není. dej mimču čas
@Anonymní píše:
Kluk ve 3 měsících neudrží hlavičku. V podstatě jí zaklání. Nikdo nic neřekne, jen cvičit vojtovku. Může jít o dmo? Jinak je takový nestabilní, i na zádech, stuchlý není, akorát má pořad zaťaté pěsti…
neplaš. Pěkně cvičte, mi svičíme až 4krát denně. Dávej malého hodně na rovnou podložku (žádný lehátka a pod) co nejvíc na bříško. Na rovném se pěkně procvičí i sám a potrénuje
. Za chvíli se to zlepší. Každé dítko není tabulkové ![]()
Anonymko dam ti radu, necti clanky na internetu, necti tabulky, nebo se z toho zblaznis, vim o cem mluvim. Ja si u syna vymyslela autismus
Cvicte vojtovku, ta mu pomuze. Syn ve 3 mesicich taky nezvedal poradne hlavu, cvivili jsme a od te doby se to rozjelo v 11 mesicich uz chodil! V tomhle je internet naprd no, cloveka to akorat vystresuje, ja muzu rict, ze jsem skoro odbornik na detske vyvojove odchylky
Sama bych sobe diagnostikovala autismus podle priznaků ![]()
Příspěvek upraven 29.09.13 v 08:06
@kve-tinka píše:
Co je za zkratku dmo? my taky cvičíme vojtovku, malý má 2 měsíce.
dětská mozková obrna…
No mně příjde, že s Vojtovkou se rozthl pytel…od švagra holčičku tam taky hnali na to cvičení a to prosím zvedá hlavičku skvěle, je šikovná, jen když leží na bříšku, je jakoby natočená na jednu stranu..
Jinak tedy můj malej co se týče zaťatých pestiček, tak vím, že na bříšku rozložil prstíky až nějak na konci 5. měsíce… letadlo dělal pořád a ze začátku natáčel hlavu jen na jednu stranu..mám rozumnou doktorku, ta jen říkala, že ho mám motivovat hračkou na druhou stranu..malému absolutně nic není…je mu 7 měsíců, válí sudy, zkouší jít na čtyři, pohupuje se na kolínkách..prostě v pohodě úplně…já si pro svůj klid zašla k jedné tady oblíbené Fyzioterapeutce a ta ho moc chválila…kdybych měla cvičit Vojtovku, poradila bych se alespoň s dvouma na sobě nezávislými doktory..jelikož mi příjde, že Vojtovka je dnes nějaká moda
![]()
Zakladatelko, ty jsi rozený diagnostik
nech se poslat s miminkem na neurologii, tam ti ho zkouknou.
mimochodem, moje dítě má DMO a na diagnózu je opravdu potřeba trochu víc, než že nedrží hlavičku. Malá teda ve třech měsících hlavičku držela ukázkovš ![]()
Tak to tedy upřesním. Diagnóza je PORUCHA CENTR. NERVOVEHO SYSTEMU.
z neurologie. Možná DMO… Na břicho vůbec nesmí, to hlavu zakloni, ze mu skoro leží na zádech. Tak hledám info o DMO, ale všude čtu jen o rukou a nohou a nikde o hlavičce.
Nikdo ti nic konkrétního neřekne, protože neví. My jsme si na diagnozu počkali 18 měsíců… v tomhle věku budete prostě vojtit, co to jde, plus pravidelné kontroly na neurologii. Pokud vývoj bude postupovat, tak fajn, pokud by se nález nelepšíl, nebo bylo něco „divného“, tak vás doktor pošle na další vyšetření - EEG, mag. rezonance… ale ve třech měsících je celkem dobrá pravděpodobnost, že se současná porucha upraví cvičením a dítě se bude pak vyvíjet normálně, tak vás teď nebudou honit po všech čertech.
Sice je to nepříjemné, nic pořádně nevědět, ale zkus se tím nestresovat, poctivě cvičte a důvěřuj doktorům, že vás hlídají. Přeju hodně sil ![]()
Kluk ve 3 měsících neudrží hlavičku. V podstatě jí zaklání. Nikdo nic neřekne, jen cvičit vojtovku. Může jít o dmo? Jinak je takový nestabilní, i na zádech, stuchlý není, akorát má pořad zaťaté pěsti…