Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
Pěstounská péče není do 18-ti let, je dokud studují, pokud budou studovat do 26 let, to je ta horní hranice, dávky pěstounské péče budou vypláceny až do jejich 26-ti let. Pstounská péče, nejideálnější řešení a ihned zítra konatktovat OSPOD, to musíte udělat, děti musí mít alespoň dočasné opatrovníky, jinak je vezmou do děcáku, tam se vším, naprosto se vším poradí, sepíšou žádosti k soudu. neboj, tam vám dají veškeré informace.
ano, to mas pravdu.
Je to strašně smutné
, určitě si je nechejte. držím moc palce aby jste všichni tu nelehkou situaci zvládli
![]()
Zakladatelko - a to, že by šly do dětského domova, by jsi zvládla?
věřím, že s pěti dětma to nebude žádný med, navíc bude trvat, než se smíří se smrtí rodičů a bude to určitě těžké pro všechny strany, ale myslím, že se ti to tisíckrát vrátí v pocitu, že jsi udělala správně.
Probrala bych to s ostatními stranami rodiny, zda by vám třeba finančně vypomáhali, můžou si dítka občas vzít na prázdniny atd.
držte se, upřímnou soustrast ![]()
Moc děkuji za rady. od zítřka si moje mamka vezme na pár dní naši nejmladší k sobě, ať mám více času na holčičky, až jim to řeknu. po pohřbu (ve čtvrtek) začne manžel zjišťovat jejich hypotéku a hlavně ty platby, ať se nikde nic nedluží. já zítra oběhám úřady kvůli holčičkám.
S tím pěstounským příspěvkem by to bylo bez problémů a ještě by jsme dokázali ušetřit, vůbec jsem nevěděla že mají holky na něco takového nárok.
Báli jsme se, že by jsme to neutáhli halvně finančně, ale pokud je to tak, jak říkáte určitě si holčičky necháme. Neumím si představit, že by byly někde v ústavu, to bych neustála.
Dobrý den,
nejprve hrozný obdiv Vám i manželovi.
Co se týče hypotéky. Pokud je to starší hypotéka, tak většinou banka pojištení chtěla. Určitě zapátrejte, pojišťovna se Vám sama nepřihlásí.
Pokud nebyla a byly tam i nějaké úvěry, tudíž by závazky byly vyšší než příjmy, tak se dědictví dá vzdát. Tudíž by holčičky nedědily nic. Ani závazky. Ale to by Vám musel říct právník a museli byste si vše dobře propočítat.
Držím palce a upřímnou soustrast.
@Anonymní píše:
Moc děkuji za rady. od zítřka si moje mamka vezme na pár dní naši nejmladší k sobě, ať mám více času na holčičky, až jim to řeknu. po pohřbu (ve čtvrtek) začne manžel zjišťovat jejich hypotéku a hlavně ty platby, ať se nikde nic nedluží. já zítra oběhám úřady kvůli holčičkám.
S tím pěstounským příspěvkem by to bylo bez problémů a ještě by jsme dokázali ušetřit, vůbec jsem nevěděla že mají holky na něco takového nárok.
Báli jsme se, že by jsme to neutáhli halvně finančně, ale pokud je to tak, jak říkáte určitě si holčičky necháme. Neumím si představit, že by byly někde v ústavu, to bych neustála.
Upřímnou soustrast.
S pěstounským příspěvkem to určitě zvládnete. Moc vám fandím ![]()
To je pro holčičky to nej, když budou moci zůstat u rodiny ![]()
Pokud měli hypotéku museli uzavřít i pojistku.bez toho hypošku přece nikomu nedají..
Je mi to strašně moc líto. Je to naprosto šílené. Chudinky maličký. Nejlépe jim bude u vás kde to znaj a jestli je máte rády tak bych o tom nenechat si je ani nepřemýšlela. Moc držim palce. Kočičky maličký. Až je mi s toho zle ![]()
@Anonymní píše:
moc vám držím palce, držte se.
@Anonymní píše:
@Hrubeska má pravdu, určitě se pořádně popiďte po pojistce, taky mi je divný, že by nějakou neměli. Banky se většinou sichrujou nadvakrát…
Sirotčí důchod mají holčičky jistej, dokud je neadoptujete / neosvojíte si - čili bez příjmu určitě nebudou.
Je mi moc líto, co se stalo, a držím palec, ať to zvládnete ![]()
@Anonymní píše:
Budu na Vas zitra myslet
Drzte se, verim ze to zvladnete.Jste uzasni lide ![]()
A jak zde někdo píše že neměl pojistku a hypo jo, tak to si nedokážu vysvětlit. To přece by si banka nikdy nelajzla .To by musela být jedině nějakej malej dluh a dum by musel přesahovat alespon 2× hodnotu pujčky
Nevím na 100% jestli tu pojistku opravdu nemají, ale švagr vždycky říkal, že peníze raději bude dávat pod matraci než cpát do pojistek. Tak nevím. Momentálně to pro mě není prioritou.
Holky ještě mě tak napadlo, jak to mám udělat se školou. Malá byla na zápise u nich, ale do školy nastoupí u nás. Bude stačit jen zavolat do školy? A mám ji poslat hned první den nebo ji nechat třeba 14 dní doma truchlit?
@Kamča.dalmatinka píše:
Pokud měli hypotéku museli uzavřít i pojistku.bez toho hypošku přece nikomu nedají..
Dají. Je to jak kde, záleží na konkrétních dohodnutých podmínkách, a ani starší hypotéky nebyly všechny kryté životní pojistkou.
Uvidíš, jak to ponese… možná se ten opravdový smutek dostaví až později, až si to uvědomí… asi bych ji tam radši poslala, pokud to půjde, ať si najde rychle kamarády, ať se zabaví…