Večerní usínání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
586
19.11.04 17:53

Ahoj holky,

U nas to fungovalo s uspavanim presne podle chytre knizky podle navodu uverejneneho vyse. Kdyz bylo Tomaskovi asi osm mesicu a prestal usinat u vecerniho kojeni, najeli jsme na pevny rirual - koupani, mazleni, kojeni, spinkani s plenkou, pozdeji se spaci hrackou. Prvni den rev, prisla jsemnekolikrat a prodluzovala intervaly. Druhy a treti den se rev zmirnil a asi tak paty den Tomasek usinal sam. Od te doby by se dalo na prstech spocitat kdy to nefungovalo, ale i kdyz nefungovalo, nevyndavala jsem z postylky, jen hladila a zase odesla, prisla za chvili.

Na druhou stranu nocni buzeni u nas trva dodnes (22 mesicu), i kdyz nocni kojeni jsme odstranili v tech osmi mesicich a usinat umi sam. Takze tady chytre knihy nezafungovaly. Dnes se vetsinou nekolikrat vzbudi, nekdy sam usne bez pomoci, nekdy musim prijit a pohladit, nekdy jsou noci, ze spi jak dudek a probere se az rano. Rana jsou u nas hodne brzka, kolem 5.30 az 6, spat chodi kolem 20.30. Pres den spi bez problemu dve hodky v poledne.

Vsem preju spava miminka a nerusene noci.
Pa pa Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.11.04 18:10

Ahojda. Tak to tady tak čtu a říkám si, že mám zlatý dítě. Je mu 6 měsíců a už od začátku je naučený, že večer usíná sám. Tak první tři týdny to sice bylo šílený, ale postupem času mu nejspíš došlo, že brekem nic nevyřeší. Možná vypadám, jako necitlivá matka, ale švagrová svou dceru uspává ještě v šesti letech, a tak rozhodně dopadnout nechci.
Tak ať vám dítka rostou a dělají jen samou radost!
Gabča 8)

• Citovat
  • Upravit
20
19.11.04 18:32

Ahoj Gabčo - já bych ráda taky najela na režim, koupání, mazlení, kojení, pusinku a spinkat. Malá má 3 týdny a známí takhle najeli na režim a jejich malý se tak naučil usínat sám.Taky to ze začátku ořval, řval i 2 hod., ale za 2 dny byl klid. My jsme na ten režim najeli v úterý, to pobrekávala, ale za 10 min. byl klid. Kdežto teď ty posl.2 dny malá řvala jako tur, musela jsem tam jít, dát jí cucnout z prsu a pak usnula.Tak uvidíme jak to bude dál. Večer jí dávám umělé mlíčko /moje jí nestačilo/, jinak plně kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
19.11.04 19:58

Ahoj Hany, nevěš hlavu, ono se to podaří - mám za to, že tvoje malá asi bude chtít cucnout trošku od tebe i po umělém mlíčku čistě jen kvůli kontaktu s tebou, aby věděla, že tě má a že je vše v pořádku. Je to taková úplně hodně osobní sféra, v tomhle věku naprosto zá:,–(ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
19.11.04 21:33

