Máme adoptovat neteře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
575
28.8.12 23:15

Příspěvek na auto asi nedostanete, je to až od pěstounské péče od 4 dětí… Al bude to chtít velké rodinné auto…

@suik píše:
@blorchi

prispevek na auto by byt mohl, ale nevim jestli se tam pocitaji vlastni deti nebo na nej je narok az od urciteho poctu deti v pestounske peci :think:.

takovych aut je vic, segra ma treba volkswagen cady a nevim jestli primo ten jeji typ, ale nejaky jiny urcite ma moznost doplnit do kufru dalsi radu sedacek.

a neni to ani moc velka krava…jen pak uberes misto v kufru. Zase to je ale variabilni.

Příspěvek upraven 28.08.12 v 23:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
28.8.12 23:15

Zakladatelko, bude to sice mazec, najednou tolika dětí, ale určitě vše zvládnete. To jen první šok přináší spousty obav, což je normální. Určitě vám holčičky přinesou do života spousty radosti.
Jen takové věci by se něměly stávat. Je to moc smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.8.12 23:17

@Amber_1977 jo presne, ja v nem spala hned prvni noc. :nevim:

Ja mela jeste malou segru, ktera zemrela take, a sestrenka ktera byla o rok starsi a byly si hodne blizke, tak treba tu noc prosedela nad fotkama. Bylo ji asi jedenact.

ja bych to nechala na ni, at si vybere co si chce vzit, otazka ale je, jestli ji ted brat domu :nevim:.

Je ale mozne ze tam bude naopak chtit jit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
28.8.12 23:21

@ajleenka tak koukám, že sme se obě trefily hodně podobným příspěvkem :D
jinak zakladatelko já mám starší typ galaxy, takže tam jsou sedačky vyndavací, v novějších jsou zasouvací do podlahy.
Ta má potvora(rv98) vyšla na 50 tis. ty novější typy(rv asi 08) asi okolo 200 myslim. Fungl nové je teda drahý jako prase, takže to asi nee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
28.8.12 23:22

Co jsem pochytila z této diskuze, tak máš zítra docela náročný den:
1. sociálka
2. škola
3. psycholog
4. notář/právník
5. dům holčiček - prohledat a najít všechny důležité dokumenty (pojistky, platby, účty,.. = vyřídit, aby nevznikaly dluhy), převézt osobní věci dětí + nějaké věci po rodičích
6. probrat s rodinou vaše rozhodnutí vzít je do pěstounské péče
7. oznámit vašim dětem, co se stalo a intruovat je dle rad psychologa, jak holčičkám pomoci
8. dle rad psychologa oznámit holčičkám, co se stalo

Běž spát, jestli to zvládneš - zítra budeš potřebovat všechnu energii.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.12 23:22

Holky, děkuji za rady. Pokud se tady zítra dostanu dám vědět, jak holky reagovaly a co jsem vyřídila na úřadech.
Jdu se zkusit vyspat.
Ještě jednou moc děkuji, jste moc hodné, díky vám mám pocit, že to opravdu zvládneme.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
28.8.12 23:25

@suik Dřív byla smrt běžnou součástí života - prarodiče umírali doma a lidé věděli, tak nějak, co dělat.. Truchlili a žili dál.. Dneska se sice odtabuizoval sex, ale tabu se naopak udělalo ze smrti a pak se v tom takhle blbě plácáme :zed: :nevim:
Myslím si, že děti si samy „řeknou“, co potřebují.. Starší se o tom buď nebude vůbec chtít bavit, nebo bude naopak trávit spoustu času ponořená do vzpomínek a rodičovských věcí a dárků od nich.. Těžko říct.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1120
28.8.12 23:26
@Amber_1977 píše:
Co jsem pochytila z této diskuze, tak máš zítra docela náročný den:
1. sociálka
2. škola
3. psycholog
4. notář/právník
5. dům holčiček - prohledat a najít všechny důležité dokumenty (pojistky, platby, účty,.. = vyřídit, aby nevznikaly dluhy), převézt osobní věci dětí + nějaké věci po rodičích
6. probrat s rodinou vaše rozhodnutí vzít je do pěstounské péče
7. oznámit vašim dětem, co se stalo a intruovat je dle rad psychologa, jak holčičkám pomoci
8. dle rad psychologa oznámit holčičkám, co se staloBěž spát, jestli to zvládneš - zítra budeš potřebovat všechnu energii.. :hug:

výborný nápad, takhle to sepsat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
28.8.12 23:33

Zakladatelko, přijmi upřímnou soustrast. je to veliké neštěstí. naštěstí v tom neštěstí mají holčičky to štěstí, že mají vás. moc držím palce, at vše zvládnete a vyřídíte co nejlépe, nejrychleji a s co nejmenšími problémy.
držte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3615
28.8.12 23:34

Sestřenice má citroen grand C4? tuším..v zadu jsou plnohodnotné sedačky, které jsou sklapovací nebo vyndavací…o to menší kufr.
Hodně sil!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
28.8.12 23:36

Úpřimnou soustrast, :hug:
holčičky bych si na vašem místě nechala bude to mazec, ale zvládnete to,
co se týče té pěstounské péče kámoška takhle loni dostala do péče syna od Simony Monyové a na Šimonka vím že má 16tisíc měsíčně. Zrovna nastupoval do první třídy a zvladáji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
28.8.12 23:36

Vše bylo řečeno, tak jen držím palce, ať to zvládnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
28.8.12 23:38

Upřímnou soustrast… :(

Nejprve bych chtěla napsat, že při té hrůze, která se stala, mají holčičky obrovské štěstí, že vás mají! Každopádně vás čeká velmi náročné období, ale určitě to zvládnete! Přeji hodně sil!!! Jste moc fajn, že si malé vezmete k sobě!!! Snad vám úřady vyjdou maximálně vstříc!!! Držím palce a nevzdávejte se
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.8.12 23:54
@Anonymní píše:
Holky, děkuji za rady. Pokud se tady zítra dostanu dám vědět, jak holky reagovaly a co jsem vyřídila na úřadech.
Jdu se zkusit vyspat.
Ještě jednou moc děkuji, jste moc hodné, díky vám mám pocit, že to opravdu zvládneme.

Budu ti moc drzet palce, nejhorsi asi bude rict jim to. Hodne sil :hug:…urcite to zvladnete!!!

@Amber_1977 jj, je to tak, bohuzel :(, o to mi to prijde horsi, mnohem hur se s tim clovek srovnava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
29.8.12 00:02
@terinka4444 píše:
Jinak, pokud by snad nešlo si je nechat, a modlím se za vás, aby jo, ulož si mě, vzpomeň si na mě, přemýšlíme s manželem o pěstounství, sice jen jednoho dítěte, ale vezmu si je obě. Kdyby to z nějakého důvodu nešlo u vás, a posílám všechno štěstí, ať to jde, vzpomeň si na mě.

Ty jsi neskutečně úžasná! :hug: :hug: Úplně jsi mě dojala :andel:

Jinak zakladatelko, je mi to nesmírně líto. Nám, když zemřela mamina též při autonehodě, tak sestře bylo 6, mně 15. Ona si to ještě moc neuvědomovala, přijala to tak, že je v nebíčku jako andílek. Ale je jasné, že se jim bude stýskat. Sirotčí jsme pobíraly, jen už nevím kolik.. :oops:
Jsi moc statečná a obdivuji tě, že je v tom nenecháš.. Snad se jim jizvičky na srdíčku v rámci možností zahojí a ty budeš moct být na sebe pyšná, že i tvojí zásluhou.. Ach jo! :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová