Máme adoptovat neteře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8566
28.8.12 22:48
@Anonymní píše:
Nevím na 100% jestli tu pojistku opravdu nemají, ale švagr vždycky říkal, že peníze raději bude dávat pod matraci než cpát do pojistek. Tak nevím. Momentálně to pro mě není prioritou.
Holky ještě mě tak napadlo, jak to mám udělat se školou. Malá byla na zápise u nich, ale do školy nastoupí u nás. Bude stačit jen zavolat do školy? A mám ji poslat hned první den nebo ji nechat třeba 14 dní doma truchlit?

Anonymní, přesně nad tímhle jsem přemýšlela, jestli má jít holčička teď do školy :(. Je to hrůza, bude to pro ní strašně těžké. Ve škole se budeš muset informovat zda mají ještě volná místa (tvoje dítko jde teď taky do školy? Šli/y by spolu?). Asi bych chtěla aby šla hned první den - tvoří se přátelství atd. aby do třídy zapadla - samozřejmě záleží na tom, jak na tom bude psychicky.. Je to taková hrůza.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
28.8.12 22:48

Skoč se domluvit s Vaším ředitelem/ředitelkou. Posunutí nástupu asi nebude problém, máte závažné důvody. Přihlásíš ji u Vás a školy si to mezi sebou už sami vyřeší, důležité je, aby byla k 1. 9. přihlášena a přijata k základnímu vzdělávání.
Do původní školy bych jenom zavolala, ale určitě bude potřeba také doložit opatrovnictví, protože musí být nějaký zástupce dítěte, který rozhoduje. Zajdi tam hned ze sociálku, slušnej ředitel ti vyjde vstříct a pomůže ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.8.12 22:49

Do školy budeš muset zavolat, do té nové, kam ji chceš dát i do té staré. Je to nahonem, máte toho sakra dost. Tak ti v tomhle neumím poradit, zašla bych do školy asi, poptala se učitelky, zítra té psycholožky. Asi bych ji nechala doma. Kdybys potřebovala s něčím pomoct, s něčím, co se dá na dálku, tak nám napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
28.8.12 22:49

Zakl. to jestli nechat malou doma, to je hrozne tezky. Uvidis, jak bude reagovat. Mozna zase na druhou stranu bych ji do skoly poslala, prijde alepson na jine myslenky, najde si kamarady. Ucitelce reknes co se stalo a at ti eventuelne zavola, kdyby neco.

Ach jo. drzte se vsichni :hug:

• Citovat
  • Upravit
48576
28.8.12 22:50
@Anonymní píše:
Nevím na 100% jestli tu pojistku opravdu nemají, ale švagr vždycky říkal, že peníze raději bude dávat pod matraci než cpát do pojistek. Tak nevím. Momentálně to pro mě není prioritou.
Holky ještě mě tak napadlo, jak to mám udělat se školou. Malá byla na zápise u nich, ale do školy nastoupí u nás. Bude stačit jen zavolat do školy? A mám ji poslat hned první den nebo ji nechat třeba 14 dní doma truchlit?

zavolat bude stačit když se jedná o takovou situaci oni ti poví co a jak dál a o tom ostatním bych se poradila s psychologem.Ten to muže posoudit.Tady nikdo tohle nemuže radit když neví jak malá na tom bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
28.8.12 22:50

Jo a budeš muset ve staré škole napsat odhlášku a do které školy dítě příhlašuješ. A možná bych ji nechala rovnou chodit do školy, ale záleží na ní. Fakt ti nejlépe poradí ty lidi přímo, takže na zítra toho máš opravdu hodně. Předpokládám, že jsi z malého města a ve třídě budou mít pro holčičku místo…

Příspěvek upraven 28.08.12 v 22:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
28.8.12 22:51
@Anonymní píše:

Do školy bych ji dala hned - ať se „zabaví“, vím o čem mluvím, když mi před pár lety nečekaně umřel táta - a to mi bylo třicet.. Takhle malé dítě teď potřebuje emocionální stabilitu a klid, pevné zázemí a jistotu od vás, a pak kamarády a „zájmy/aktivity“, které jim nedovolí moc se do toho nořit..
Pak bych jim nenápadně dala někam, kde k tomu mohou mít v klidu a soukromí kdykoli přístup nějaké věci po rodičích - třeba fotoalbum.. Tedy, té starší..
Co se týká úřadů.. Dokud neproběhne dědictví, je otázka, kdo se zrovna s vámi bude chtít o čemkoli bavit.. To bude asi nejproblematičtější - nejste dědicové, ani opatrovníci.. Jedinými dědici budou v tomto případě holčičky, jako první linie, ale ty nejsou plnoleté.. Asi bych mazala za notářem, ti s tím mají zkušenost a mohli by poradit, jak se chovat, co s tím..
U nás třeba dědické řízení trvalo dva roky, v průměru to bývá cca rok.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
411
28.8.12 22:55

Jinak pokud budeš potřebovat jakoukoli pomoc, jsem ti kdykoli k dispozici i přes SZ. Strašně moc držím pěsti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.8.12 22:56

Ja bych do skoly dala, nechala bych ji doma, jen kdyby fakt jit nechtela. Ale spis to bude prospesnejsi, pak by mohla hur zapadadnout a suskandou se to stejne roznese…Nejake z tvych deti tam nastupuje taky?

o penize se fakt neboj, myslim, ze dostanete slusnou sumu, abyste mohli vyzit a holcickam urcite vyjde i na sporeni.

jen mozna si budete potrebovat vetsi auto.

U nas slo dedicky rizeni docela rychle. Teda aspon myslim. ono teda nebylo moc co dedit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
28.8.12 22:56

Ahoj,
jsem učitelka.
Zavolej na vedení vytipované školy, pokud mají volné místo ve třídě, tak ti holčinu na 99% přijmou. Veškeré potřebné papírování už si vyřídí školy mezi sebou. ALE! Pro řádný zápis bude mít potřeba vydané papíry o svěření dítěte do předběžné péče.

Malou bych poslala do školy hned, vytvoří si ihned nové sociální vztahy a budoucí kamarády, bude vytržena z tísnivé nálady u Vás. Škola pro ni bude novým velkým zážitkem, na který se určitě těšila. Pokud by na tom byla psychicky špatně (čemuž neveřím), pak se domluv s odborným lékařem a vedením školy a řešte operativně - př. dovolená a změna prostředí. Z mé praxe si stojím za tím, že ji škola pomůže!

Ale zvaž a poraďte se, zda ji dávat aktovku/penál a jiné potřeby pořízené s rodiči nebo koupit nové. Na tohle neumím odpovědět, sama se spíše přikláním k věcem od rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8417
28.8.12 22:57

Mě zemřela mamka když mi bylo osm, sestře čtyři. DO školy jsme normálně chodila pořád, musím říct, že jsem prožívala, ale úplně jinak jak dospělí. D9těti to tolik nedochází.
A taťka bral na nás obě syrotčí důchod, na sestru bere ještě teď, stále studuje, ale už bude mít 26, tak to bude končit. Mám pocit že je to kolem 4500Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
28.8.12 22:59

Pročetla jsem skoro celou diskuzi :( :,(
Upřímnou soustrast. Je mi moc líto, co potkalo vaši rodinu. S pěstounstvím bych taky neváhala, pokud jsou na vás holčičky zvyklé a mají vás rády a vy je. Určitě to bude dost náročné, vzhledem k věku všech dětí…Pro vás, i pro všechny děti… Ale určitě v tom nezůstanete sami a pomocná ruka se vždycky najde. Věřím v to a modlím se za vás. Děti jsou přizpůsobivé, zvyknou si na školu, nové kamarády… nejtěžší bude asi jim říct, co se vlastně stalo a to jak to přijmou. Hodně moudrosti při tomto nelehkém úkolu. A jak holky psaly…nejen se řidit radou psycholožky, ale hlavně svým srdcem. Taky přeji pevné nervy při tom všem běhání po úřadech a vyřizování. Ať to vše zvládnete. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.8.12 23:00

@Aklama ja hlasuju za veci od rodicu…nevim jak to vnima male dite, ale ja treba i nosila maminy veci.

urcite bych donesla od nich z domu co nejvic veci - jednak jejich a jednak rodicu. Fotky, mamino tricko. Co jim rodice nedavno poridili a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.12 23:01

Panebože auto!!! Do jakého auta narvu pět sedaček? Kolik stojí autobus?
když jsou tady holčičky jen na prázdninách tak jezdíme všude dvěma autama.

• Citovat
  • Upravit
283
28.8.12 23:01

V takovýchto situacích je velmi těžké radit…Já bych se asi snažila udělat vše proto, aby holčičky mohly zůstat s vámi a za to bych se u vás také moc přimlouvala, holčičky vás budou (a obzvláště tebe coby ženu) moc a moc potřebovat. Každopádně rozhodně doporučuji najít si dobrého psychologa a docházet tam, radit se, vypovídat se. Finančně to zvládnete, toho bych se nebála, holčičky budou pobírat sirotčí důchod a pomůže určitě i příbuzenstvo. Určitě se nebojte požádat babičky o pomoc. Taky bych co nejdříve zašla na sociálku poradit se. Čeká vás náročné období, které ale časem pomine…a bude zas dobře.

Myslím na vás :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová