Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, přijmi upřímnou soustrast
Je to neskutečná tragédie, vše už napsaly holky. Přeji hodně sil vám i holčičkám. Věřím, že to zvládnete
![]()
Ahoj, v první řadě upřímnou soustrast… Je mi to moc líto! Za takovéto situace byh si holčičky nechala.
K finanční stránce… Nečetla jse všechny příspěvky, vím, že holkypsaly o sirotčím důchodu + pochybuji, že by jejich maminka neměla k hypotéce pojištění min. pro případ smrti… Podle mě to mít bude, je to u hypoték, pokud vím, povinnost. Měla bys zapátrat!
Každopádně hodně sil.
Jeste me napada, pokud je vinikem nehody nekdo jiny, je mozne, az probehne trestni rizeni jit do obcanskopravniho sporu a chtit odskodne, ale chce to pravnika, penize a spoustu trpelivosti s nejistym vysledkem. My jsme ten soud vyhrali, je to u exekutora, ale furt nic z toho
. je to uz deset let.
ale je to take jedna z moznosti, jak holcicky do budoucna zabezpecit.
Jen k te hypotece, zivotni pojistka neni potreba, my treba mame hypo a pojisteni po nas nikdo nechtel, proste se ruci nemovitosti a hotovo.
Jinak taky urcite bych si holcicky nechala, kdyby nemely kam jit. Pokud samy mate dostatecne bydleni, tak po dedickem rizeni by mel jit dum prodat nebo byste se mohli treba prestehovat tam a prodat soucasne bydleni.
Příspěvky k pěstounské péči.. to je další věc, kterou bys mohla mít, vezmeš-li si je k sobě… Na jedno dítě kolem 8000 Kč.
Ještě oprava… Přéspěvek pěsounské péči za dítě do 6 let je 4000, zza dítě od 6 let o pár korun víc, ale odměna pěstouna je dalších skoro 7 tis., takže dohromady 15 tis. na obě.
Upřímnou soustrast
to je strašné.. Přimlouvám se, že pokud to jen trochu jde, nechte si je.. Chudinky malé, ať mají aspoň kousek rodiny..
je to moc smutné a je mi jich moc líto..
Přeji hodně moc sil, ať to vše zvládnete..
![]()
@Anonymní píše:
S tím pěstounstvím jste mě docela dostaly. O něčem takovém jsme vůbec neuvažovali, spíše jsme nevěděli že to jde. Z praktického hlediska by to bylo nejlepší, ale bojím se, aby neměly pocit, že k nám nepatří, když je nebudeme adoptovat (možná to moc řeším). Jsem zvědavá, co mi zítra řekne ta psycholožka. A co bude až jim to řekneme. Taky tady u nás nemají, kromě našich dětí žádné kamarády a doma hromadu. Bude to pro ně moc těžké, ale naštěstí jsou ještě docela malé.
jsou male na to aby v tom videli rozdil a tohle se da snadno pozdeji vysvetlit. Navic k te adopci lze pristoupit i pozdeji.
Dulezitejsi je, ze budou u vas a budete je mit radi, na tom jaka forma starani se to je, nezalezi.
me je z toho silene ouzko, takovehle veci by se nemely stavat
![]()
Upřímnou soustrast
podle toho co jsi napsala jim bude nejlíp u vás. Strašně smutné, brečím tu jak želva. Posílám hodně sil
![]()
@Anonymní píše:
S tím pěstounstvím jste mě docela dostaly. O něčem takovém jsme vůbec neuvažovali, spíše jsme nevěděli že to jde. Z praktického hlediska by to bylo nejlepší, ale bojím se, aby neměly pocit, že k nám nepatří, když je nebudeme adoptovat (možná to moc řeším). Jsem zvědavá, co mi zítra řekne ta psycholožka. A co bude až jim to řekneme. Taky tady u nás nemají, kromě našich dětí žádné kamarády a doma hromadu. Bude to pro ně moc těžké, ale naštěstí jsou ještě docela malé.
Upřímnou soustrast
. To je opravdu strašné
. Jak už zmínily mnohé přede mnou, bude pro Vás zřejmě nejlepší pěstounská péče. Je to od vás ušlechtilé, že si chcete holčičky nechat, já bych se na tvém místě snažila udělat všechno proto, aby jejich utrpení ze ztráty rodičů bylo co nejmenší a zůstaly alespoň v milující rodině. Přeji hodně sil Tobě i holčičkám
![]()
Hm, škoda, myslela jsem, že je to povinné pro všechny!
Ale stějně to stojí za prověření…
@Jolynka píše:
Jen k te hypotece, zivotni pojistka neni potreba, my treba mame hypo a pojisteni po nas nikdo nechtel, proste se ruci nemovitosti a hotovo.Jinak taky urcite bych si holcicky nechala, kdyby nemely kam jit. Pokud samy mate dostatecne bydleni, tak po dedickem rizeni by mel jit dum prodat nebo byste se mohli treba prestehovat tam a prodat soucasne bydleni.
Příspěvek upraven 28.08.12 v 22:03
Upřímnou soustrast, to je hrůza ![]()
Myslím, že vše podstatné tu bylo už řečeno, nebudu se opakovat. Zašla bych na OSPOD.
Upřímnou soustrast. Bohužel neporadím. Ale vše už máte v příšpěvcích výše.
Přeji hodně sil celé vaší rodině!! ![]()
Od toho je ta pěstounská péče s měsíčními příspěvky - aby se to utáhlo finančně.. Jestli zvládnete vychovávat pět dětí, tak finančně vám stát pomůže..

Hlavně teda holky.. Ta starší holčička.. Ježíši Kriste, tohle jsem neměla číst