Večerka dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
433
7.3.20 17:15
@Russet píše:
Ale děti nejsou přes kopírák. Já bych miminko po příchodu z porodnice do vlastního pokoje nedala. Spal s námi do 2,5. Když přijdu před sedmou domů, jsem ráda, že ho můžu uspávat a trávit s ním čas. Číst mu :nevim:

Ze chodi spat v osm do sve postele ale prece neznamena, ze se mu nevenuju nebo nectu :nevim:

A samozrejme, kdyz byl mimino, tak jsem k nemu vstavala, byl bezny mimino, ne robot :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
7.3.20 17:16

Ahoj, mám obě děti naučené takto už od příchodu z porodnice :lol:
19:00-19:30 koupání
19:30 - 20:00 večeře
20:00 - 20:30 spánek :lol:
Když to stihnou dříve po zbytek času mají pohádky :lol: Nyní syn má 11.let a dcera 8.let a pořád to tak platí :dance:
Výjimka je přes léto kdy většinou chodi okolo 22:00 :lol:

Asi nemám radu jak naučit ale pokud to vyhovuje tobě i manželovi tak bych to neřešila. A pokud syn není ve školce unaven, nepospává :nevim: každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10076
7.3.20 17:25
@fotze píše:
Zacala jsem hned od prichodu z porodnice. Mel od prvniho dne svuj pokojicek, svoji postel a v osm jsem ho do ni ulozila. Netreba to pak dite ucit, kdyz je na to zvykle hned od narozeni. Ja neuznavam chodit si lehat s ditetem dokud neusne, nebo spolecne spani v jedne posteli, to je bic na rodice

To jsem si taky myslela u prvního dítěte, že je to jednoduché. Od mimina usínal mezi 18.-19. večerní, prakticky hned. Vydrželo mu to skoro do 3 let. Já se plácala po zádech, jaká jsem schopná matka. Pak se narodilo druhorozeně a to před 22. hodinou neusnulo, kdybych se na hlavu stavěla. Dodneška je starší ranní ptáče a mladší sova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
7.3.20 17:27

My jsme zavedli po příchodu z porodnice že večerní spaní začíná nejpozději v osm a zůstalo to, jí to asi vyhovuje protože po půl osmý sama přijde že chce spát. Na dovolený v pohodě vydrží i do deseti ale už je na ní pak hodně vidět únava. Mě to takhle vyhovuje protože večer pak mám buď pro sebe a nebo si s manželem můžeme pustit film aniž by po mě pořád někdo něco chtěl. Ale pokud vám to vyhovuje tak jak to máte teď tak nevidím důvod to měnit, lidem okolo do toho nic není :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
7.3.20 17:34
@amalka3455 píše:
Jdu s dotazem na maminky, které mají děti naučené chodit spát v 19-21 hodin. Jak jste to děti naučily? U nás holky 4,5 a 2 roky, starší usíná v pohodě sama, mladší mě potřebuje u sebe a tak 10-20 minut jí to trvá, ale ani jedna neusne před desátou večerní. Mně ani manželovi to nevadí, ale prarodiče se tváří, že je to hrozně špatně, že děti mají v osm spát a já nejsem schopná je to naučit. Obě ještě chodí spát po obědě, ale pokud je spát nenechám, nebo je po chvíli vzbudím, vydrží stejně do té desáté večer, dřív nezaberou, když je uložím, blbnou, hrajou si, ale neusnou. Co mám kamarádky a známé s dětmi, tak těm děti kolem sedmé/osmé usínají samy a bez toho, že by je to musel někdy někdo učit, takže tam jsem se rady též nedočkala. Takže, jak na to?

ja ti povim, jak se to dela. Zacnes davat dite spat ne v 8, ne v 10, ale v 9:40. Takto to delas tyden nebo dva a pak zkusis 9:20 a postupne se propracujes k 8.

A naucit se to da VSECHNY deti, i ty, co jsou nocni sovy. Moje dcera, kdybych ji nechala volnou ruku, tak chodi spat spolu s nami klidne o pulnoci. Ona vecer vubec nejevi znamky unavy a tech reci, jak se ji nechce spat. Nekdy jeste hodinu po ulozeni nespi. Ale v posteli lezet bude, bude tam ticho a zhasnute svetlo. Predpokladam, ze v lete to bude lepsi, protoze budeme travit vice casu venku a bude vic unavena.

Zkratka a dobre, o spani nediskutuju, vycistit zuby, pyzamo, pohadka, pomazlit a spi se. I kdyby jenom lezela tise v posteli a mazlila plysaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
7.3.20 17:51

Nijak jsem nenaučila, už nějakou dobu nespí po obědě (je mu 2,5) a usíná kolem 19-20h. Když výjimečně spí přes den třeba i jen půl hoďky usíná kolem 22-23h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
7.3.20 17:59

Ahoj, já si myslím, že to spánkem po obědě být nemusí - mám 6-ti letá dvojčata, obě chodí po obědě spát a přesto v osm večer spí. Ale u nás se vstává v šest hodin ráno. Není mi jasné, jak se ráno zvládnete vybavit za tak krátkou dobu, Jak jsem psala vstáváme v šest a ve školce jsme tak v 7,30 (školka je deset minut chůze od baráku). Takže za mne rada -jestli mají chodit spát dříve, tak je i dříve budit :-), uvidíš co vám bude pak příjemnější a více vyhovovat. Jinak souhlasím s Warita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
7.3.20 18:00

Já si myslim, že je to o dítěti… Každej dospělej taky nechodí spát stejně. Co se naučit dá, jak píše @warita je zalézt úderem večerky do pokojíčku a dát pokoj. Dcera taky někdy nechce spát - nenutím, není robot a nemá tlačítko on/off. Ale trvám na pyžamu, vyčištěnejch zubech a klidném pobytu v posteli. Často poslouchá audiopohádky nebo si prohlíží knížky, a usne třeba až po deváté, nevadí mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
7.3.20 18:00

@Russet My taky jako děti museli po Večerníčku zalehnout, dodnes si pamatuju, jak jsem celou věčnost koukala do tmy a snažila se usnout, protože spát na povel neumím dodnes a sama před desátou taky neusnu. Číst nebo povídat jsme si nesměli. Na svých dětech tohle praktikovat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
7.3.20 18:07

@Jahru Tak u nás to vypadá, že jsme sovy já i holky, manžel ranní ptáče. :lol: Ale fungujeme v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
7.3.20 18:09

@Ravedd Děkuju, my s tím problém nemáme, spíš babičky rejou, obzvlášť po tom, co se sestře narodil chlapeček, co po uložení do minuty spí taky už v sedm, osm, kdežto naše holky ještě řádí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7361
7.3.20 18:18

Třeba se to taky změní, až nastane nový režim, starší dítě škola, mladší školka + Ty do práce. Budete vstávat dříve, vše bude jinak.
Nechala bych to, jak vám vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
7.3.20 18:18

@Bella13 Máme školku 100m od domu a chodíme tam na 7:40. Stíháme to v pohodě, v klidu se nasnídáme, hygiena, sama se oblékne, obuje a jdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
7.3.20 18:21

@Lily Evans U nás audiopohádky a knížky zatím moc nefungují. Chvíli poslouchají, prohlíží a za chvíli už vymýšlí, co dál. Ale myslím, že k tomu dozrají, hlavně, až mladší trochu odroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
7.3.20 18:23

Kluci nechodili spat v 8 vecer nikdy, nejdriv v 9. Kolem 8. vecer jsme se manzel nebo ja teprve vraceli z prace. Ten kdo prisel pozdeji cetl pohadku, coz byl vetsinou manzel, ja pracovala 2 dny v tydnu.
Do skolky vstavali kolem pul 8, na prvnim stupni ZS v 7:15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí