Věci zabavené exekutorem

Anonymní
30.8.12 18:16

Věci zabavené exekutorem

Dobrý den, prosím všechny, které o tomto něco vědí, zda by mi mohly odpovědět na tyto dotazy:

1. Vím, že exekutor nemůže zabavit věc která je používána k podnikání. Jestliže se jedná o počítač, který je používán ke komunikaci se zákazníky přes email, jsou na něm psány faktury a je z něj provozován e-shop, přičemž samotná podnikatelská činnost spočívá ve dřevovýrobě, je tento počítač považován jako věc k podnikání, nebo jej může exekutor zabavit? Jakým způsobem dokážeme, že je věc nutná k podnikání? Stává se, že exekutor zabaví i předmět nutný k podnikání, a pak je potřeba psát žádost o vyloučení?
  2. Vím, že s věcmi s nálepkami od exekutora se nesmí nakládat. Jestliže očekáváme návštěvu exekutora každým dnem, a za tři týdny se máme stěhovat, můžeme takto oblepené věci stěhovat, nebo musí zůstat na místě?
  3. Jestliže se jedná o domácnost se třemi malými dětmi, veškeré vybavení prokazatelně není majetkem dlužníka (a můžu to na místě i doložit), dlužník zde přebývá ale jeho majetkem je zde pouze jeho oblečení, může mi exekutor začít zabavovat i takové věci, jako je pračka, lednička, sporák, dětské postýlky, dětské kolo?
  4. Můžu očekávat slušné jednání od soudního exekutora, který nepřistoupil na návrh splátkového kalendáře, a je ochoten přistoupit pouze na obrovské měsíční splátky, nebo zabavení majetku?

Děkuji a omlouvám se za anonym. Dostali jsme se do strašné situace a celý den tady brečím, bojím se že mi vezmou věci které tu mám pro děti, a které jsem sama kupovala nebo dostala od maminky, od babičky, od dědečka :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
30.8.12 18:36

Věci dětí, hračky, potýlku, kočárek exekutor zabavit nesmí. Jak je to s kolama nevím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
30.8.12 18:40

Sice nesmí, ale některý exekutor to i tak zabaví :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
30.8.12 18:45

Pokud prokážete že věci nejsou vaše, tzn. třeba učtenky s věcoí co jsou na jméno +r. č. či smlouvu pokud si to vzal na půjčku
s tím pc, se obávám, že bude chtít exekutor vidět nějakou smlouvu, či záleží na něm, jak uváží
být tebou, tak vše cenné si odvezu
dětské kolo zabaví špíše ano, než-li ne
a slušné jednání spíš nečekej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
30.8.12 18:47

Chce to mít na věci co nejsou dlužníka prostě účtenky ale jak říkám min. na jméno, pokud ukážeš účtenku bez ničeho a řekneš, že toto kupoval někdo jiný než dlužník, stejnak ti to zabaví. Jestli jste v nájmu a věci co vám nepatří jsou napsané ve smlouvě, tak bacha, bude chtít vidět oveřené podpisy, jinak též zabaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
30.8.12 19:46

Taky bych co jde odvezla odvezla a i ten pc schovala třeba :nevim: já třeba vím ale je to deset let zpátky…když tenkrát přišel k nám kvůli fotříkovi tak oblepil i bráchy telefon a to to bylo dítko na invalidním vozíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.12 20:11

A JAK mi může brát věci, které jsou moje? Které jsem JÁ kupovala, nebo jsem je dostala od maminky, od babičky k vánocům, a tudíž nemůžu ukázat ani žádnou účtenku, že je to opravdu moje??? Já nedlužím nikde ani korunu, a za dluhy dotyčné osoby nemůžu, nemám s nimi nic společného, nesouhlasím s nimi. Ani zde ten člověk nemá trvalý pobyt. Nedokážu si představit že bude brát to krásné dětské kolo, které jsem kupovala mému chlapečkovi k narozeninám - to si nedokážu představit jak bude plakat :,( :,( :,( :,( Nevím co mám dělat, myslíte že by pomohlo kdybych tomu exekutorovi osobně zavolala a vysvětlila situaci, že tady opravdu nic nepatří dlužníkovi, že si prostě NENECHÁM sahat na MOJE věci, a at se s ním sakra nějak domluví? Dotyčný má snahu splácet, ale prostě nevytřepe z rukávu 12 tis. měsíčně, které po něm exekutor chce. Zítra chceme jít k právničce a napsat tomu exekutorovi dopis s žádostí o splátkový kalendář. Je ještě nějaká naděje? :,( :,( :,( :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.12 20:16

Jo, a co třeba psací stůl, který vyráběl můj dědeček? :,( Měla jsem ho celé dětství, přede mnou ho měla moje maminka když byla děcko, teď ho tady mám pro svoje děti, žádnou účtenku od toho samozřejmě nemám, když to vyráběl dědeček. To taky můžou ti hajzlové vzít? :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
27007
30.8.12 20:17
@Anonymní píše:
A JAK mi může brát věci, které jsou moje? Které jsem JÁ kupovala, nebo jsem je dostala od maminky, od babičky k vánocům, a tudíž nemůžu ukázat ani žádnou účtenku, že je to opravdu moje??? Já nedlužím nikde ani korunu, a za dluhy dotyčné osoby nemůžu, nemám s nimi nic společného, nesouhlasím s nimi. Ani zde ten člověk nemá trvalý pobyt. Nedokážu si představit že bude brát to krásné dětské kolo, které jsem kupovala mému chlapečkovi k narozeninám - to si nedokážu představit jak bude plakat :,( :,( :,( :,( Nevím co mám dělat, myslíte že by pomohlo kdybych tomu exekutorovi osobně zavolala a vysvětlila situaci, že tady opravdu nic nepatří dlužníkovi, že si prostě NENECHÁM sahat na MOJE věci, a at se s ním sakra nějak domluví? Dotyčný má snahu splácet, ale prostě nevytřepe z rukávu 12 tis. měsíčně, které po něm exekutor chce. Zítra chceme jít k právničce a napsat tomu exekutorovi dopis s žádostí o splátkový kalendář. Je ještě nějaká naděje? :,( :,( :,( :,( :,( :,(

tak nějak nechápu když to jsou tvoje věci, nemáš s dluhama nic společného, proč jsi chtěla Ssplátkový kalendář? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
30.8.12 20:27

Celkem dobrým řešením je zajít k notáři a nechat si sepsat soupis věcí v bytě a prohlášení, že nejsou majetkem dlužníka. To se pak vylepí zvenčí na dveře. Právníkovi a notáři to sice zaplatíte, ale dovnitř tím pádem exekutor nemůže. Ale je to ostuda po celém městě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.12 20:36
@Crystal87 píše:
tak nějak nechápu když to jsou tvoje věci, nemáš s dluhama nic společného, proč jsi chtěla Ssplátkový kalendář? :think: :nevim:

Já ne, ale dotyčný dlužník chce splátkový kalendář. Já to samozřejmě řeším s ním, protože tady už jde o moje věci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.12 20:39
@Mogwai píše:
Celkem dobrým řešením je zajít k notáři a nechat si sepsat soupis věcí v bytě a prohlášení, že nejsou majetkem dlužníka. To se pak vylepí zvenčí na dveře. Právníkovi a notáři to sice zaplatíte, ale dovnitř tím pádem exekutor nemůže. Ale je to ostuda po celém městě :nevim:

Dík!!! :dance: No, ona to nebude ostuda po celém městě, ale po celé vesnici, bydlíme totiž na vesnici, a to bude trochu horší… :think: Ale aspoň troška naděje! A musí to být vylepeno zvenčí na dveřích? Nestačí ukázat exekutorovi, když přijde? Nebo dát na viditelné místo někde uvnitř? :think: Ostuda by to byla fakt mega obrovská. :oops:

• Citovat
  • Upravit
10584
30.8.12 20:50
@Anonymní píše:
Já ne, ale dotyčný dlužník chce splátkový kalendář. Já to samozřejmě řeším s ním, protože tady už jde o moje věci.

bacha na to, exekutor na splatkovy kalendar pristoupit nemusi
vis co, jeho nezajima ci veci jsou, proste nemas od toho doklad a tim to pro nej hasne, ale ty veci sepsat jak tu nektera psala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
30.8.12 20:52
@Anonymní píše:
Dík!!! :dance: No, ona to nebude ostuda po celém městě, ale po celé vesnici, bydlíme totiž na vesnici, a to bude trochu horší… :think: Ale aspoň troška naděje! A musí to být vylepeno zvenčí na dveřích? Nestačí ukázat exekutorovi, když přijde? Nebo dát na viditelné místo někde uvnitř? :think: Ostuda by to byla fakt mega obrovská. :oops:

Já jsem si to zjišťovala před dvěma rokama a myslím, že podmínkou bylo na vstupu do bytu nebo baráku zvenčí, aby nevstoupil do domu za doby vaší nepřítomnosti. Určitě by vám mohli poradit v nějaké bezplatné právní poradně :) Ale většina notářů prý od toho dává ruce pryč :think: A pokud byste to nestihli, nebo to bylo nad vaše finanční možnosti, mezitím by proběhla exekuce, tak podat vylučovací žalobu… A rozhodně zavolat na dobu návštěvy exekutora Policii ČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
31.8.12 07:07
@Anonymní píše:
Jo, a co třeba psací stůl, který vyráběl můj dědeček? :,( Měla jsem ho celé dětství, přede mnou ho měla moje maminka když byla děcko, teď ho tady mám pro svoje děti, žádnou účtenku od toho samozřejmě nemám, když to vyráběl dědeček. To taky můžou ti hajzlové vzít? :,( :,(

No hajzlové, podívej, tvůj přítel dluží peníze, tak nevím, kdo je tu ten hajzl.. když budeš volat exekutorovi a vyhrožovat mu a klást si podmínky, sebere ti nakonec všechno, včetně těch dětských hraček… Hele tvůj přítel to musí řešit, najít si brigády a řešit to, aby vám nic nezabavili. ne nadávat na exekutory. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová