Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Věci dětí, hračky, potýlku, kočárek exekutor zabavit nesmí. Jak je to s kolama nevím… ![]()
Pokud prokážete že věci nejsou vaše, tzn. třeba učtenky s věcoí co jsou na jméno +r. č. či smlouvu pokud si to vzal na půjčku
s tím pc, se obávám, že bude chtít exekutor vidět nějakou smlouvu, či záleží na něm, jak uváží
být tebou, tak vše cenné si odvezu
dětské kolo zabaví špíše ano, než-li ne
a slušné jednání spíš nečekej
Chce to mít na věci co nejsou dlužníka prostě účtenky ale jak říkám min. na jméno, pokud ukážeš účtenku bez ničeho a řekneš, že toto kupoval někdo jiný než dlužník, stejnak ti to zabaví. Jestli jste v nájmu a věci co vám nepatří jsou napsané ve smlouvě, tak bacha, bude chtít vidět oveřené podpisy, jinak též zabaví
Taky bych co jde odvezla odvezla a i ten pc schovala třeba
já třeba vím ale je to deset let zpátky…když tenkrát přišel k nám kvůli fotříkovi tak oblepil i bráchy telefon a to to bylo dítko na invalidním vozíčku.
A JAK mi může brát věci, které jsou moje? Které jsem JÁ kupovala, nebo jsem je dostala od maminky, od babičky k vánocům, a tudíž nemůžu ukázat ani žádnou účtenku, že je to opravdu moje??? Já nedlužím nikde ani korunu, a za dluhy dotyčné osoby nemůžu, nemám s nimi nic společného, nesouhlasím s nimi. Ani zde ten člověk nemá trvalý pobyt. Nedokážu si představit že bude brát to krásné dětské kolo, které jsem kupovala mému chlapečkovi k narozeninám - to si nedokážu představit jak bude plakat
Nevím co mám dělat, myslíte že by pomohlo kdybych tomu exekutorovi osobně zavolala a vysvětlila situaci, že tady opravdu nic nepatří dlužníkovi, že si prostě NENECHÁM sahat na MOJE věci, a at se s ním sakra nějak domluví? Dotyčný má snahu splácet, ale prostě nevytřepe z rukávu 12 tis. měsíčně, které po něm exekutor chce. Zítra chceme jít k právničce a napsat tomu exekutorovi dopis s žádostí o splátkový kalendář. Je ještě nějaká naděje?
![]()
Jo, a co třeba psací stůl, který vyráběl můj dědeček?
Měla jsem ho celé dětství, přede mnou ho měla moje maminka když byla děcko, teď ho tady mám pro svoje děti, žádnou účtenku od toho samozřejmě nemám, když to vyráběl dědeček. To taky můžou ti hajzlové vzít?
![]()
@Anonymní píše:
A JAK mi může brát věci, které jsou moje? Které jsem JÁ kupovala, nebo jsem je dostala od maminky, od babičky k vánocům, a tudíž nemůžu ukázat ani žádnou účtenku, že je to opravdu moje??? Já nedlužím nikde ani korunu, a za dluhy dotyčné osoby nemůžu, nemám s nimi nic společného, nesouhlasím s nimi. Ani zde ten člověk nemá trvalý pobyt. Nedokážu si představit že bude brát to krásné dětské kolo, které jsem kupovala mému chlapečkovi k narozeninám - to si nedokážu představit jak bude plakat![]()
![]()
![]()
Nevím co mám dělat, myslíte že by pomohlo kdybych tomu exekutorovi osobně zavolala a vysvětlila situaci, že tady opravdu nic nepatří dlužníkovi, že si prostě NENECHÁM sahat na MOJE věci, a at se s ním sakra nějak domluví? Dotyčný má snahu splácet, ale prostě nevytřepe z rukávu 12 tis. měsíčně, které po něm exekutor chce. Zítra chceme jít k právničce a napsat tomu exekutorovi dopis s žádostí o splátkový kalendář. Je ještě nějaká naděje?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tak nějak nechápu když to jsou tvoje věci, nemáš s dluhama nic společného, proč jsi chtěla Ssplátkový kalendář?
![]()
Celkem dobrým řešením je zajít k notáři a nechat si sepsat soupis věcí v bytě a prohlášení, že nejsou majetkem dlužníka. To se pak vylepí zvenčí na dveře. Právníkovi a notáři to sice zaplatíte, ale dovnitř tím pádem exekutor nemůže. Ale je to ostuda po celém městě ![]()
@Crystal87 píše:
tak nějak nechápu když to jsou tvoje věci, nemáš s dluhama nic společného, proč jsi chtěla Ssplátkový kalendář?![]()
Já ne, ale dotyčný dlužník chce splátkový kalendář. Já to samozřejmě řeším s ním, protože tady už jde o moje věci.
@Mogwai píše:
Celkem dobrým řešením je zajít k notáři a nechat si sepsat soupis věcí v bytě a prohlášení, že nejsou majetkem dlužníka. To se pak vylepí zvenčí na dveře. Právníkovi a notáři to sice zaplatíte, ale dovnitř tím pádem exekutor nemůže. Ale je to ostuda po celém městě
Dík!!!
No, ona to nebude ostuda po celém městě, ale po celé vesnici, bydlíme totiž na vesnici, a to bude trochu horší…
Ale aspoň troška naděje! A musí to být vylepeno zvenčí na dveřích? Nestačí ukázat exekutorovi, když přijde? Nebo dát na viditelné místo někde uvnitř?
Ostuda by to byla fakt mega obrovská. ![]()
@Anonymní píše:
Já ne, ale dotyčný dlužník chce splátkový kalendář. Já to samozřejmě řeším s ním, protože tady už jde o moje věci.
bacha na to, exekutor na splatkovy kalendar pristoupit nemusi
vis co, jeho nezajima ci veci jsou, proste nemas od toho doklad a tim to pro nej hasne, ale ty veci sepsat jak tu nektera psala
@Anonymní píše:
Dík!!!No, ona to nebude ostuda po celém městě, ale po celé vesnici, bydlíme totiž na vesnici, a to bude trochu horší…
Ale aspoň troška naděje! A musí to být vylepeno zvenčí na dveřích? Nestačí ukázat exekutorovi, když přijde? Nebo dát na viditelné místo někde uvnitř?
Ostuda by to byla fakt mega obrovská.
Já jsem si to zjišťovala před dvěma rokama a myslím, že podmínkou bylo na vstupu do bytu nebo baráku zvenčí, aby nevstoupil do domu za doby vaší nepřítomnosti. Určitě by vám mohli poradit v nějaké bezplatné právní poradně
Ale většina notářů prý od toho dává ruce pryč
A pokud byste to nestihli, nebo to bylo nad vaše finanční možnosti, mezitím by proběhla exekuce, tak podat vylučovací žalobu… A rozhodně zavolat na dobu návštěvy exekutora Policii ČR
@Anonymní píše:
Jo, a co třeba psací stůl, který vyráběl můj dědeček?Měla jsem ho celé dětství, přede mnou ho měla moje maminka když byla děcko, teď ho tady mám pro svoje děti, žádnou účtenku od toho samozřejmě nemám, když to vyráběl dědeček. To taky můžou ti hajzlové vzít?
![]()
No hajzlové, podívej, tvůj přítel dluží peníze, tak nevím, kdo je tu ten hajzl.. když budeš volat exekutorovi a vyhrožovat mu a klást si podmínky, sebere ti nakonec všechno, včetně těch dětských hraček… Hele tvůj přítel to musí řešit, najít si brigády a řešit to, aby vám nic nezabavili. ne nadávat na exekutory. ![]()
Dobrý den, prosím všechny, které o tomto něco vědí, zda by mi mohly odpovědět na tyto dotazy:
Děkuji a omlouvám se za anonym. Dostali jsme se do strašné situace a celý den tady brečím, bojím se že mi vezmou věci které tu mám pro děti, a které jsem sama kupovala nebo dostala od maminky, od babičky, od dědečka