Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ja bych si je nechala…Bude to(pro tu starsi) hrozny sok a bude potrebovat nekoho kdo ji obejme a tak. Jinak holcicky by meli dostat syroci duchod. Drzim palecky
To je smutná situace
No, já bych se asi snažila nějak to vyřešit, abychom si děti mohli vzít. Představa, že by se něco stalo přítelově sestře
Když jsou u vás holčičky tak často a není nejspíš jiná šance, než že si je vezmete vy…Ta starší bude potřebovat oporu ![]()
Asi bych se snažila to vymyslet tak, abychom si je mohli nechat… Tohle je hrozně těžký… ![]()
Tak tohle je opravdová tragédie. Úplně ti rozumím, lehké to nebude, ale nikdy bych si neodpustila dát holčičky do ústavu, to by pro mě v podstatě skončil život, ptž svědomí by mě neustále dohánělo, ale neříkám, že kdybyses rozhodla si je nenechat, že jsi špatná. Ony holčičky dostanou po svých rodičích sirotčí důchod a ten budou pobírat, dokud nedostudují, nevím, jak vysoká částka bude, ale myslím, že úplně malá ne. Jinak upřímnou soustrast a přeji jen vše dobré. ![]()
Pokud je neadoptujete, ale necháte si je jen v péči (opatrovnictví, poručnictví - nevím, jak se to správně jmenuje), tak by měli mít holčičky nárok na sirotčí důchod, myslím, že by se dal použít na jejich výdaje. Ale nevím to jistě. Snad někdo poradí…
Jinak bych si holky určitě nechala.
AHoj, strašná situace, upřímnou soustrast
Holčičky máte rádi, jezdí k vám na prázdniny, tak bych asi neváhala a vzala si je k sobě. Párkrát jsem tu četla názor od zasloužilých mamin, že 3 nebo 5 dětí prý už není takový rozdíl - to jen na povbuzení, sam to neznám, mám jen jedno dítko.
Pokud se doma poskládáte, opravdu bych si je být tebou vzala. Nějaké finance do začátku po zemřelých rodičích pak dostanete, dům (i když s hypotékou) se třeba prodá nebo nějaké vypořádání bude.
Každopádně klobouk dolů před vámi, když si ty holčičky orpavdu vezmete za své ![]()
Držím vám palce, ať to zvládnete ![]()
Holky, prosím vás mohly by jste mi napsat, kde se vyřizuje ten sirotčí důchod a kolik to tak je? Já jsem momentálně strašně mimo, ale vím, že to budeme muset řešit.
Nebo na jaký úřad máme dojít aby nám poradili?
Moc by jsme je chtěli nechat u sebe. Měly by i vlastní pokojíček…
Pokud máš holčičky ráda a nijak ti nevadí, tak jim s manželem pomozte. Zjistěte si, zda by jste dostali nějaký příspěvek, pokud by jste je měli v pěstounské péči. Také budou brát sirotčí důchod. Jinak upřímnou soustrast a přeji hodně sil.
Tak to je smutný. Nechala bych si je…pokud u vás trávily pravidelně prázdniny, mají k vám určitý vztah. Kam jinak by šly? Píšete, že o ně nikdo zájem nemá…dětský domov? Finančně by vám třeba pomohl stát - siročí - teda jestli to nezrušili.
To je hodně smutné, ale myslím, že tady není co řešit. Já bych je adoptoval. Zvládnete to. Přeju pevné nervy, bude to náročné. Nedávno jsem si povídal s paní, která měla tři děti a zemřel jí náhle manžel. Nějakou dobu byla na dně, ale dostala se z toho a pomohli lidi okolo, včetně zaměstnání, kde jí vyšli vstříc, takže nabírá síly a zvládá to. A věř mi, že i vám bude početná rodina dělat radost, zvlášť když jsou blízkého věku.
![]()
V prvni rade uprimnou soustrast, i holcickam. Ted to bude pro ne hodne tezke. Myslim ze je moc fajn, ze uvazujete o tom, ze si je vezmete k sobe. Jak to tak ctu, nejspis jste asi jediny kdo to muze udelat.
Jestli se bojite financni situace, tak si myslim, ze to je to nejmensi, holcicky dostanou po obou rodicich sirotci duchod a muzete prozatim zvolit variantu pestounske pece, za kterou je take financni odmena. To by melo jejich financni naroky pokryt. Horsi uz asi budou prakticke veci, pet deti je hodne, ale urcite se to da zvladnou.
Holcicky take budou dedit, tam je treba si jen ohlidat, aby nezdedili vic dluhu nez majetku. Se vsim by vam meli poradit na socialce.
Ach jo, to je silena situace, uplne se mi vraci to, kdyz mi oznamili, ze mela nehodu mamka a to jsem byla i dospela. Drzte se ![]()
Tohle je opravdu tragédie… Přeji hodně sil vám všem.
K Tvému dotazu, mě napadlo jediné - zkuste si zjistit, zda můžete mít holčičky v pěstounské péči, tam je myslím nějaký finanční příspěvek pro pěstouny, ale určitě tu budou povolanější, kteří budou vědět víc. Nechala bych si je, píšeš o nich tak hezky, je vidět, že je máte rádi. Držte se ![]()
Upřímnou soustrast, vyhrkly mi slzy do očí. moc se přimlouvám, nechte si je, nechte, pláču nad nima.
Mám praktickou radu, žádnou adopci, pěstounskou péči, zajdete zítra na OSPOD je na městském úřadu, tam s vámi sepíší žádost o předběžné opatření, soud vydá rozhodnutí do 24 hodin, holčičky nikam nemusí, zůstanou u vás.
teď k té pěstounské péči, jako přímí příbuzní ji dostanete okamžitě bez problémů a okamžitě vám vzniká nárok na peníze, automaticky, odměna pěstouna na dvě děti 6820 a příspěvek na výživu na 4002 na každé dítě, každý rok to malilinko roste. A to už je částka, která vám pomůže se o ně postarat. je to položka, kterou dostane bez ohledu na vaše příjmy.
Hodně hodně hodně štěstí a síly ![]()
Ahoj, mám strašně smutný dotaz.
Včera ráno se v autě zabila manželova sestra s manželem. Holčičky (6 a 2) jsou zrovna u nás na prázdninách a ještě nic neví. Zítra ráno jdu k dětstké psycholožce pro radu, jak jim to říct. Ale jde o to: Máme tři děti (6,3 a půl roku). Manžel měl jen sestru, žádné jiné sourozence. Jejich matka o vnučky moc zájem nejeví (tak jednou za měsíc na návštěvu). Švagr má dva bratry, jeden bydlí v Londýně a druhý má svoji rodinu a vím určitě, že holčičky chtít nebude. Švagrovi rodiče jsou už hodně staří ( je jim přes 70 let).
My máme s manželem holčičky moc rádi, pořád k nám jezdí na prázdniny (bydlíme přes půl rodiny). Neumím si představit, že by jsme si je nenechali, ale… je mi 26 let. najednou bych měla 5 dětí. Manžel vydělává pěkně, ale v současnosti nám to pokryje akurát výdaje a ani není na spoření. Švagrová má na domě hypotéku a taky neměli žádnou finanční rezervu, ze které by jsme pokryly výdaje na holčičky. Životní pojistky neměli.
Jsem z toho celá špatná (manžel taky). Holčičky chceme, ale bojím se, že to nezvládneme.
Jak by jste se zachovaly vy? Prosím poraďte.