Máme adoptovat neteře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
muffinka89
29.8.12 00:13

Na me tata pobiral asi pet nebo sest tisic. Drzim palecky

• Citovat
  • Upravit
Jamuna
29.8.12 00:36

Já bych si je adoptovala, ale já toužím po adopci, taže já bych neváhala, ale chápu, že je to těžké rozhodnutí, zvvládnout se dá vše :kytka: bohužel je to moc smutné :( :,( co se může stát…že přijdou děti o oba rodiče je strašné…

• Citovat
  • Upravit
323
29.8.12 00:54

Ja tě zdravim je to strašna tragedie je mi to lito ja bych si holčičky nechala hele ten sirotči duchod brala kamoška když ji umřel otec a brala tušim 4 nebo 5 tisic do 18 ti let a pokud by studovala tak do 26 let. tak pokud dobře počitam dvě děti dva mrtvi rodiče rovna se dvacet tisic mesičně… pokud to řikam dobře myslim že ano skus se stavit na socialku a zeptat se na vše navic jsou ruzne přispevky ale tam by ti určitě poradili ale je dobre se taky prvne juknout na net a neco si o tom zjistit at tam nejdes jen tak a muzes se na neco zeptat :)) snad to zvladnete držim palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
29.8.12 01:06
@Callamaika píše:
Ještě oprava… Přéspěvek pěsounské péči za dítě do 6 let je 4000, zza dítě od 6 let o pár korun víc, ale odměna pěstouna je dalších skoro 7 tis., takže dohromady 15 tis. na obě.

a neni to za předpokladu smrti jednoho rodiče?? to brala kamoska kdyz ji umřel tata ale mamku normal měla dokonce s otcem x let nebydlely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
29.8.12 01:44

To je mi moc líto. Co se týče té finanční stránky, tak děvčata by měla dostat sirotčí důchod. Přeju hodně síly. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
29.8.12 05:05

Tady je pár info ohledně úřadů a dědictví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
29.8.12 06:13

To je teda strasny, sileny
hele nikdo vam nemuze vycitat, kdyz si je neadoptujete, ale bylo by to pro holky asi to uplne nejlepsi.
Mozna byste je mohli vzit do pestounky a brat na ne penize
domecek jejich rodicu prodat i s hypo pujde a jestli uz neco splatili, tak se snad na tom musi neco vydelat, ne?

ale jako 5 deti je maso, to je jasny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carculka
29.8.12 07:27

Ahoj, urco bych si je nechala, a co se fin. tyce-dostanou sirotci duchod jak je tu psane-bracha ma 5500a to umrel jen jeho tata…a co jeste se tyce baraku, pocitam ze hypo nepoplatite, pojisteny hypo nemeli? pro neschopnost splacet? pokud ne tak co jeste jde je-jsou firmy ktery vyplati hypo, prodaji barak a neco vam jeste daji-aspon pri neschopnosti splacet holky nebudou dluznice

• Citovat
  • Upravit
1207
29.8.12 07:45

Je to strašné. Je mi to moc líto.
Já bych neadoptovala i z toho důvodu, že bych měla pocit, že tím vlastně vytlačuji ty rodiče mrtvé rodiče z jejich místa. Pro děti bych dál zůstala milující tetou a strejdou, pokud tedy z jejich strany nebude potřeba mít vás za maminku a tatínka.
Dům by asi bylo ideální zkusit pronajmout, teď není ideální doba na prodej nemovitosti.
Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.8.12 07:54
@magratka píše:
Je to strašné. Je mi to moc líto.
Já bych neadoptovala i z toho důvodu, že bych měla pocit, že tím vlastně vytlačuji ty rodiče mrtvé rodiče z jejich místa. Pro děti bych dál zůstala milující tetou a strejdou, pokud tedy z jejich strany nebude potřeba mít vás za maminku a tatínka.
Dům by asi bylo ideální zkusit pronajmout, teď není ideální doba na prodej nemovitosti.
Hodně štěstí.

Já chápu, kdyby adopci nechtěli, 5 dětí je opravdu fůra dětí. Ale fakt si myslíš, že by jim bylo líp s cizími s vědomím, že někde je oblíbená tetička a strýček? Vždyť i ti noví „rodiče“ by byli v pozici nahrazujících rodičů… radši bych byla u rodiny než v cizím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
prceknika
29.8.12 07:57

Zakladatelko, myslím, že by sis je mohla vzít do pěstounské péče. Jsou k tomu (zatím) docela slušné dotace. Tím by se vyřešila finanční stránka. Je od Tebe moc hezké, že si je chcete nechat! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1207
29.8.12 08:07

@RyBANA
To bylo špatně pochopeno (ode mne nedostatečně napsáno). Já myslela adopce x pěstounství. S tím, že by si je samozřejmě nechali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.12 08:34

Ahoj zakladatelko, přeji upřimnou soustrast.
Když mi bylo „skoro“ 6 a ségře 3r zemřel nám táta, mamka nám to oznamovala druhý den ráno ( také autonehoda ) pamatuji si, jak jsme to všichni 3 obrečeli ještě v peřinách a pak nic… prostě si nedokážu vzpomenout co se dál dělo. Jen vím, že na pohřeb nás nevzali… O jedno bych tě chtěla požádat, nebojte se na jejich rodiče vzpomínat, hodně si o nich povídejte, prohlížejte fotky a to hlavně s tou maličkou. Moje sestra si bohužel na tatínka nevzpomíná a když ji bylo cca 8let mi řekla, že si myslela, že před ní tatínka schováváme, protože zlobila… Každopádně vyřízení všech potřebných úřadů, jdou v tomto případě naštěstí ryhle. Obě jsme brali sirotčí důchod přes OSSZ ( je možné pobírat do 26 let, dokud studuje ) mamka pobírá vdovský důchod - pro tebe tedy příspěvek na péči. Na tu hypo pozor, bude muset nejprve proběhnout dědické řizení a je nutné vyrozumět banku, aby pozastavili splátky. Věřím, že to společně všechno zvládnete, bude to občas jistě chaoz, ale věřím, že si brzy na sebe zvyknete do té míry, že budete fungovat jako klasická rodina. Bože, je mi jich tak moc líto, přeji pevné nervy a kýbl statečnosti. Věřím, že to společně všechno zvládnete. :srdce:
P. S. pracuji v automobilovém průmyslu, tak kdyby jsi chtěla poradit, spočítat, event. zajistit ( alespoň tabulkové ) ocenení vašich starých aut, aby jsi věděla do čeho můžete investovat apod… není problém. Pošli mi klidně SZ. Mám teď sice dovču, ale v pondělí už jsem v práci a mohla bych ti s tím pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
29.8.12 08:41

Upřímnou soustrast, držím palce ať vše zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
29.8.12 08:48

Přečetla jsem diskuzi a musím říct, že se slzami v očích, přeju upřímou soustrast a ať vše dobře dopadne a holčičky jsou v rámci možností v pořádku :hug: neumím si představit jak hrozně vám musí být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová