Večerní usínání

850
17.11.04 09:54

Večerní usínání

Ahojte,
mám chlapečka (2 měsíce) a máme veliký problém s večerním usínáním.
Probíhá to asi takto:
18:30 koupání
19:00 kojení
19:30 mazlení, zpívání, povídání…
20:00 postýlka - v ní si vydrží hrát s ručičkama a koukat na hračky asi hodinu a potom to začne. Poplakávání - vždycky k němu jdu, uklidním, pohladím… a kolem desáté už je to řev.
To si lehnu do postele, přitisknu k sobě, dám prso a přibližně mezi 22:30 a 23:00 Kubíček usíná.
V noci po kojení usne hned a spinká až do 10:00. Přes den taky není problém s usínáním.

Je možné, aby tak malé miminko usínalo až tak pozdě? CO dělám špatně? Jak to je u vás?

Děkuji Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
17.11.04 10:48

Radko, my máme holčičku, jsou jí necelé 3 týdny.A včera jsme najeli na zkušební metodu, kdy ji vykoupu, dám najíst, pomazlit, odříhnout, popřípadě vyprdět prdíky a dáme ji do postýlky a ať už spinká. Chvíli plakala, ale pak usnula. Ale řev to nebyl. Spíš se dožadovala pozornosti a nechtěla být sama. Ale na to si zvykat nemůže. Já od příjezdu z porodky ji někdy uspávala i 3 hod. a pak jsem mohla rovnou do postele a manžela jsem ani neviděla (jezdí pozdě, až tak před koupáním). Známí mi poradili, ať to zkusím, že jejich děti se takhle taky naučily samy usínat. A je v tom hned režim. Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lea
207
17.11.04 13:33

Ahoj Radko,

nás chlapecek (10tydnu) taky usina az kolem 22-23h, at delame co delame, tak v postylce pri prvnim polozeni vecer place az rve. Nepomuze ani hlazeni, ani uklidnovani. Kdyz ho vyndame z postylky a vezmeme ho sebou dolu do obyvaku, spokojene se rozhlizi v sedatku-lehatku. Asi bychom to nemeli delat. ale kdyz proste spat nechce, tak se mne ho k tomu nechce nutit za kazdou cenu. Rikali jsem si cim to asi je a pak jsem si vzpomnela, ze vecer byl v brisku nejaktivnejsi a ze se asi budeme muset smirit s tim, ze je to nocni ptak po tatinkovi :D No, uvidime, treba se to jeste casem srovna az se zacne vic hybat a pres den se vic unavi.
Tak jsem ti moc neporadila, ale aspon vis, ze nejste jediny pripad :)

Mejte se hezky
Ahoj Lea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
17.11.04 19:56

Ahoj,
teda ten 12hod spánek ti teda závidím,to bych klidně hojdala…Já mám 6týdenního kloučka a ten usíná kolem 20-21h,pak vydrží 0:30-1:30,dále 3-4:30 a pak 5-6:30…samo,když se dřív vzbudí,tak zas dřív usne…Stačí ho v noci pohojdat na nohou…flaška,stačí troška,většinou ani nedopije ošulenou dávku..Snad se to ještě upraví…ale většinou vstávám kolem šesté a pak tradá…tak zatím a buď ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
17.11.04 20:12

Ahojky Budulínku,

Vojta do svých dvanácti týdnů měl podobný pozdní režim (akorát že do desítí nikdy nespal!… :-)) Potom si vlastně sám svoji únavou vymínil dřívější spaní. Dneska je mu 20 týdnů a usíná kolem půl osmé, v noci se budí na kojení jednou a pak bohužel vstává většinou v pět (ještě stále jsem si nezvykla…). Usíná sám, někdy potřebuje dvakrát či třikrát uklidnit když pobrekává.
Upraví se to, dej Kubíčkovi čas a užívej ranního spánku, myslím, že bych za něj byla ochotna i platit. Holt, jak říká Magratka - Vojta je fabrikový typ - v šest k činnosti připraven!!! :-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
2185
17.11.04 20:15

Moje Anie taky ze zacatku usinala az kolem 21 az 22 hodin a tak jsem se prestala snazit davat ji do postylky a byla v obyvaku a u pustene televize pak usinala. A najednou od konce sestinedeli si to sama upravila a usina kolem 18 hodiny a to se zase nelibi mne, nebot je rano hrozne brzo vzhuru. Tak si zkus najít pozitiva na tom, že vam usina tak pozde. CO ja bych za to ted dala, spat aspon do 9 hodin rano!!!
 H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.11.04 21:05

Pokud vim, lidi se deli na skrivany a sovy. Skrivan jde brzy spat a brzy vstava, sova vydrzi dlouho do noci a pak to dospava rano. Tak asi mas doma sovu. Je to pry geneticky dano a nic moc se s tim nenadela. Bud rada, ze Te netaha z postele o pul seste jak muj maly me.

• Citovat
  • Upravit
6429
17.11.04 21:27

Ahoj,

ono se to brzy určitě změní, až přes den bude víc aktivní :-)

Naše holčina také usínala dříve tak kolem 21-23h, nyní ve 4. měsících bývá už v 18h dost unavená, udržím ji vzhůru a zabavuji do 19h, pak koupem, baštíme a odpadne :-) Pak baštíme jednou nad ránem, tak kolem 5hodiny, vstáváme tak mezi 7-8h, výjimečně o něco později, když fakt byla unavená. Přes den mi spí tak 2× 20 min, někdy i hodku a půl, ale to tak jednou za týden…
Tento režim máme tak 3 týdny, dřív se mi o něm ani nesnilo.
Uvidíš, že se režim velmi brzy upraví, i když se o to nebudeš snažit.
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
18.11.04 10:46

Ahojte holky,

moc Vám děkuji za Vaše odpovědi.
Vlastně mám úplně skvělé miminko. Spí 12 hodin a nemám si nač stěžovat.
Teď jsem si zpětně uvědomila, že i v bříšku byl nejaktivnější takhle pozdě večer. Tak co řeším?
Ještě jednou díky.
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
18.11.04 14:33

Večerní usínání

Ahoj holky,
mám 6 měsíční holčičku, už od t :roll: řech týdnů mi zlobí se spaním. Asi 14 dní měla dudlíka a bylo vše v pohodě, ale potom se jí začal zvedat žaludek a vyplivávala ho a strašně plakala. Usínala většinou s řevem po půl hodině. Do minulého týdne usínala u prsa, tím že se ududlala. Od pondělka se nají a kouká. Jakmile jí dám do postýlky, začne brečet. Když jí pochovám, brečí stejně tak následuje zase postýlka a řev. Nechám jí chvíli brečet a potom jí uhoupu v náručí. Někdo mi říkal, ať zkusím kapesník nebo plenu, že si jí chytne a uspí se, ale naše malá je paličatá a prostě řve.
Může mi někdo poradit, jak to udělat, aby usínala bez řevu?
Díky za rady. Vlaďka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
18.11.04 21:16

Ahoj Vlaďko,

těžko radit.. jak jsem tak studovala v chytrých knížkách, tak problém bude zřejmě v tom, že mimko se nenaučilo zatím usínat samo.. Bylo a je zvyklé usínat u prsa… A najednou má ležet samo a co teď?? Chci mámu!

Asi budeš muset najet na pravidelný režim, jakýsi „rituál“, díky kterému mimko časem pochopí, že řvát nemá smysl, protože nyní je čas hajat a mamka už opravdu nepochová, nebude mluvit apod..
Takže zkus ve vhodnou dobu, kdy už je hodně unavená, ji vykoupat, nabaštit a dát spinkat (např. s jednou spací hračkou, která jí bude pomáhat, aby se nebála, že je sama). Když bude plakat, tak tam párkrát eventuelně zajdi, pohlaď, dej dudlíčka, narovnej peřinku apod., aby o tobě věděla, ale už ji nezvedej a ani na ni nemluv, nerozsvěcej. Bude ten řev o nervy, ale mělo by se to během pár dní zlomit.. Mimko bude vědět, že prostě nyní hrátky apod. nebudou, už bude vědět, že řevem nic nezmůže…
Tak tolik chytré knížky, jestli to vyjde, uvidíš.
Držím palce.
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
18.11.04 22:24

Ahoj vladkat, asi Ti nemám co radit, ale já to dělám podobně.Naučila jsem si své dítko na to, že mi usíná v náručí-někdy i při kojení, jindy s ním musím skákat na míči…A to mu je už 9,5 měsíce.Vím, že bych neměla, ale nedokážu si představit, že bych ho nechala řvoucího v postýlce-asi by ji zbořil a pak barák.
Tak nejsi sama.Jo a rady z chytrých knížek jsem zkoušela, ale nepomohly.
Pa Kolovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.11.04 15:06

večerní usínání

Ahoj Efino, díky za radu. Chtěla jsem se zeptat jakou chytrou knihu jsi četla. Ráda bych si jí přečetla a třeba přišla na chyby co dělám. Jak máš staré dítě a jak ti večer usíná? Díky za odpověď.
Ahoj Vlaďka

• Citovat
  • Upravit
20
19.11.04 16:25

Ahoj holky,
nechci vam brát iluze o chytrých knížkách a o tom, že se vše určitě otočí k lepšímu. Naše malá sice nikdy nebyla spáč, taky jsme ji uspávali na rukách apod., ale jako malinká spala skoro celou noc do 6 do rána. Ale teď si užíváme větší ,,muka''. Má 4 a půl a jak ráno vstane kolem půl 8, tak lítá do večera a večer usíná tak kolem půl 11 a to nejdříve přemlouvá a vymýšlí apod. Pak zakročím a je doma křik. Nějak nechápu to, že 4 letému dítěti se večer nechce spát. A nejhorší na tom je, že přes týden ji budím v 6 do školky a přesto veče nespí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
19.11.04 17:08

Ahoj Vlaďko a Kolovko,
dceru jsem taky nevýchovně uspávala v náručí, nachodila jsem spoustu kilometrů po ložnici než se naučila sama usínat. To přišlo kolem 1. narozenin kdy se i sama odstavila a přestala se budit v noci. Usínala v osm, vstávala v šest. Jednu dobu v pět, ale to bylo šílené, naštěstí to netrvalo dlouho. Ta šestá taky nebyla bůhvíco, ale bylo to pořád lepší než když se v noci budila po dvou hodinách. Kolem 2 let si posunula vstávání mezi 6,30 - 7 hodin, vyjímečně později.
6 týdenní Víteček před 22 hodinou neusne, do 23 hodin většinou spí, občas do půlnoci, jednou vydržel do jedné do rána :evil: Maximálně vydrží spát 4-5 hodin v kuse, většinou vyžaduje kojení po 3 hodinách. Nadbytkem spánku teda netrpím, ale hlavně, že jsou děti veselé :lol:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky