Máme adoptovat neteře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Any11
28.8.12 22:04

Taky tady u toho bulim a preju hodne sil! :hug: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
becky87

Boze, preji holcickam a vam uprimnou soustrast.Je mi toí vazne lito.

Na tvuj dotaz, holcicky bych si nechala, nevim presne jak to funguje, ale myslim ze nejlepsi reseni by byla pestounska pece, je tam odmena pestounovi tusim kolem 9tis, na dite :think: Plus sirotci duchod, ktery jim event. muzete ukladat :think: Zasla bych si na socialku a tam se poptala. Bohuzel je treba i v takove tezke situaci resit finance.Ale verim, ze to zvladnete. Drzte se :kytka:

• Citovat
  • Upravit
18651

Za sebe na plnou hubu můžu říct že tohle mám v sobě vyřešené a sestřiny děti, dva kluky bych si k těm našim 3 100% vzala. Držím pěsti, ať tuhle nelehkou situaci zvládnete :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
28.8.12 22:05

Bože. Upřímnou soustrast, mnoho sil vám všem.

A jinak - určitě to zvládnete. Holčičky dostanou sirotčí důchody. Taky možná něco zdědí, co budete moci prodat. Kdo jiný by si je měl vzít než vy? Co by s nimi jinak bylo?

Na BC je diskuse vícečetných matek, když tam zavítáš, určitě se ti dostane praktických rad i virtuální podpory od ženských, který mají více než dvě nebo tři děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
28.8.12 22:05

Jo ja si to taky myslela, moji rodice jeste pojistku k hypotece mit museli a kdyz sme ji vyrizovali my s manzelem, tak jsem automaticky brala smlouvy o pojisteni, ktere jsme uz pred hypo s manzelem meli a oni to uz nechteji. Ale prijde mi to tak nejak samozrejme aby alespon zivitel rodiny byl pojisteny.

@Callamaika píše:
Hm, škoda, myslela jsem, že je to povinné pro všechny! :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
28.8.12 22:06

Zakladatelko holčičkám bude jedno jestli je máte adoptované nebo v pěstounské péči hlavně že budou u někoho koho znají a maj rády :hug: Mám sourozence naši je maj v pěstoun. péči a nikdy se nezmínili že by chtěli být adoptovaní. Běž do pěstounské péče je to nejlepší co může být dostanete peníze tím je zabezpečíte. O Opatrovnictví (nebo jak se tomu říká ) nevím ale na sociálce určitě poradí jestli i této formy je nějaká fin. výpomoc. Hodně sil jo a psycholožku ber s rezervou známá tak díky radě od psycholožky způsobila dítěti velké trauma než kdyby se řídila vlastním názorem - umřel mu tatínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
28.8.12 22:06
@Anonymní píše:
S tím pěstounstvím jste mě docela dostaly. O něčem takovém jsme vůbec neuvažovali, spíše jsme nevěděli že to jde. Z praktického hlediska by to bylo nejlepší, ale bojím se, aby neměly pocit, že k nám nepatří, když je nebudeme adoptovat (možná to moc řeším). Jsem zvědavá, co mi zítra řekne ta psycholožka. A co bude až jim to řekneme. Taky tady u nás nemají, kromě našich dětí žádné kamarády a doma hromadu. Bude to pro ně moc těžké, ale naštěstí jsou ještě docela malé.

bože, to je situace - ale adopci bych teď neřešila, vzala si je do pěstounské péče, vždyť adoptovat si je můžete později - malá je hodně malá - musíš jim pořád přopomínat maminku a až budou větší začala bych klidně říkat i proč jsou „jen“ v pěstounské péči. Určitě to pochopí. ALE!!! musíte se hodně rychle podívat po dokladech, protože si psala, že měli hypotéku. Než se vyřídí vše okolo, tak abyste nebyli v exekuci, aby děti nepřišly případně o dům… musí se platit hypotéka - musí se platit elektrika (plyn), voda, odpady… tohle všechno si musíte zjistit, abyste nebyli za půl roku v háji!!! Barák se teď nepůjde prodat a jestli časem ano, tak to bude muset povolit soudem určený opatrovník,,, mrkněte s manželem i na tohle. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 22:07

Necela jsem celou diskusi, ale je mi to moc líto a tak jsem jen chtěla říct, že když budete mít holčičky v pěstounské péči, tak budete dostávat docela slušnou sumicku:) Toť k finanční stránce. Jsi mladá, ale holčičky si zaslouzej domov:) Ja být vámi, neváhám. Myslím, že výčitek by jsi se už nezbavila :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
28.8.12 22:12

Zakladatelko, prosím tě, zkontaktuj zítra i sociálku a nejlépe rovnou OSPOD, ale sociálku určitě. Dětičky musí mít dočasného opatrovníka a pokud to neuděláte zavčasu, opravdu by mohly obě skončit v péči státu a nedej Bože, každá jinde. Je to strašně těžké, ale rozhodně jděte do pěstounské péče. Holkám to bude jedno, důležité pro ně je, že jsou s někým, koho mají rádi, na koho se mohou spolehnout, že ve vás mají jistotu a podporu. Určitě to i ty zvládněš, myslíš :srdce: a to je základ. Jinak, opravdu to dělá tak zhruba 15 tisíc měsíčně a z toho holčičky i ostatní děti v poho utáhnete (myslím si). To, co psali výše také není 100%, záleží na přijmu, odpracovaných létech a pod… a jsou úplní sirotci a to je taky finančně jiné. Jinak odměna za pěstounskou péči je také další finanční podpora, takže této stránky bych se vůbec nebála. Ono je to strašně těžké, ale upřímně, to nejhorší teprve přijde, až se vše vyřídí a vyběhá,,, teď máte plnou hlavu starostí a povinností, na truchlení není čas, ale ten taky přijde i pro holčičky,,, bohužel. Určitě to zvládnete a ony vám to jednou vrátí. Jejich rodiče by určitě také byli rádi, kdyby věděli, že se o ně postaráte, se vším všudy a hlavně s velkou láskou. Nebude to jednoduché, ale vy to zvládnete… :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
28.8.12 22:15

A co nejdřív s úmrtními listy do banky, třeba povolí odklad splátek hypotéky nebo to půjde rovnou do dědického řízení. Je to růné, těžko říct, jak to bude. Každopádně než proběhne dědické řízení, tak stejně nemůže s majetkem nakládat a po zdědění holčičkami, opravdu jenom se soudním souhlasem. Může se také stát, že dědictví bude předlužené, těžko takhle říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
28.8.12 22:18

Budu dočítat až teď…
ale co bych poradila? pokud to jen maličko půjde, tak bych si je vzala, můžeš je možná dostat do pěstounské péče a né adopci, pak byste nejspíš měli nárok na nějaké peníze jako pěstouni a navíc holčičky budou mít sirotčí důchod, což jsou nemalé peníze (můj přítel, bylo mu 16, když mu umřel táta a dostával 5,5tisíce sirotčí, a to v době, kdy já jsem vydělávala pět ;) )
takže finančně by ste to snad zvládnout mohli, pokud jsou prostory, asi bych moc neváhala…
i já jsem o tom přemýšlela, kdyby se něco podobného stalo mé sestře, a i když by to finančně nebylo jednoduché, neváhala bych a „prostě to nějak provedla“ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
28.8.12 22:18

Držím vám všem pěsti a doufám, že to zvládnete a holkám vytvoříte rodinu… holky už psali, že adopce není řešení, tak se to ani nedělá, ale na sociálce vám poradí. Budete mít na ně dávky, holky zdědí nějaký majetek… finančně to zvládnete, pokud to zvládneme vy sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
28.8.12 22:20

Ahoj, je to hodně smutný, ale neboj zvládnete to!!! Určitě si je nechejte!!!
Peníze jsou strašně důležitý na budoucnost dětí, ale nemusíte se bát…holčičky budou pobírat sirotčí přídavky a ty nejsou malé a pokryjí náklady minimálně stravy a pak spousty dalších příspěvků…nebojte se určitě to zvládnete jen později budete složitější řešit společnou dovolenou, vánoce atd, ale neboj všechno to půjde uvidíš!!! Určitě by by i pro ně bylo nejlepší aby byly sváma!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
28.8.12 22:21

Ahoj, předně upřímnou soustrast.

Holky bych vzala k sobě, jsou ve věku tvých dětí a všechny relativně blízko u sebe, o to bude péče snažší. Myslím, že tvá starší sestřenku zatáhne do bandy svých kamrádů a další získá ve škole/školce či na nějakém kroužku. A u malé bude adaptace o to rychlejší, zatím bere svět jaký je.

Je úžasné, že pro ně máš dostatek zázemí - pokojíček.

Možná nezapomeň na psychologa i pro sebe a manžela, je to hodně krizová situace a děti by jí měly být zasažené co nejméně. (Já měla štěstí a chodila k výbornému psychiatrovi, který mi v mnohém pomohl a od jiného jsem utekla. Pokud by ti ten člověk zítra neseděl, zkus někoho jiného)

Přeji hodně sil! A držím všechny palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
28.8.12 22:21

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky. Za mě upřímnou soustrast. Tohle je mi hrozně líto, když dětem zemřou oba rodiče. Vím, pro vás je to taky velmi bolestivé, ale přijde mi, podle toho, co jsi psala, že jste vlastně jediní, kam se můžou holčičky uchýlit. Znají vás, mají vás rády, vy máte rády je. Finančně se to vždycky nějak udělat dá. Já bych si je nechala. Název diskuse byl, jestli adoptovat nebo ne. Já bych zažádala o svěření do péče, ale neosvojila si je. Přeji hodně síly a neboj, zvládnete to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová