Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nafouklé břicho a pálení žáhy má dneska půlka populace, s tím bych si hlavu nelámala ![]()
jinak v těhotenství jsem všechno léčila ucucávám coly - kolísal mi tlak a kokačka jediná mě zachraňovala ![]()
Na nízký tlak jsem vždycky trpěla, při posledním měření jsem měla asi 110/90
Dnes je to první den od začátku těhotenství, co mi není dobře…
to pálení žáhy je velice nepříjemné.. mléko zabralo asi na 10 min. ![]()
@Anonymní píše:
Dnes je to první den od začátku těhotenství, co mi není dobře…
to pálení žáhy je velice nepříjemné.. mléko zabralo asi na 10 min.
To na tebe asi přeskočilo od nás. U mě je dnes první den těhotenství, kdy je mi aspoň trochu dobře.
![]()
Taky bych to viděla, že máš nízký tlak. Tady mi nejvíce zabírá čerstvý vzduch a v místnosti, když je chladněji a k jídlu třeba jablko. Na žáhu mi zabírá buď horké mléko a to si dám i se lžičkou medu pokud mi nezabere samotný, Antacid - žvýkací tablety a nebo Rennie.
Asi to bude znít divně, ale mě se pokaždé ulevilo, když jsme si vyčistila zuby - i později v těhotenství - ke konci mě pálela žáha a kdybych mohla, tak tu zubní pastu si natlačím do krku - tak sem jí milovala
zkus uvidíš…
Nebo potom mi pomáhaly žvýkačky bez cukru extra silné…
No holky, tak se tady hlásím do klubu večerních nevolností.
Celý den žaludek jak na vodě a odpoledne se to značně zhorší. Začne mě bolet hlava a už se vezu. Zvracím a zvracím. A je mi absolutně jedno kde.
Zkusím dnes něco v lékárně a zkusím -dle vašich rad-coca colu. Snad něco zabere. Beru utrogestan - některým pomohlo vysazení. Já ho mám vysadit za 2 týdny. Tak snad se mi uleví
Dík za rady ![]()
Ahojky všem, jsem tu nováček
Už delší dobu se snažíme s přítelem o první miminko…Stále nic akorát teď poslední dobou mám večer bolení od žaludku jako na zvracení, v jídle poslední dobou cítím jinou chuť - jako včera ve vinné klobáse která byla rozmražená jsem po opečení cítila mrazák a jinou chuť. Chtěla jsem se zeptat zda někdo nevíte co by to mohlo být a zda máte někdo s tímto nějakou zkušenost.
Díky
Ahoj, me je taky spatne vecer. Odpoledne a rano uplne v pohode. Akorat teda a nejem tehotna. Teda myslim. Prasky beru a menstruaci mam pravidelnou. V pondeli jsem byla u doktora, zitra jdu na krev a pristi tyden na sono. Tak.me by zase zajimalo od ceho to mam a co na to. Holky, kdyz se napiju coly nebudu po ni zvrcat?
Tak ja mám krásnou kombinaci ranních a večerních nevolností, fakt lahoda, od šesti večer můžu jen suchou rýži… když sním něco jiného je mi zle, musela jsem vysadit lepek a laktózu můžu jen velmi omezeně, ovoce mně překyseluje tak ho mohu jen omezeně, po houbách zvracím následující tři dny… takže hlavně dušená zelenina, rýže a kompoty… ráno si k posteli dělám smoothie z rýže a banánu, pak je mi líp, doufám že to někdy skončí… teď jsem 14 tt
@Spee jsem v 10tydnu a mám to to same byla jsem v nemocnici a poradili mi at po 6 hodině večerní nic nejím že pocit na zvracení neprejde ale alspon uz nebudu tolik zvracet a nezhubnu uz tolik kilo. Mám dole celkem 10kilo a jsem zničená. Chvíli jsem brala degan ale už nepomáhá. Musim v jídelníčku vynechat spoustu věcí jako jsou rajčata a paprika. Ale zkouším si to užívat k těhotenství to prece patří i když je to těžké
Zdravím, mám takový dotaz.
Poslední asi 3 týdny mám večerní nevolnosti (bolest celého bříška, nevolnost, bolest hlavy a někdy i zvracení). Nevolnost se někdy i objeví jen tak přes den, ale po cca 10-15 min zase zmizí. Sem tam mě bolí zadá a hlava. V noci nemohu spát jako na boku tak ani na bříšku, jelikož mi to nevolnost a bolest nedovolí. S přítelem máme styk pouze přes ochranu a dokonce jsem si dělala i 4 těhotenské testy a všechny byli negativní. Bříško mám takové nafouklé a menstruaci jsem nevynechala. Jestli má někdo stejnou zkušenost, tak bych poprosila o radu, co by to mohlo být?
Děkuji