Večerní usínání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
627
7.12.09 12:21

Taky se přidám, protože poslední 2 týdny řeším problém s usínáním. Náš Tomík od druhého měsíce večer krásně usínal sám kolem 8 a spinkal cca do 4 někdy i déle a pak do půl osmý. Byla jsem z toho nadšená. No a teď dva týdny večer po uložení kňourá, někdy to přeroste i v řev. Většinou ho po hodině marného uklidňování znovu nakojím a pak usíná. Je to sice jen hodinka uspávání navíc, ale někdy dost vysilující, zvlášť když jsem byla zvyklá na hladký průběh. No hlavně hledám příčinu toho pláče - bříško, zoubky, je přetažený nebo mě jen zkouší? Budou nám příští týden 4 měsíce, přes den toho moc nenaspí, většinou jen při procházce v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
9.12.09 08:02

Noční povídálek

Ahoj,
našeho broučka jsem od narození uspávala kojením, vždycky tak hezky usnul a spinkal,i když po třech hodinách, tak fakt docela dobře. Dnes mu je 5,5 měsíce a spaní je čím dál horší. Nevadilo by mi jít s ním spinkat, je navyklý, že u mě usne a mě je s ním dobře. Jen se poté vzbudí, jdu znovu a pak usne na tak dvě,tři hoďky.Konečně se taky můžu podívat na telku, něco udělat..jen si ale lehnu do postele vzbudí se, pak už u mě usíná pořád celou noc, při kojení vystřídám obě prsa, nekdy ho i dám na druhou stranu(bok) a zase dám z obě prsa. Musím říct, že už při tom ležení na boku necítím rameno, je to nepohodlné ležení, protože nemám pohodlnou polohu, ale to jist znáte.Skoro každou noc, pokaždé v jinou hodinu najednou prostě ožije a dokáže si i dvě hodinky povídat- vyloženě skřípe,někdy poplakává, ale v kuse.Přeložím ho do postýlky, kterou mám úplně u sebe( vyndali jsme přední stranu, abych ho mohla dávat do postýlky lépe- on v ní ale skoro nespí. V postýlce dlouho nevydrží, natahuje na mě ruce, tak ho vezmu k sobě a zase dám prso. Budí se někdy i po hodině, takže skoro nestačím ani usnout a to pak druhý den koukám jak sůva a doháním spánek, když spinká v kočárku. Spí s námi i tatínek, který se taky moc nevyspí do práce. prostě rodina říká: usí se naučit sám usínat a v postýlce, jenže já envydržím ani 10 minut ho nechat plakat, rve mi to srdce, když vím, že u mě mu je dobře a je klidný. Pořád spoléhám, že až ho budu přikrmovat, to je za 2 týdny, že se víc zasytí a bude to lepší, ale…kdo ví? Takže noce nic moc, jsme zlámaná a unavená další den, když takhle pořádně nespinká. Jinak je zlatej, přes den spinká pěkně, někdy i tři hodinky, doted chodí spinkat vždy když je vzhůru, tak za dvě hodinky je unavenej, jde tedy spinkat, ale už to natahujeme. Takže když spí odpoledne např. do půl čtvrtý, necháme ho do těch sedmi vzhůru, předtím koupání, papání z prsa, hlazení, trochu mírné kolébání, jak ho v leže svírám a pak spinkání( někdy uspávám i hodinu). Öde dneška zkusím pokládat do postýlky a nechám chvilku plakat, pak mu dám napapat a zase položím, no a uvidím. Každopádně ho nenechám dlouho plakat, to nedokážu..je moje posldní miminko a proč ho mám nechat plakat, když mu je tak dobře u mě, na druhou stranu je to bič na moje tělo přes tu noc. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.09 19:00

Jo jo umrtvený rameno znám, malýho uspávám na levé straně, tu už necítím, v sobotu jsem musela zajít i na pohotovost, mám snad uskříplý nervy a do toho zánět nosohltanu.

Se všemi soucítím, u nás do 4 měs. kolika, děs běs 7 h vkuse řvaní do 01 h a pak zas nanovo v 5 h ráno :poblion: , postýlku jsme ani nemuseli sestavovat, páč v ní spal tak 3× :zed:

A co po 10 měsících ??? Stále stejné, jen řev už je jen vztekání nebo zuby a mnohem kratší, avšak na zabití, holt do Baby boxu se už nevleze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
10.12.09 10:51

Vojta byl také naučený usínat u kojení, spal s náma v posteli a každý nám říkal, že ho tam budeme mít ještě v pěti letech, že si ho takhle nesmíme učit. No v roce a půl vyměnil při usínání maminku za žirafu a ze dne na den začal chodit spát sám a od dvou a půl roku spí v pokojíčku. Ale usínání mu nikdy nedělalo problém, usnul za chviličku (až na výjimky, jako když rostly zoubky nebo jsme odnaučovali dudlíka). Se Štěpánem je to horší,chodí spát teda brzo, tak v 18.30 (oba kluci chodí společně).Ale většinou mi usíná v manduce.Začala jsem ho do ní dávat kvůli zvracení a teď už večer jinak neusne. Opět spí s náma v posteli.V noci se ale po dvou až třech hodinách budí a kolem půl šesté ráno vstává. Plánovala jsem si, jak druhý dítě bude chodit spát samo, že ho uspávat nebudu, jak budu dělat v šechno jinak, jenže malej má reflux, když ho nechám brečet, tak pak zvrací, pálí ho žáha, z toho zase brečí, z brečení zvrací,..... takovej začarovanej kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
11.12.09 14:56

Ahoj Budulinku,
promin, necetla jsem celou diskuzi, ale chci ti rici z vlastni zkusenosti (dcera 23 mesicu a 4 mesicni miminko): ty prvni 3 mesice je strasne tezky najet na nejaky rezim, zive si pamatuju, jak jsme se o to snazili s dcerou a bylo to na houby. My uspavali taky cely vecer, houpali, atd, kdyz jsme ji nesli do postele, tak centimetr nad postylkou otevrela oci a uaaaa, bylo to desny. PO tech 3 mesicich se to srovnalo. Ted u syna tento problem neznam, uspi se v podstate sam, da si plinku na oblicej a hotovo, ale to je taky tim, ze je to druhe dite a my jsme vic v pohode.:-) Mas muj obdiv,ze uz takhle brzo mate nejaky casovy rezim vecer, ja to ty prvni tydny delala ad hoc, kdyz se treba probudila po 17 hod, tak jsem ji nakrmila a vykoupala, jindy zas pozdeji, jak mi to vyslo. Taky mi v porodnici rikali, nejprve vykoupat, pak nakojit, pak uspat, jenze zahy mi doslo, ze toto je teorie- koupat rvouci hladove miminko teda nic moc, delam to opacne. Nehlede k tomu,ze se po kojeni rado pokaka, tak prebaluju zasadne az po kojeni (rada z porodnice znela opacne).
Ale co chci rici- neboj, ono se to fakt srovna, chce to cas. Ja tedy nejsem zastancem uspavani pri kojeni u prsa, to by se ti casem mohlo vymstit. A zpetne bych uz taky neuhoupavala, kdo se ma pak s nimi tahat, kdyz jsou jen tezsi.:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
11.12.09 14:59

jo,a jeste ti chci rici, ze po nejake dobe jsme ze zoufalstvi vymekli a meli malou v zavinovacce v pokoji s nami, uklidnoval ji zvuk pustene televize.;-))) ne ze bych to doporucovala, ale bylo to krajni reseni a pak usla. Dneska se na TV temer nediva, jen obcas Krtka nebo Vecernicek, max 15 min denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
26.12.09 19:07

Ahoj, tak koukám, že nás je opravdu víc,které mají tyhle uspávací problémy…člověk to myslí dobře pro to miminko, říkala jsem si, vždyť tak hezky u mě usíná( do malička u mě usínal u prsa), ted mu bude za týden 6 měsíců a spaní čím dál horší,takže jsem si každý večer říkala: " a zítra už tě naučím spát samotného a pak z toho vždycky sešlo, protože představa ho nechat plakat, když normálně skoro nezapláče / je to pohodář/ byla hrozná. Jednou jsme zkusili Estvilla a hned první den jsem po 45 minutách šla k němu a zase ho uspala u prsa. Po několika nocích, kdy jsme se nevyspali,, jsem se rozhodla, že to alespon zkusíme a že snad ten týden na něm nenechá následky/ pořád si myslím, že ho tak trápím a nerada bych, aby to byl nějaký nerváček). Takže abych se dostala ke zkoušce: 1.den plakal hodinu / probudil se 2×/, 2 den 35 min, po obědě 30 min, 3 den na Vánoce 15 min, 4 den 35 min / probudil se asi 4× a zase si povídal/, 5 den ..dnes pláče právě ted, už ale 50 min, chodím tam tedy méně často, ale už mi je tak ouzko, že se bojím, že to nevydržím, ale musím!!!!Tak uvidíme, jak to půjde dál..výhoda toho jr, žr fakt spí tvrději, my se vyspíme a když ho v noci po kojení překládám do jeho postýlky neprobudí se a když jo, tak jen malinko zapláče, pak kouká a usne..to se naučil celkem rychle.....ted jsem ale hotová, protože pořád pláče, jdu tam ho pohladit.Vidím na něj přes kamerku a on kouká an mě přes světýlko, takže je dobrý pozorovat, jak zaírá očíčka..no ale dnes nějak nechce. Ježiš to jsou muka.Jdu tam a při odchodu spustí ještě víc..už se mi chce vážně taky brečet, ale už to bude dobrý,zavírá očíčka, ještě trošku vzlyká…přestává a :roll: uběhlo 5 min, než to napíšu, ale my asi už spinkáme :lol: , jen se ještě vrtí hlavičkou . Jo a důležitý, nebo tedy náš rituál: máme puštěný radio a rozsvícenou lampičku, to aby viděl na svoje hračky a to radio, aby ho nebudilo, když jdeme spát.A já se ted začínám uklidňovat, protože fakt spíme..je to hodně náročný, jen doufám v lepší časy a třeba , že plakat nebude jednou večer vůbec…uvidíme a napíšu za 14 dní. Tak zatíma užívejte svátky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
28.12.09 21:27

Ahojky,
my to meli s malym podobne,strasne problemy se spanim a usinanim jeste kolem 3mesice.Celkove mel spatne pani,casto se budil,spatne usinal,kazdy tuk ho probudil…Ale ve vek jako je Tvuj maly to bylo stejne,akorad vstaval okolo 7hod a potom jeste chrupal po nakojeni.
No,Davca usinal kolem 21-22hod vecer ,katastrofa,plakal,knoural a ne a ne zabrat.Casem jsem vypozorovala,ze je pretazeny a nemuze zabrat.Nekde jsem cetla moudrou vetu,ze spanek dela spanek :) rikala jsem si,ze cim dyl bude vzhuru,tim dyl bude potom spat,resp. bryz usne a dyl vydrzi…
Jo,prdy vody… nesmysl.Cim vic maly zacal spat pres den,tim vic naspal v noci,tim vic byl v pohode a ja taky.
U nas ale opravdu byly velke problemy,uz jako miminko nespal skoro cely den :O
Jinak my uspavame tak,ze mame pravidelny rezim,vykoupeme,nakrmime,pochovam a ulozim syna do hajan.Drzi me za rucucku,dudla si a za chvilku je „tuhos“ toto se mi opravdu osvedcilo,funguje nam to vyborne skoro 4mesice takto uspavame,ale Ty mas mimi jeste male,urco to taky casem vychytate.Jo a syn spinka semnou v posteli,v postylce neni a nechce byt od 5mesicu. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
94
28.12.09 21:43

Ahoj, díky za podporu, snad se to srovná, no dnes máme úspěch, plakal večer pouhých 10 min, pak přestal, povídal si, koukal, hrál si s hračkou, tak jsem tam ještě jednou šla, pohladila, řekla, že je šikulka a že jsem dole, no a pak jako mávnutím proutku usnul…no krásný, třeba si zvykne. Mám pocit, že i ta doba usínání je důležitá, když chodí přibliže pořád stejně, moc zatím nemůžu ovlivnit tu režii přes den, protože pokaždý spí jinak dlouho, takže když je vzhůru od tří a má to vydržet do šesti, do sedmi, kdy chodí spinkat, je hotovej, takže jsem ho dala v šest už spinkat a chyba lávky…usnul prostě až za tu hodinu, no a dnes šel spát v 18:35 a v sedm už byl ťuhík… :wink: noční spaní je stejné jako předtím, každé dvě hodiny, povídání v noci..občas plakání, ale když ten Estvill nevyjde se vším všudy- myslím to spaní celou noc, význam to mělo v tom, že po přeložení do postýlky spinká a já nejsem ráno zlámaná. Takže to je plus. Trochu ale výčitky mám, bojím se, aby nějak citově nestrádal, když se mnou nespinká, enní v mý blízkosti. Mám ale v noci u postýlky ruku, aby se mě dotýkal, než usne( když tedy po přeložení do postýlky nespí.)No nic jdu na kutě, abych měla trochu naspáno, za hodinku vstávám :roll: , ale těším se, až se přisaje a bude mě držet. Tak zatím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
29.12.09 15:17

Ahoj holky, dovoluji se přidat k vaší diskuzi.Můj Davídek byl do šestinedel taky samý pláč.Večer jsem ho vykoupala, dostal hezky napapat, chvíli byl spokojenej a každý večer po koupání najednou spustil a řval hodinu v kuse a tak tomu bylo až do 6 týdnu,,v postýlce ani náhodou nechtěl být :-( každý večer mi usínal na rukou, musela jsem ho ukolíbat aby vubec usnul, no a v noci když se mi budil na jídlo tomu bylo taky tak, vůbec nechtěl spát někdy jsem s ním probděla i 3 hodiny v kuse,,,no ted jsou mu 3 měsíce, večer vykoupu, dostane napapat, pak koká i 2 hodinky na kolotoč v postýlce a usína sám, na jídlo se budí až o 8 hodin po večerním jídle takže asi tak v 8 večer dostane nabaštit a pak papá ve 4 ráno a v 5 usne znovu a spinká tak dp 7-8 hodiny :-D,,,takže asi tak je to s náma s usínaním už problémy nejsou ale pravda je že dětičky se mění tak uvidíme jak to bude dál :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
2.1.10 19:13

Ahoj, tak se chci s vámi podělit o pokračování večerního usínání.Tak už to zkoušíme 12 den, no a nevím…ani jeden večer jsme ještě neusnuli bez pláče. Někdy je hůř, ale někdy líp. Nejlepší to bylo jednou, to si hrál a plakal 10 min a to považuji za úspěch. Nemůžu ale říct, že to je den ode dne lepší, když už se to zlepšovalo, pak zas plakal 50 min(hrůza, ale asi to byla dřívejší uložení ke spánku, než normálně), jindy 15 min, jindy 30 min, takže střídavě. Tím nechci říct, že metoda Estvill je špatná, nedodržovala jsem ji totiž přesně jak měla být, malýho pohladím, neříkám mu tu jednu větu, ale něco jiného. Takže asi tak…určitě je ale spaní( naše) a hlavně to spaní ve vlastní postýlce lepší, tímto stylem jsem ho v ní naučila spinkat, takže noční kojení je rychlé a hned po uložení v postýlce spinkáme ( až na nějaké vyjímky, kdy si tedy povídá- holt to tak musíme brát, necháme ho vybrebtat a spí). Takže já to beru jako pozitivní, i když ten pláč (ba nepláče až tak dlouho a je to jediný delší pláč za celý den)mi stejně každý večer trhá srdce.Teď už spinkáme a já jsem v klidu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
9.3.11 13:33

Ahoj všem maminkám!
Naše malá (5 týdnů) patří k totálním nespavcům! Ne, že by nechtěla, to ona je unavená!, ale nějak jí to nejde…
První týden jsem uhoupávala přesvědčena moderními názory, že miminko potřebuje slyšet tlukot mého srdíčka, cítit mojí vůni a kdesi cosi… malá je ale pěkně vyčůraná (ohledně jako leckdo tady:) a čím víc jsem houpala, chodila po bztě, drncala kočárem… tím více si to chtěla užívat a spala čím dál míň!!! :evil:
V zoufalství jsme přehodnotila situaci a přes strach, že budu mít deprivované dítě (jak to ty, které děti nosí všude, třeba i s sebou na wc), začala nechávat malou ubrečet!
Je to o nervy, ale zdá se, že to zafunguje, ale spoň občas… jistě častěji, než kolíbání a podobné mordoviny!!!
Po koupání a krmení šoupneme do postýlky a dnes, po cca 2 týdnech, malá většinou usíná mezi vzteklým řevem, do půl hodiny… No, já to považuju za úspěch vzhledem k tomu, že se stávalo, že uspávání začalo v 7 večer a skončilo v 8 ráno :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.3.11 14:10

ahoj, myslim si, že po kojení by jsi ho měla dát rovnou hajat, to je nejvíc zklidněný a nejlíp se těm prckům usíná.Já to tak dělám, mám téměř tříměsíční holčičku a ta mi spinká od osmi do čtyř do rána.Taky skus třebas mu dát do postýlky tričko co jsi měla ten den na sobě…třeba tě potřebuje cítit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
28.3.15 21:05

Pozdní večerní usínání

Maminky, mám roční dcerku. Vstává v 7h, pak spí dopoledne mezi 11-13h maximálně, někdy jen 20min, někdy vůbec a ve 20h se snažím ji uspát, ale bohužel dřív než v 21:30 - 22:30 stejně neusne. Je možný, že roční dítě normálně funguje i bez spánku od 7 - 22h? I na nás je to někdy moc…už nevím, co s ní. Není ani umrčená, má elánu na rozdávání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
28.3.15 21:10
@denulinkak píše:
Maminky, mám roční dcerku. Vstává v 7h, pak spí dopoledne mezi 11-13h maximálně, někdy jen 20min, někdy vůbec a ve 20h se snažím ji uspát, ale bohužel dřív než v 21:30 - 22:30 stejně neusne. Je možný, že roční dítě normálně funguje i bez spánku od 7 - 22h? I na nás je to někdy moc…už nevím, co s ní. Není ani umrčená, má elánu na rozdávání…

Odpověděla sis sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky