Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Moc děkuji za rady. od zítřka si moje mamka vezme na pár dní naši nejmladší k sobě, ať mám více času na holčičky, až jim to řeknu. po pohřbu (ve čtvrtek) začne manžel zjišťovat jejich hypotéku a hlavně ty platby, ať se nikde nic nedluží. já zítra oběhám úřady kvůli holčičkám.
S tím pěstounským příspěvkem by to bylo bez problémů a ještě by jsme dokázali ušetřit, vůbec jsem nevěděla že mají holky na něco takového nárok.
Báli jsme se, že by jsme to neutáhli halvně finančně, ale pokud je to tak, jak říkáte určitě si holčičky necháme. Neumím si představit, že by byly někde v ústavu, to bych neustála.
ty jo, už mi jdou zase slzy do očí…jste neskutečně silní a hodní a určitě se s holčičkama dobře sžijete a bude to fungovat ![]()
a jak už tu někdo zmínil, možná bude fajn mít minimálně v záloze psychologa i pro vás, rodiče, nebude to totiž nic jednoduchého, holky na tu strašnou zprávu můžou reagovat různě, můžou leccos vyvádět, tak abyste to zvládli i vy a nesesypali se nějak, budou vás moc potřebovat, a koneckonců, co si budem povídat, i vaše holky se s tou situací budou určitě muset nějak srovnat…
tak snad to vše v rámci možností zvládnete
Uprimnou soustrast
![]()
psilame hroze moc sil!! a aby slo vse hladce bez komplikaci!! holcicky budou mit skvele nahradni rodice!!! ja byt ve vasi situaci taky bych si deticky nechala… jste uzasni!!
![]()
@Anonymní píše:
Panebože auto!!! Do jakého auta narvu pět sedaček? Kolik stojí autobus?
když jsou tady holčičky jen na prázdninách tak jezdíme všude dvěma autama.
bude to chtit nejake velke rodinne auto…
A určitě holčičkám přineste ještě než se to dozví, co nejvíce jejich oblíbených věcí z jejich domova…je to důležité
Uprimnou soustrast! To je priserny, chudinky ztratili vsechno behem par vterin..Pokud to jen trochu pujde, urcite bych si je byt vami zkusila nechat. Preci jen, pro ne to bude to nejlepsi. Budou s rodinou, s nekym koho znaji a maji v nej duveru.To si myslim, ze pro ne bude ted podstatne.Tebe i tveho muze obdivuji, ne kazdy by takhle uvazoval a jednal..Preji vam vsem hodne sil.. ![]()
@Anonymní píše:
Nekde jsem cetla, ze pokud ma nekdo dite, deti v pestounske peci, tak snad ma nejaky narok na prispevek na auto.Ale erada bych te sulila, tak se zkus zitra poptat ![]()
Za sebe, já bych do školy holčičku dala. Taky si mylsím, že se vytváří vztahy kamarádství a tak, taky se „zabaví“, pokud by šla do školy s tvou holčičkou tak by to bylo super! ALE je to hodně narychlo. Nejsem ve vaší situaci, těžko říct… Řiďte se s manželem srdcem. Holky znáte, máte je rádi, s citem a láskou se rozhodnete správně.
Příspěvek upraven 28.08.12 v 23:08
@suik píše:
@Aklama ja hlasuju za veci od rodicu…nevim jak to vnima male dite, ale ja treba i nosila maminy veci.urcite bych donesla od nich z domu co nejvic veci - jednak jejich a jednak rodicu. Fotky, mamino tricko. Co jim rodice nedavno poridili a tak.
Jo - mámino propocený tričko, v tom možná bude malá chtít spát.. Ale.. Je jí šest.. Psycholog zítra řekne víc..
@Anonymní píše:
V klidu, existují šesti až osmimístná vozidla - nevím, jak se jim říká, ale je to normální osobák, vypadá jako přerostlý kombík a má tři řady sedadel.. Nejsou zas tak drahá, třeba Citroen, Dacia… Jestli máte dvě auta, přinejhorším prodáte obě a koupíte jedno nové..
@Anonymní píše:
prispevek na auto by byt mohl, ale nevim jestli se tam pocitaji vlastni deti nebo na nej je narok az od urciteho poctu deti v pestounske peci
.
takovych aut je vic, segra ma treba volkswagen cady a nevim jestli primo ten jeji typ, ale nejaky jiny urcite ma moznost doplnit do kufru dalsi radu sedacek.
a neni to ani moc velka krava…jen pak uberes misto v kufru. Zase to je ale variabilni.
Příspěvek upraven 28.08.12 v 23:13
Uprimnou soustrast
museli jsme si z podobneho duvodu koupit vetsi auto, mame Renault Espace-7mistny..Drzim palce, ted to budete mit hodne narocny
![]()
My máme sedmimístné - Ford Galaxy. Vzadu jsou naprosto plnohodnotné sedačky, poslední řada je sklopná do podlahy (kufru), i po vysunutí sedaček ještě nějaký kufr zbývá a hlavně i poslední řada sedaček je celkem pohodlná.
Jinak upřímnou soustrast, situace je opravdu hrozná a moc držím palce. Je paráda, že holčičky mají někoho, jako jste vy.
@Anonymní píše:
máme ford galaxy, ta má 7 plnohodnotných sedaček (dají se jednotlivě vyndavat, takže zadní dvě máme v garáži), ale je fakt, že pak je tam jen minikufr, takže to chce hagusy a zahrádku na střechu… ![]()
sedmimístných aut už je dost, myslim, že mají označení MPV ![]()