Ahoj Vlaďko,

ty informace mám z každé knížky něco (mám 3 + čerpám info Inetu), takže ti nenapíši titul, kde by bylo přesně to, co jsem psala. Některá knížka tvrdí, že žádné hračky do postýlky, jedna že jednu ano, aby se dítě, když se v noci vzbudí, se dokázalo s „kamarádem“ v ruce uklidnit, že je ve známém prostředí a je vše OK a spalo dál… apod.. Takže člověk musí vyzkoušet, co u něj zafunguje..
Co se týká mého dítka, tak holčině jsou teprve 4 měsíce, takže se může stát, že za 2 měsíce budu psát ten samý dotaz jako ty :D
Jako malá nespala vůbec, nerozlišovala den a noc, spávala po kouskách.. pak, jak se začala víc hýbat, se snadněji unavila a začala mi usínat moc brzy… klidně v 17.30 - 18h, pak se mi ale vzbudila tak v 23 či 00 a pak už zase spát moc nechtěla a budila se co chvíli…
Před časem jsem tu proto také řešila, jak ostatní uspávají, protože my měli ten režim tak divně posunutý, že mi malá po „posledním“ jídle před spaním prostě ještě spát nechtěla, ale tak dlouho, aby baštila ještě jednou zase vzhůru nevydržela...... a já nechtěla po koupání a baštění ji dávat ještě hrát, protože by si nevytvořila tu rovnici - koupání, baštění, spánek… Tak jsem ji dávala spát a ona pár minut poplakávala, protože ještě nechtěla spát, pak ale usnula… Ale i tak mi ten pláč mrzel, tak jsem jí ten časový rozvrh musela předělat, aby vycházelo, že po koupání a baštění bude unavená a zralá na spaní. Podařilo se mi to změnit, nyní jí prostě už nikdy po 16.30 h nedovolím usnout, i když přes den toho moc nenaspala a udržuji ji vzhůru hrami až do pevné doby, kdy ji začnu odcvičovat naposledy kyčle, vykoupu, nabaštíme a ona usne sama během chviličky. Když spí přes den lépe, tak ten podvečer je v pohodě a vydrží víceméně bez pobrekávání z únavy, ale např. dnes měla brekavou od 17-18.45 :cry: Prostě jakmile už je přetažená, tak se sama nezabaví, tak vím, že musím být s ní až do doby, kdy usne, ale proč ne, ten klid v noci za to stojí :-) Prostě na podvečer si nemůžu plánovat, co vše stihnu, jsem jen mimískova :-) Usíná sama, nečekám tam s ní, až usne… Zachumlám jí, podle „živosti“ ji dám dudlíčka, dám pusu a větu na dobrou noc a odejdu. Usne sama.

Přes den, když si hraje či hrajem a začně jakoby „nelogicky“ pobrekávat, tak ji chvilku pozoruju, když si promne oči či pomaleji pomrkává, tak ji dám do postýlky a usne zase většinou během chvilky sama (resp. s dudlíkem či palečkem). Přes den mi ale moc nespinká. Tento režim má tak 3týdny, možná víc, ten čas děsně letí… Bůhví, co bude ale např. za měsíc…
Tak držím palce, ať to zvládnete.
A nám ať toto vydrží, protože je to takto fakt zlaté.
Snad se nikdo moc nepohoršuje, že dítko udržuji vzhůru o něco déle, než by chtělo samo, ale odzkoušeno, že když ji dám v těch 18h lehnout, tak se vzbudí kolem půlnoci a pak už nespí, takže fakt ji musím „utahat hrami“..

E.

Ježíš, to je román… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.11.04 22:12

Večerní usínání

Ahoj, už jsem tu zase. Musím se s vámi podělit o dnešní večerní usínání.
Na rodině jsem četla článek, kde píší jak dávat dítě večer spát. Udělala jsem to, jak psali, ale zatím žádný úspěch. Po půl hodině řvaní jsem musela něco vymyslet. Nejdříve jsem vzala flašku se šťávou, abych zkusila jestli má hlad nebo jestli chce spát a neví jak zabrat. Trochu se napila, ale řvala zase. Vzala jsem dudlíka, ale není na něj zvyklá, protože se jí od malička zvedal žaludek, a tak jsme jí ho nenutili. Dudlík nejdříve zkoumala, ale měla ho v puse. Potom šermovala ručičkou (to dělá i u kojení, že máchá, tahá za tričko nebo bere mojí ruku) jestli tam opravdu jsem. Potom zabrala a když jsem jí přendala do postýlky, tak spala. Jenže za chvíli si ručičkou dudlíka vyndala a byl řev zase. Nakonec jsem jí musela vzít a nechat ududlat u prsa. Už mě to ale nebaví být dudlík, musím to zkoušet, jestli se to zlepší.
Ahoj Vlaďka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.11.04 23:00

Ritualy

Ahoj, ja jsem Anetku zhruba od 6 ytdnu ucila pravidellne casy, nakrmit, vykoupat, napit, pomazlit a spinkat, tyden byl hrozny, plac a plac a plac, ale vyoplatilo se neustoupit. Dnes je Anetce 9 mesicu a vykoupeme, nakrmime, pomazlime a spinkat, usina s plenkua ma tam i maleho plysacka se kterym si rano hraje:) Akorat ted co s ezmenila cas je to horsi, protze chce spat v pul sedme s vstavat v sest:)

P.S. Nekd ejsem cetla, ze nektere deti hure usinaji napr. i z duvodu svetla (mala lampicka v zasuvce) nebo naopak prilis velka tma:) To Anetka nesnese to druhe, musi mit aleposn male svetylko, asi straspytel po mne:) Pa a usinani zdar:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
28.11.04 19:24

Ahoj všem.Máme chlapečka - včera 3 m - a s usínáním máme také děsné problémy. Neřekla bych, že se to v průběhu těch týdnů zlepšilo, spíš jsme si na to zvykli a snažíme se k tomu tak přistupovat. V půl osmé koupeme do osmi je malý vykoupaný, nakojený a připravený k spánku, nicméně pak to začne - je protivný pláče, dokonce hystericky ječí a nic - ani lidský kontakt - ho neutiší. Poslední dobou dokonce po osmé hodině i na hodinu usne, ale pak se vzbudí a je to tu na novo. Přišla jsem na to, že jediné, co ho utiší je prso a tak mu večer dávám třeba po hodině, vnímám to tak, že se potřebuje na noc zasytit, aby mohl pak spát delší dobu a skutečně po dalším kojení - kolem 21. - 21:30 mu to stačí, položíme ho do postýlky, případně dáme dudlíka, chvíli hladíme, ztlumíme světla, ztišíme TV a on pak zabere. Měla jsem s tím velký problém, když jsem brala vážně rady dětské paní doktorky, že mám kojit po 3 hod nejdříve - a to vyjímečně - po 2 hod, že je malý takhle hladový po daleko kratší době (dokonce i přes den). Od té doby, co neposlouchám rady doktorky a rodičů, jsme všichni daleko spokojenější, jen je pravda, že se nemůžu stále srovnat s poznámkami, že mateřské mléko malému asi už dlouho stačit nebude, že mám na noc dávat sunar a podobně. To ale asi patří do jiné diskuze… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.11.04 10:53

Ahoj,
po návratu z porodnice jsme doma asi 2 týdny nocovali s malou v náručí. V postýlce nespala snad měsíc, to spala s námi .Já vím, zaděláváme si na problém, ale ty hysterické záchvaty byly šílené a hlavně zpočátku jsme klid na chvilku a spánek potřebovali všichni. Pak malá začala spát v postýlce, ale do těch 11 plakala taky. Teď někdy pláče a nebo jen kouká a chce pozornost. U nás jsme to vyřešili tak, že mezi sedmou a osmou koupeme, pak jí nakrmím a pak je u nás v posteli do dalšího krmení (někdy na chvíli usne, někdy vůbec) - protože jakmile jsem ji po odkrknutí, kdy spala jak zabitá, položila do postýlky, v tu chvíli se vzbudila a řvala. Takže je u nás, pak je poslední krmení a pak zas postýlka (a ke mě zas až ráno).
Do pátku to fungovalo, že poslední krmení bylo ve 23hod (mezi desátou a půlnocí, no), pak dostala flašku, protože v noci bez ní nespala a další kojo mezi 4 a 6ráno. Od pátku jen kojim, někdy se nají v 8 a pak v půl jedné, zkrátka se nám ta noc trochu rozházela. Každopádně když je nejhůř a pláče a není to bříškem, tak spí u nás. Jinak někdy nám stačí malou dát na přebalovák, svléknout do pleny a je klid, malá se vykope, vsměje, uklidní a pak spí.
Zatím s námi je malá v jedné místnosti, jinou ani nemáme, takže se to nijak řešit jinak nedá, a je fakt, že někdy přes den spí malá jen, když odejdu z pokoje (to přestane občas i brečet). Věřím, že to jednou zvládnem…doufám:)Taky jí někdy nechám vybrečet, ale v noci se to nedá…
Gabča a Barča, 2měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
30.11.04 08:22

Ahojky holky,
my jsme do pátého měsíce problémy s usínáním neměli.Po koupání jsem malého nakrmila,nechala odříhnout,pomazlili jsme se a šlo se spinkat-položila jsem ho do postýlky, dostal dudlík,já odešla a Filípek do deseti minut chrupkal.Jediné co jsem udělala když začal poplakávat,že jsem mu dala dudlík,pohladila ho a odešla.Fungovalo to 5 měsíců a těď?Vše probíhá stejně do doby než ho položím do postýlky,začne plakat,později křičet......když sse mi ho podaří uspat po hodince se vzbudí a je s náma vzhůru do jedenácti…
Co dělám špatně?Je to jen nějaké období,které časem ustane?Mám ho nechat déle vzhůru večer?Bojím se ale že pak přetáhne a neusne my.
máte některá podobnou zkušenost a pro mě dobrou zprávu že to časem přejde?
Děkuju za jakoukoli fungující radu L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
2.12.04 14:46

Ahoj,
naší holčičce jsou tři měsíce a téměř od narození to u nás probíhá asi takto - kolem šesté večerní malou koupeme, pak krmíme a ukládáme do košíku v obýváku asi v půl osmé, ve kterém za občasného povození sem a tam až kolem 21. hod usne. Poslední dny ale po uložení pobrekávala a třeba se i pěkně rozplakala - zjistili jsme, že ještě hlady! Takže večer krmíme téměř dvojnásobnou dávku než přes den, tj. 200 ml mléka (bohužel už jen z lahvičky), pak je malá spokojená a usne. Chvíli potom ji přeneseme do ložnice do postýlky. Pak se budí až kolem šesté ranní na krmení a po něm vydrží spát do 9 až 10, občas (jako třeba dnes) do 11 hodin dopoledne. Je to paráda, a jen se modlím, aby to Anetce co nejdéle vydrželo!
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
2.12.04 16:41

Večerní usínání

Ahoj!

My jsme s usínáním problémy neměli do 4,5 měsíce. Malej usnul vždycky po kojení, vypil obě prsa a byl klid. Teď neusne dřív než ve 21,00 a to můžu být ráda, že je zimní čas.Zkoušeli jsme všechno, nechat vyřvat(to jsem ani jednou nevydržela, protože náš miláček řval klidně i 3 hodiny), tím,že se rozeřval to bylo ještě horší a usnul ještě později. Nakonec jsme zvolili tento postup. Nedávám malýho spát po páté večer, když usne, tak ho šetrně probudím. Pak se kolem sedmé vykoupe, potom když má hlad tak jí,když ne tak ne. Pak tak kolem půl deváté začne být nevrlej, tak s ním sednu na gymnastik ball a houpeme se.Když začne usínat dám mu prso a vydrží pak spát i 6 hodin.Asi se to tak dělat nemá, ale to řvaní a uklidňování mě dost vysilovalo. Teˇse i třeba podívám na něco v telce. Přeji plno zdaru s usínáním. Uvidíme jestli se mi tento způsob uspávání vymstí nebo ne . AHOJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.12.04 19:22

Ahoj mám 3,5 m chlapecka usíná mi v 19 hod, ale musela jsem ho to naučit, nejdříve jsme přišli z procházky v 16hod a pak v 18hod koupání a nakonec jsem se ho snazila zabavit a 15 minut před 19hod kojení a usínání u prsa. Usíná mi u prsa každý večer a nevadí mi to snad se to časem odnaučí sám. S dudlíkem nám usínání nešlo a řvát se mi ho také nechce nechat možná až bude starší

Silvie a Daneček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SParkys
27.11.09 22:22

Usínaní v jednu v noci

ahoj tak já se přidám. Ovšem já se svým 3-měsíčním chlapečkem usínáme okolo 12 až 1 v noci. I přez denní režim vstávání v 7-8 ráno, hraní papaní a spánek okolo 10-11 zhruba hodinu. Pak hraní mazlení a papání a pak jdem ven okolo 12. v kočárku mu trvá tak půl hod než usne a pak spí tak hod a půl. Ve 2 odpoledne domu. Pak neusne až do večera max někdy na hodinku.Okolo 6-7 večer koupaní, masáž, mazlení papání a pak pokusy o usínání. Postýlka to je utopie, pár krát sem ho nechala vybrečet ale vydržel to 2 hod a pak už se začal histericky dusit. no furt s tím bojujem. jinak než na rukách a pozor pouze při chůzi neusne a to už má 7,5 kg, no takle nosím a nosím no k ničemu už u mě byla jedna dětská sestra a po půl dni mi řekla že prostě asi nechce spát, že mi bohužel už poradit neumí že prostě neví

• Citovat
  • Upravit
9044
28.11.09 03:26

Tak mi mame 10ti tydeniho kloucka a s usinanim mame docela problem,usiná vetsinou az kolem desate vecer,nekdy az kolem pulnoci.A usina u prsa a pak ho jeste uhoupavam na rukou,nez poradne zabere.Ja vim,ze je to spatna metoda,proste si budu muset opevnit nervy a pouzit metodu,nechat vyrvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí